Queer MoMenti: 'Cloudburst' - Specials
Home      Specials      Queer MoMenti      Queer MoMenti: 'Cloudburst'

Queer MoMenti: 'Cloudburst'

Ovaj tjedan možete pogledati najnoviji film iz ciklusa Queer MoMenti: 'Cloudburst', američko-kanadski ljubavni lezbijski naslov iz 2011. godine.

s.p. 12.11.2012 0 komentara

Queer MoMenti: 'Cloudburst'

'Cloudburst' je romantični film ceste Thoma Fitzgeralda s oskarovkom Olympijom Dukakis i Brendom Fitcher u ulogama Stelle i Dot, lezbijskog para koji bježi iz staračkog doma u Maineu i krenu na put prema Novoj Škotskoj s misijom da napokon ozakone svoj brak.

Stella i Dot su zajedno provele 31 godinu i vjerno se pratile tijekom životnih uspona i padova. Sada u svojim sedamdesetima, Stella otežano čuje a Dot je gotovo slijepa, zbog čega ju njezina unuka želi smjestiti u dom. To prisiljava Stellu i Dot da se odluče na hrabru odluku: napustiti će svoj rodni grad i uputiti se prema Kanadi, gdje postoje istospolni brakovi. To vide kao zadnji izlaz da ostanu zajedno. Na putu prema Kanadi, pokupe mladog autostopera, Prenticea koji, izvorno porijeklom iz malog grada, gradi karijeru suvremenog plesača, a sada se vraća u Novu Škotsku u posjet svojoj umirućoj majci.

Unatoč svojem uspjehu u ostvarenju životnih snova, Prentice je zbunjenog i ranjenog duha koji ima štošta za naučiti od Stelle i Dot dok njih dvije odmjeravaju snage s neočekivanom borbom: nakon 3 desetljeća, mogu li zadržati svoju obitelj na okupu? Naizmjenično duhovit i dirljiv, Cloudburst istražuje bitne teme života, smrti i ljubavi kroz vizuru ove neobične trojke.


'Cloudburst', isječak.

Redatelj Fitzgerald ('3 Needles') prvotno je postavio 'Cloudburst' kao predstavu u travnju 2010., kada je osvojila i nagradu za najbolju predstavu. Nakon toga je započelo snimanje filmske verzije, tijekom 7 tjedana, na različitim lokacijama u Novoj Škotskoj.   

Film je na rasporedu 12. studenog u 19h i 13. studenog u 21h, u kinu Europa, Varšavska 3. Ulaznice po cijeni od 25 kuna mogu se kupiti na blagajni kina.

'Cloudburst', 83 min
Redatelj i scenarist: Thom Fitzgerald
Uloge: Brenda Fricker, Olympia Dukakis, Ryan Doucette

Komentari

Nema komentara.