Novo dijete autora Triplettes-a - Animirani
Home      Vijesti      Animirani      Novo dijete autora Triplettes-a

Novo dijete autora Triplettes-a

Les Armateurs, animatorski studio koji je stekao svjetsku slavu svojim osebujniom filmom 'Les Triplettes de Belleville', najavio je novi na već poznatu temu.

30.01.2004 0 komentara

Novo dijete autora Triplettes-a

Njihov film iz 1998. godine, 'Kirikou and the Sorceress', koji je neočekivano dobro prošao u francuskim kinima, a kasnije je distribuiran i u nekim europskim zemljama, dobiti će prolog u obliku novog animiranog filma. Inače, 'Kirikou and the Sorceress' je u Europi pokrenuo lavinu animiranih filmova, po njemu prozvanu 'Kirikou efekt'.

Novi će se film zvati 'The Child Kirikou', a za njega će scenarij napisati i režirati ga Michel Ocelot, režiser i scenariat originalnog filma, uz pomoć Benedictea Galupa. Budžet filma je 6 milijuna dolara, a u kinima bi se trebao pojaviti krajem 2005. godine. Didier Brunner, producent, je kazao da novo djelo neće biti klasični nastavak prethodnog, već će nam ispričati o Kirikou ono što ne znamo iz prvog dijela.

Kirikou and the Sorceress

Les Armateurs je studio za filmsku i TV animaciju osnovan 1993. godine u Parizu, a njihov najveći uspjeh dosada su dvije nominacije za nagradu Oscar s filmom Sylvaina Chometa 'The Triplets of Belleville' (najbojli animirani film i glazba) te nominacija za Annie. Tvrtka trenutno sa Chometom dogovara produkciju njegovog novog dugog animiranog filma 'Barbacoa'.

www.lesarmateurs.com

Komentari

Nema komentara.