Još hrvatske animacije u bijelom svijetu - Animirani
Home      Vijesti      Animirani      Još hrvatske animacije u bijelom svijetu

Još hrvatske animacije u bijelom svijetu

Animirani film 'Metahead' bit će prikazan na dvanaestom međunarodnom festivalu animacije u Brazilu – Anima Mundi 2004.

25.05.2004 1 komentara

Još hrvatske animacije u bijelom svijetu

Još jedan hrvatski animirani film, koji ste, usput rečeno, mogli pogledati na ovogodišnjim Danima hrvatskog filma, nastavlja probijanje u programe svjetskih festivala animacije.

Četverominutni film Branka Farca 'Metahead' biti će prikazan u sklopu International parallel programa Anima Mundi festivala koji se održava u srpnju u Rio de Janeiru i Sao Paolu. Osim 'Metalheada', u programu festivala nalazi se još jedan naš film, već spominjana 'Sub Rosa'.

Animirani snovi Branka Farca

U animiranom filmu 'Metahead', autor jezikom simbola, kombinacijom živog i neživog, stvarnih i imaginarnih stvari te izmaštanih tvorevina otvara uvid u svijet svojih snova. Ako želite barem malo više saznati o filmu, a niste ga pogledali, svratite na film.hr i pogledajte kratki isječak.

Branko Farac, kojem je ovo prvi animirani film, rođen je 1962. u Blatu na Korčuli, a 1990. godine diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Od 1991. radi kao likovni pedagog u školi, a od 1984. se intenzivno bavi slikarstvom i izlaže na brojnim zajedničkim i samostalnim izložbama.

Komentari
anonymous 05.09.2022

Poruka profesore svaka vam dala!