Bomba od crtića - Animirani
Home      Vijesti      Animirani      Bomba od crtića

Bomba od crtića

Oglasna kampanja za novi Time Warnerov dugometražni crtić, rezultirala je najvećom antiterostičkom akcijom u Bostonu nakon 9/11.

filmski.net 01.02.2007 0 komentara

Bomba od crtića

Sve je počelo ranom zorom u srijedu, 31. siječnja kad je pod željeznom konstrukcijom jednog od bostonskih mostova pronađen paket 'sumnjiva izgleda'. Policija je uskoro zaustavila promet na ključnoj prometnici u sjevernom dijelu grada, zatvorila cijelo područje i dozvala specijalnu pirotehničku jedinicu, koja je potom obavila 'kontroliraanu detonciju' sumnjivog paketa.

Do poslijepodneva u gradu je pronađeno još najmanje osam sličnih i slično sumnjivih paketa, a pronalazak svakog, uz pogolemu pažnju medija, podizao je nivo panike u gradu. U akciju su se dali svi – hitna pomoć, policija, federalni agenti, antiterorističke jedinice, vatrogasci pa čak i obalna straža.

Lov na terorističke vještice paralizirao je grad, a sve su lokalne, kao i pozamašan broj globalnih TV postaja neprestano izvještavali o toj - 'breaking news'. No, uskoro se ispostavilo da 'sumnjivi paketi' ne sadržavaju nikakve eksplozivne naprave već potpuno bezopasne magnetske ploče s LED diodama, te da je njihovo razbacivanje po gradu zapravo dio guerilla kampanje za novi Time Warnerov - dugometražni animirani film - 'Aqua Teen Hunger Force Colon Movie Film for Theatres'.

Film nastao po turbo-popularnoj 'Aqua Teen Hunger Force' seriji s Adult Swima, Cartoon Networkove sekcije za odrasle prvo i osnovno, nema vode, drugo, nema tinejdžera, i nitko u njemu nije gladan. U glavnim ulogama su Milkshake, mesna okruglica, vrećica pommes frittesa i prototip susjeda u potkošulji – Carl.

Kad je 2000. serija počela s emitiranjem, njezini su se fast food likovi bavili detektivskim poslom. No, rješavanje zločina uskoro je posve napušteno kao koncept, kao uostalom i svaki kontinuitet serijala pa su gotovo svi likovi dosad umrli i oživjeli barem jednom.

Nekonvencionalni crtić zaslužuje i nekoncencionalnu kampanju, pomislili su u Time Warneru (ujedno i vlasniku CNN-a koji je poprilično doprinio cijeloj spomenutoj 'anti-terorističkoj' histeriji) i lansirali 'bombe'. Iste su zapravo LED art iliti instalacije od LED dioda u obliku likova iz filma – Ignignokta i Erra, a instrukcije za njihovu izradu možete pronaći ovdje.



Kampanja koja je izvorno trebala 'zasjati' u 10 američkih gradova, nakon cijele je strke obustavljena, a Time Warner i Adult Swim ispričali su se američkoj javnosti. Bostonska policija bijesna je zbog 'trošenja resursa', no još nitko nije objasnio kako im se uopće dogodilo da desetak lampica zamjene za bombu.

Medijsko praćenje cijelog slučaja posebna je priča, pa je tako (javlja BoinBoing) lokalna je WCVB-TV u Bostonu 'fotošopirala' slike 'opakih' naprava, a kako bi s istih uklonila ubojiti srednji prst jednog od likova.

cenzura na djelu

Film pak u američka kina stiže 23. ožujka, pa nema sumnje da ćemo o ATHF još slušati.

Komentari

Nema komentara.