Queer MoMenti: 'Jamie i Jessie nisu zajedno' - Specials
Home      Specials      Queer MoMenti      Queer MoMenti: 'Jamie i Jessie nisu zajedno'

Queer MoMenti: 'Jamie i Jessie nisu zajedno'

U tjednu Zagreb Pridea prikazuje se lezbijski romantični mjuzikl 'Jamie i Jessie nisu zajedno'. Poklanjamo ulaznice!

s.p. 06.06.2012 0 komentara

Queer MoMenti: 'Jamie i Jessie nisu zajedno'

Jeste li se ikada zaljubili u svog najboljeg prijatelja ili prijateljicu? Dok se Jamie sprema na selidbu iz Chicaga u New York kako bi ostvarila karijeru glumice, njena najbolja prijateljica Jessica prestaje kriti svoju zaljubljenost u nju. Kako se selidba bliži, ona pokušava sve kako bi napravila Jamie ljubomornom, no ne ide sve po planu.

'Jamie i Jessie nisu zajedno' ('Jamie and Jessie are not together') film je o dvije djevojke čije je prijateljstvo pretrpano erotičnim tenzijama i pokušajima da se odnos spasi ili zauvijek izgubi. Smješten među radničku klasu Chicaga, i pod utjecajem filmova poput '500 Days of Summer' i 'Lost in Translation', Jamie i Jessie donose filmsku posvetu svim onim sivim područjima ljubavi i požude koje jednom mladi i zaljubljeni nikada nisu zaboravili. Baveći se univerzalnim temama poput ljubomore, nesigurnosti, zaljubljivanja i odljubljivanja, 'Jamie i Jessie nisu zajedno' film je koji će privući mnoge. Dvije queer žene, čije je prijateljstvo zarobljeno između erotičnih tenzija koje se pojavljuju među njima, morati će naučiti kako ili živjeti s tim osjećajima ili se zauvijek rastati.

Uz šarmantni scenarij i glumu, ovaj indie film po mnogim je kritičarima jedan od najispunjujućih queer filmova prošle godine: seksi, zabavan, impulzivan. Romantični mjuzikl koji opire očekivanim klišejima žanra. Radi se o o drugom dugometražnom uratku američke redateljice Wendy Jo Carlton koji je osvojio nagradu publike na festivalu u Ashevilleu te nagradu za najbolji film i nagradu kritike za najbolju glumicu (Jessica London-Shields) na festivalu u Durhamu. Ovo je prvi put da Wendy Jo Carlton nastupa kao redateljica i scenaristica.

Lipanjski će Queer MoMenti ujedno programski obilježiti i Zagreb Pride tjedan, kao dio pretprograma 11. Povorke ponosa. Radi se o nastavku sada već tradicionalne suradnje između QueerZagreba i Zagreb Pridea kada su u pitanju kulturni i filmski sadržaji.

Queer MoMenti u tjednu Zagreb Pridea: 'Jamie i Jessie nisu zajedno'

11.6. u 19h i 12.6. u 21h u Kinu Europa, Varšavska 3
'Jamie & Jessie nisu zajedno'/'Jamie & Jessie are not together' (SAD, 2011.)
r: Wendy Jo Carlton
uloge: Jacqui Jackson, Jessica London-Shields, Fawizia Mirza
Trajanje: 95 min.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni kina na dane projekcija po cijeni od 25 kuna, a dvoje čitatelja nagrađujemo s dvije ulaznice za film. Pošaljite svoje podatke (ime, adresu) na info@filmski.net, zajedno s ključnim riječima 'Queer MoMenti' i danom kada želite pogledati film (ponedjeljak ili utorak). Dobitnike ćemo obavijestiti e-mailom u nedjelju. Sretno!

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Ulaznice za projekciju u ponedjeljak dobila je Jelena Špoljar, a na projekciju u utorak ići će Marina Maslać.

Komentari

Nema komentara.