Konačno film s jestivim glumcima - Animirani
Home      Vijesti      Animirani      Konačno film s jestivim glumcima

Konačno film s jestivim glumcima

Neki animiraju crteže, neki lutke, a Španjolci rade animirani horor s – kikirikijem. Ako glumci i nisu strašni, bar su slasni.

s.p. 16.05.2007 0 komentara

Konačno film s jestivim glumcima

Španjolski 'Gritos en el Pasillo' ('Going Nuts') reklamira se kao prvi film s orasima i kikirikijima u glavnoj ulozi. Ne možemo se zakleti da je to istina, ali ne sjećamo se da smo igdje prije vidjeli takve 'glumce'. Scenarist i redatelj Juanjo Ramirez pisao je scenarije za tv serije i režirao kratke crtiće, a ovo mu je prvi dugometražni animirani film. Osnovao je produkcijsku kuću 'Producciones bajo la lluvia' i s malim budžetom prvo pokušao raditi igrani film. Nakon problematičnog snimanja s glumcima, sjetio se da mu je jeftinije raditi s 'glumcima' koje može kupovati na kile, a nakon rada baciti u smeće ili WC. Istina, i snimanje tako malih predmeta može biti vrlo naporno, a i postprodukcija je trajala čitave dvije godine no sada je film konačno gotov.


'Gritos en el Pasillo', r. Juanjo Ramirez

Priča filma vrti se oko uglednog ilustratora bajki kojeg unajmi ravnatelj ludnice da dekorira zidove bolnice i tako poboljša atmosferu. Čini se kao lagan zadatak a onda ilustrator otkriva mračni hodnik, odakle se čuju jezoviti krici... Ne treba ni spominjati da su tu i ostali tipični likovi iz 'horora u ludnicama'. Strogi ravnatelj koji ne vjeruje da se išta zlo dešava, opaka medicinska sestra, šarmantna pacijentica, te Herr Doctor, izbjegli nacistički liječnik koji voli disciplinu i liječi posebnim tretmanom koji obično uključuje i električnu struju. 

Oni koje zanimaju detalji, neka pogledaju službeni sajt. Tu zasad mogu vidjeti trailer, a od 25. svibnja može se i legalno daunlodati film. Oni kojima će se svidjeti filmić, mogu očekivati slijedeći film istog autora, 'Zombie Western' u kojem glume lutke sa sjekirom. Kooool!

Komentari

Nema komentara.