Hollywood obrađuje srpski crtić - Animirani
Home      Vijesti      Animirani      Hollywood obrađuje srpski crtić

Hollywood obrađuje srpski crtić

Producentica 'Avatara' snima igranu verziju srpskog animiranog SF-a o Beogradu u 2074.

s.p. 14.06.2010 0 komentara

Hollywood obrađuje srpski crtić

Izvršna producentica 'Avatara' Laeta Kalogridis producirat će igranu obradu srpskog animea 'Technotise - Edit i Ja'. Kalogridis je inače i scenaristica ('Otok Shutter'), pa će napisati scenarij i za ovu holivudsku verziju srpskog SF-a. Remake će producirati filmska kuća Legendary Pictures koja je snimila zaista legendarne filmove kao što su 'Vitez tame' i 'Čuvari', a upravo priprema i 'Batmana 3'.


'Technotise - Edit i ja', trailer.

A kakav je to srpski crtić za kojeg se grabi Hollywood? Radnja priče odvija se u Beogradu 2074., a u filmu vidimo reference i na prošlost: 5. oktobar i Crvene beretke. Glavna junakinja je Edit, studentica psihologije koja si u ruku ugrađuje čip nepoznatog porijekla. Kada Edit ugleda grafikon sa zagonetnom matematičkom formulom, čip postaje svjestan sebe i počinje se samostalno razvijati u Editinom tijelu. Edit shvaća da je dobila nadljudske tjelesne i intelektualne sposobnosti, ali i da iz ove situacije može izići samo jedan pobjednik - čip ili ona...

'Technotise - Edit i Ja' je pravi autorski rad Alekse Gajića, koji je film napravio vlastitom strip predlošku. Gajić je režirao film zajedno s Nebojšom Andrićem i Stevanom Ðorđevićem, napisao scenarij i obavio animatorski i dizajnerski dio posla. Glasove za film posudili su poznati srpski glumci: Nebojša Glogovac, Nikola Ðuričko, Marija Karan i Srđan Todorović. Ne znamo tko će glumiti u holivudskoj verziji, ali redatelj Gajić je već priznao koga bi volio vidjeti u naslovnoj ulozi: Jessicu Albu!

Komentari

Nema komentara.