Studeni u Art-kinu Croatia - Specials
Home      Specials      Art-kino Croatia      Studeni u Art-kinu Croatia

Studeni u Art-kinu Croatia

U riječkom art-kinu vrti se ciklus njemačkih vesterna, filmovi Krste Papića, smotra novog talijanskog filma, američki underground film, pobjednik Pule, film za djecu...

filmski.net 05.11.2012 0 komentara

Studeni u Art-kinu Croatia

Koriolan (Coriolanus), novi film Ralpha Fiennesa, s izvrsnim Gerardom Butlerom, Vanessom Redgrave i Jessicom Chastain možete pogledati od 2. do 6. studenog.

[X]FEFV festival eksperimentalnog filma i videa, održat će se u Art-kinu u ponedjeljak, 5. studenog u 18 i 20 sati.

Riječka premijera filma Damira Čučića, Pismo ćaći, u Art-kino Croatia donosi apsolutnog pobjednika ovogodišnjeg Festivala igranog filma u Puli. Svečana riječka premijera održat će se u srijedu, 7. studenoga u 20 sati.

Program Ciklusa njemačkog vesterna donosi - između ostalog - i sva tri nastavka Winnetoua od 8. do 14. studenog.

Posebnost programa u studenom svakako su i dva sportska filma. Premijera filma Patagonija - posljednja divlja utrka održat će se u utorak, 13. studenog u 20 sati. Dokumentarni film Riječki Olimpijci pogledajte u utorak, 20. studenog u 18 sati.

Za najmlađe u mjesecu studenom, u posebnim matinejskim terminima, igramo izvrstan animirani film Merida hrabra 10. i 11. studenog u 11 sati.

Američki underground film u petak, 15. studenog. Pokret filmaša, takozvani New American Cinema, promijenio je percepciju filmske umjetnosti, vrativši je njenim estetskim korijenima i eksperimentu.

U sklopu programa ReeQueer MoMenti u Art-kino stiže izvrsni avanturistički film ceste Prolom oblaka. Film je nagrađen na brojnim filmskim festivalima diljem svijeta te visoko kotira na filmskim web stranicama.

'Film koji traje još dugo nakon što ga pogledate' – komentar je filmskih kritičara na najnoviji naslov Andreasa Dresena, dramu Zaustavljeni, koja je dosad osvojila preko deset nagrada.

Program filmova jednog od najznačajnijih hrvatskih redatelja, Krste Papića, donosi jedinstvenu kombinaciju njegovih kratkometražnih dokumentarnih i dugometražnih igranih filmova.

Smotra novog talijanskog filma u Rijeci, održava se od 26. studenog do 2. prosinca.

Kraj mjeseca studenog rezerviran je za dokumentarni hit - Marina Abramović: Umjetnica je prisutna.

Više o programu Art-kina Croatia možete pogledati na www.art-kino.org

Komentari

Nema komentara.