Kamo, prijatelju? - Specials
Home      Specials      Kamo, prijatelju?

Kamo, prijatelju?

Male noćne priče za vrijeme kasne taxi vožnje oduvijek su bile zahvalna inspiracija za bilo koji od filmskih žanrova ili formi.

12.12.2003 0 komentara

Kamo, prijatelju?

Nakon što ste cijelu večer proveli nalijevajući se alkoholčekom, sjedate u taksi i sve što želite je što prije zagrliti jastuk (ipak, obavezno popijte čašu-dvije vode prije spavanja, jer ćete se inače probuditi dehidrirani). No, taksisti su obično željni i čašicerazgovora. Pa, iako ima svakakvih taksista, kratki film Where To, Mate? Jasona Wingarda pogađa točno u srž problema.

Dio zasluga za projekt sigurno pripada njegovoj komičarskoj karijeri (prije tri godine je na City Life Comedian of the Year bio treći). Iako se povukao iz tog svijeta, ostao je u kontaktu s kolegama komičarima te je zajedno s njima napravio ovaj film. 'Bio sam zainteresiran za zajednički projekt s komičarima iz Manchestera koji inače nemaju puno prilika za timski rad.' – objašnjava Wingard.

Tony Burgess, komičar i scenarist

Za scenarij je zaslužan komičar Tony Burgess, koji je napravio kostur projekta, a pomogao mu je kolega Steve Harris. 'Tonyjeva izvorna ideja je bila u tome da u središte radnje postavi taksista koji bi govorio gluposti. Npr. Stephen Hawking nije invalid, vidio sam ga kad je na stablu brao plodove.' – nastavlja Wingard.

Glavnu ulogu o filmu (propalicu koja se žali na stanje u Britaniji) igra Peter Slater, dok je taksist Irfan Nazir, kojemu 'fali pet za učinit šest' (što bi se reklo u Dalmaciji), ili 'kojemu fali nekoliko kobasica za roštilj'. Kako se film zasad prikazuje samo u Engleskoj, jedino što vam možemo preporučiti je da se upustite u sličan projekt. I hrvatski taksisti pričaju :)

Komentari

Nema komentara.