Psihoseksualna Paprika Satoshija Kona - Animirani
Home      Vijesti      Animirani      Psihoseksualna Paprika Satoshija Kona

Psihoseksualna Paprika Satoshija Kona

Anime eksplozija u techno pop paleti o svijetu u kojem se tehnologija bori s prirodom, a psihoanalitičari slobodno surfaju po mozgovima pacijenata.

p.h. 22.11.2006 0 komentara

Psihoseksualna Paprika Satoshija Kona

Zadnji u nizu animiranih filmova japanskog animatora Satoshi Kona ('Perfect Blue', 'Millennium Actress', 'Velika pustolovina u Tokiju') premijerno je prikazan na ovogodišnjoj Mostri, gdje je konkurirao za Zlatnog Lava, a nedavno je uvršten u prednominacijsko kolo potencijalnih kandidata za animiranog Oscara.

Lijepa psihoterapeutkinja Dr. Atsuko Chiba je voditeljica tima koji radi na milenijskom gadgetu - genijalnoj napravi DC Mini pomoću koje psihoanalitičar može ući u snove svojih pacijenata, snimiti ih i tako rješavati njihove probleme. Značaj tog izuma, ali i posljedice koje bi on mogao imati po čovječanstvo su velike, toliko velike da šef laboratorija slomljen tom spoznajom okončava život skokom s 5. kata. Upravo kako je siroti šef i predviđao, DC Mini završi u rukama nepoznate osobe, laboratorijskog insidera koji započinje malicioznu psihoterorističku igru. Jedina koja mu može stati na kraj je sama Atsuko koja ulaskom u svijet snova transformira iz hladne i racionalne znanstvenice u neustrašivu ratnicu – Papriku.


Paprika, trailer

Konovu vizualno primamljvu avanturu na Moviewebu nazivaju mješancem Phillipa K. Dicka i 'Hello Kitty', a priču koju su Satoshi Kon i Seishi Minakami preuzeli od serijskog anime romana Yasutake Tsutsuia zanimljivom i dobro iskorištenom. Naracija uključuje posjete snolikim krajolicima, što ponekad rezultira karnevalesknim scenama i vizualnim eksplozijama u Miyazaki stilu, smatra Hollywood Reporter, dok mu Premiere Magazine zamjera techno-pop paletu boja zbog koje 'Paprika' mjestimično nalikuje 'Pokemonima'. Crtić je zbog teme, ali i koketiranja s hentai stilom (pornografske anime) dobio i prišivak - psihoseksualni te je namijenjen onima iznad 18.

Komentari

Nema komentara.