Dočekajte Novu godinu - kao na filmu! - Specials
Home      Specials      Filmski programi u Tuškancu      Dočekajte Novu godinu - kao na filmu!

Dočekajte Novu godinu - kao na filmu!

I ove godine kino Tuškanac priprema novogodišnju proslavu, i to uz 2 zabavna filma: komediju 'Gospođica mama' iz 1939., te 'Jasmine French' Woodyja Allena.

Filmski.net/Kino Tuškanac 27.12.2013 0 komentara

Dočekajte Novu godinu - kao na filmu!

Kino Tuškanac, utorak 31.12.2013./srijeda 01.01.2014.

Potkraj prošle i pretprošle godine dočekali smo Novu u kinu Tuškanac s odličnim filmovima, glazbom, dobrom hranom i pjenušcem, pa pri kraju aktualne godine pozivamo na staro mjesto da sve ponovimo u još boljoj atmosferi u našem kinu na početku šume Tuškanac. Filmski dio večeri čine dva filma: 'Gospođica mama' redatelja Garsona Kanina iz 1939. te 'Jasmine French' Woodyja Allena iz 2013. Komedija zabune, zamjene identiteta, brojni nesporazumi, sjajne uloge Ginger Rogers i Davida Nivena uz još niz maestralno ostvarenih sporednih uloga čine 'Gospođicu mamu' urnebesno smiješnim filmom. Vječna partnerica Freda Astaira u plesnim cipelicama u ovom je filmu sama i bez cipelica ostvarila ako ne jednu od najboljih, a ono sasvim sigurno najsmješniju ulogu u karijeri. 'Jasmine French' je 'Tramvaj zvan čežnja' u otkačenoj verziji Woodyja Allena i Cate Blanchett. Iako su teme naizgled ozbiljne i teške (poslovne prijevare, preljubi, laži, duševni slom, film je ipak na alenovski način lagana komedija upakirana u sjajnu glazbu.

Okus te celuloidne svečane gozbe dodatno će začiniti indijska hrana (vege pakora, raita, nan, samosa, vege riža, pileća tika…), a za one tradicionalnije bit će tu i pršuta, sira, kulena, a za slatkoljupce i makovnjače, orahnjače i blagdanskih kolačića i to sve uz dobro vino, poseban pjenušac i filmsku glazbenu kulisu u svim prostorima kina, a sve to za više nego pristojnu cijenu ulaznice. A u Novu 2014. dražesni duo Dora Benc i Mima Simić uvest će vas najljepšim skladbama iz vaših omiljenih filmova (ako su to filmovi 'Rocky', 'Robin Hood' ili 'Flashdance', a vjerojatno jesu). Uistinu! Kino Tuškanac nakratko će se pretvoriti u filmski vremeplov, vaš osobni Titanik koji ne tone, prepun glazbe i svjetla, zamagljenih automobilskih stakala i očnih jabučica. A Dorin sopran i jetki cilik Mimine gitare rastopit će sve moguće glečere na putu u Novu godinu (bez brige, u kinu je i centralno grijanje).

Dolazak u kino predviđa se od 20 sati. Na ulazu gosti će dobiti impresivnu dozu indijskih grickalica namkeena i piće dobrodošlice po izboru. Početak prve projekcije točno je u 21 sat. Oko jedan sat ujutro počinje projekcija drugoga filma.

21:00 'Gospođica mama' ('Bachelor Mother', 1939., SAD); r: Garson Kanin; sc: Norman Krasna, Felix Jackson, Garson Kanin (nepotpisan); k: Robert De Grasse, igrani, c/b, 35 mm, 82 min

01:00 'Jasmine French' ('Blue Jasmine', 2013.); r/sc: Woody Allen; k: Javier Aguirresarobe, igrani, boja, DCP, 98 min

Ulaznica za članove Filmskih programa je 150 kuna, a za sve ostale - 200 kuna, a kupnja ulaznica je na blagajni kina od 16. prosinca 2013. Blagajna će raditi od 16 do 21 sat od ponedjeljka 16. do subote 21. prosinca. 27. i 30. prosinca u dnevnim satima od 10 do 17 sati karte će se moći kupiti u uredu Hrvatskog filmskog saveza, Tuškanac 1, iznad kina. Za sve upite otvoreni su telefoni 4834 039 i 4848 771, te mobilni 095 9114920. Više o programu u novogodišnjoj noći na www.filmski-programi.hr

Komentari

Nema komentara.