Zauvijek utihnuo Snoopyjev glas - Animirani
Home      Vijesti      Animirani      Zauvijek utihnuo Snoopyjev glas

Zauvijek utihnuo Snoopyjev glas

Otišao je veliki animator, koji je radio na najvećim crtanim likovima - Snoopieju, Mikiju Mausu, Paji Patku, Zekoslavu Mrkvi i Garfieldu.

s.p. 04.09.2008 0 komentara

Zauvijek utihnuo Snoopyjev glas

Umro je Bill Melendez (91), animator koji je crtao brojne slavne likove i davao glas Snoopyju. Melendez je rođen 1916. u Meksiku, ali je odrastao i živio u Americi. U studiju Walt Disney crtao je Mikija Mausa i Paju Patka, a radio je kao animator na klasicima kao što su 'Bambi', 'Fantasia' i 'Pinokio'. Kasnije je otišao u Warner Bros i radio na ostalim nezaboravnim likovima kao što su Zekoslav Mrkva i patak Dodo. Poslije toga je i za ostale producentske kuće radio kao redatelj i producent, i to za preko 1000 filmova i reklama.


'It's the Great Pumpkin, Charlie Brown!', r: Bill Melendez, isječak

1959. se upoznao s kreatorom Peanutsa, Artom Schulzom, i počeo surađivati na animiranju likova iz tog serijala - Charlieja Browna i Snoopyja kojem je dao i svoj glas. Za vrijeme dugogodišnje suradnje na tom projektu režirao je i producirao brojne crtiće, TV serije i specijale te dugometražne filmove s tim likovima. Bio je nominiran za Oscara, a osvojio je brojne animatorske nagrade. U svojoj karijeri je 17 puta bio nominiran za TV nagradu Emmy, a osvojio ih je čak 8, među ostalim i za rad na popularnom Garfieldu. 

Za sobom je ostavio suprugu i dvojicu sinova koji će nastaviti voditi obiteljski biznis, pa će i oni nastaviti s režiranjem, produciranjem i animiranjem filmova. A Melendezovo djelo nastavlja i dalje življeti, jer likovi na kojima je radio nikada ne izlaze iz mode.

Komentari

Nema komentara.