Fantastični gospodin Fox - Animirani
Home      Vijesti      Animirani      Fantastični gospodin Fox

Fantastični gospodin Fox

Roald Dahl je svojim knjigama kumovao mnogim filmovima koje rado gledamo (ili ćemo ih tek gledati) pa evo još jedne. Zašto ne?

k.j. 29.10.2004 0 komentara

Fantastični gospodin Fox

Glasine koje su kolale Internetom napokon su potrvrđene - Revolution Studios i redatelj Wes Anderson ('Rushmore', 'The Life Aquatic with Steve Zissou') primit će se svog posla na animiranom filmu koji će se temeljiti na jednoj od knjiga za djecu koje Roald Dahl tako marljivo piše. Radi se o knjizi 'Fantastic Mr. Fox', avanturi za djecu u kojoj jedan od omiljenih svjetskih dječjih pisaca prikazuje svijet životinja na farmi na sebi svojstven način.

Za one za koje treba ponoviti gradivo: Roald Dahl je napisao neke knjige koje ste sigurno pročitali kada ste bili mali (ako niste, marš u knjižnicu!), a među kojima su 'Charlie i tvornica čokolade', po kojoj naš dragi Tim Burton snima fim, zatim 'James and the Giant Peach', po kojem je Tim Burton snimio legendarni animirani film, zatim 'Matilda' i tako dalje.

Za film 'Fantastic Mr. Fox', koji će se raditi tehnikom stop animacije, scenarij će napisati Wes Anderson i Noah Baumbach, njegov partner sa snimanja filma 'The Life Aquatic'. Ovo će biti Andersonov redateljski debi u sferi animiranog filma, do sada se okušao u režiranju igranih filmova, među kojima mu je najpoznatiji 'The Royal Tenenbaums'. Distribucijom filma bavit će se Sony Pictures.

Mnogi se nadaju dobrom filmu, tim više što je lisac jedan od najkompliciranijih i najzanimljivijih Dahlovih likova, a priča, originalno namijenjena djeci, prepuna je alegorija i inteligentnih društvenih opažanja.

Komentari

Nema komentara.