Došle nama Supercure! - Animirani
Home      Vijesti      Animirani      Došle nama Supercure!

Došle nama Supercure!

Ili u prijevodu 'The Powerpuff girls'. Da, Nova TV četvrtkom i petkom prikazuje još jednu uspješnu animiranu seriju iz Cartoon Network produkcije.

31.05.2004 0 komentara

Došle nama Supercure!

Sugar, spice and everything nice glavni su sastojci iz kojih je profesor Utonium stvorio ove tri slatke djevojčice. Onaj ključni sastojak koji je slatke curice pretvorio u opake fajterice je chemical X, koji se slučajno našao u mješavini. Tako su nastale Powerpuff girls, ili u prijevodu, Supercure, koje konačno haraju i hrvatskim vizualnim eterom.

Za one koji još ne znaju, njihovi oci od krvi i mesa su majstori Genndy Tartakovski (respekt) i Craig McCracken, autori izvrsne serije 'Dexter's Laboratory', čiji naslovni junak, mali genijalac Dexter, gostuje u nekoliko epizoda ove girl power serije. Priča svake epizode je jednostavna: djevojčice oboružane dobrotom i supermoćima brane grad Townsville i njegove stanovnike od svakakvih nemani, čudovišta i njegovog vječnog neprijatelja, majmuna pod imenom Mojo Jojo, nekadašnjeg asistenta profesora Utoniuma.

Cure, akcija! - Powerpuff Girls Movie iz 2002.

U savladavanu jezičnih barijera kod prenamjenjivanja ove animirane serije za upotrebu u mozgovima hrvatskih klinaca, morala se manifestirati ona naša karakteristična boljka - suludi prijevod i sinkronizacija. O našoj sinkronizaciji u TV produkciji ne moramo puno govoriti, svi dobro znamo kakva je, ali prijevod imena je zaista mogao biti bolji. U čijoj glavi su Blossom, Bubbles i Buttercup postale, istim redom, Latica, Pjenica i (krumpirova) Zlatica?! Ahh, nema smisla zamarati se.

Svejedno, ideje dream tema Tartakovski - McCracken već su se odavno pokazale originalnima, zabavnima i kvalitetnima, a u ovoj su seriji samo propuštene kroz ružičasti filter i uobličene u tri neodoljive djevojčice. No nemojte se prepustiti predrasudama, serija definitivno nije namijenjena (samo) klincima, već svojim sofisticiranim humorom, popriličnom količinom tučnjave (daaa!) i maštovitim likovima hipnotizira i svu ostalu stariju dječurliju poput nas.

Ako vam serija nije dovoljna, provjerite što se nalazi na službenim Powerpuff Cartoon Network stranicama, a možete skoknuti i na stranice Nove TV.

Komentari

Nema komentara.