Rijeka ima ljetno kino - Specials
Home      Specials      Art-kino Croatia      Rijeka ima ljetno kino

Rijeka ima ljetno kino

Nakon 15 godina - Rijeka ima ljetno kino. Otvoreno je ljetno Art-kino Croatia, a riječku publiku u srpnju očekuje još mnoštvo dobrih filmova.

filmski.net 06.07.2012 0 komentara

Rijeka ima ljetno kino

Nagrađivani, kontroverzni i neobični europski naslovi sredinom srpnja zabavalju riječku publiku. Pred nama su dva filma iz Španjolske, Almodóvarova ‘Koža u kojoj živim’ te ‘Ćelija 211’ u režiji Daniela Monzóna, ali i norveška komedija ‘Ludo sretni’. Projekcije se izmjenjuju dnevno, a održavaju u ljetnom kinu u 21 sat i 30 minuta.

Norveška komedija Ludo sretni, međunarodno poznata kao Happy Happy, prati Kaju kojoj je obitelj najvažnija na svijetu. Ona je vječna optimistica (Happy, Happy) usprkos činjenici da živi s muškarcem koji bi rađe išao pecati i odbija voditi ljubav s njom pod izlikom da više i nije tako privlačna. No, ubrzo se 'savršen par' doseljava u susjedstvo, a Kaja nastoji obuzdati svoje osjećaje. Novi susjedi otvaraju novi svijet Kaji s posljedicama za sve uključene.

Ludo sretni nagrađen je na prošlogodišnjem Sundance Film Festivalu nagradom žirija za najbolji film u kategoriji World Cinema. Ova norveška komedija, u ljetnom Art-kinu Croatia, igra 8., 11., 14., 15., 17. i 18. srpnja u 21 sat i 30 minuta.

Ćelija 211, španjolska zatvorska akcijska drama, nagrađena je s 8 nagrada Goya, među kojima i nagrada za najbolji film, redatelja, glumca te najbolje adaptirani scenarij. Ćelija 211 igra 7., 10. 13. i 16. srpnja u 21 sat i 30 minuta.

Psihološki triler Koža u kojoj živim, novi film španjolskog redatelja Pedra Almodóvara, svojevrsna je adaptacija romana Tarantula francuskog spisatelja Thierryja Jonqueta. Almodóvara možete pogledati u ljetnom kinu 6., 9. i 12. srpnja u 21:30.

Pred riječkom je publikom, ovog mjeseca, još deset europskih filmskih hitova te iranska oskarovska drama. Iz međunarodnog programa Europolis, 59. festivala igranog filma u Puli, u ljetnom Art-kinu igramo šest filmskih naslova. U filmu Sarkozy gledamo uspon francuskog predsjednika, a posljednji dan ‘Pule u Rijeci’ igramo povijesnu dramu Zbogom kraljice o Mariji Antoaneti redatelja Benoîta Jacquota. Film je ove godine otvorio jedan od najpoznatijih svjetskih filmskih festivala u Berlinu, a redatelja smo imali čast ugostiti prošle godine u našem kinu u sklopu programa Filmskih mutacija.

Ljetno se kino nalazi u dvorištu Kapucina, a ulaz je kroz Art-kino Croatia.

Komentari

Nema komentara.