Krvavi tjedan u Art-kinu Croatia - Specials
Home      Specials      Art-kino Croatia      Krvavi tjedan u Art-kinu Croatia

Krvavi tjedan u Art-kinu Croatia

U krvavom nas tjednu u Art-kinu Croatia očekuje akcijski triler 'Ubojstvo iz nužde', ali i uzbudljiva drama 'Krvna osveta'.

s.p. 16.04.2012 0 komentara

Krvavi tjedan u Art-kinu Croatia

Napeti akcijski triler 'Ubojstvo iz nužde' ('Essential Killing') prati talibana Mohammeda (Vincent Gallo) koji bježi iz tajnog zatvora gotovo neprohodnim prostranstvima Istočne Europe. Mohammed postaje političkim zatvorenikom nakon što ubije tri američka vojnika, no uspijeva pobjeći tijekom transporta u tajni zatvor. Mohammed, kako bi preživio – ubija iz nužde.

Zanimljivo je da, iako su neki likovi navedeni u odjavnoj špici, u samom filmu niti jedan nije imenovan. Film je nagrađen na brojnim festivalima, ali i venecijanskoj Mostri nagradom za najboljeg glumca (Vincent Gallo) i posebnom nagradom žirija.


'Ubojstvo iz nužde', trailer.


Radnja 'Krvne osvete' ('The Forgivness of Blood') smještena je u tipičnu obitelj s dvoje tinejdžera, starijom sestrom Rudinom i najstarijim sinom Nikom. No, životi im se ubrzo mijenjaju kada otac i stric ubiju susjeda i time ožive sukob star stoljećima. Na snagu stupa stari zakon krvne osvete, a jedino žene smiju napustiti kuću dok Nik postaje metom osvete. Rudina prekida svoje školovanje te je primorana brinuti se za obitelj.

Film je, uz nagradu za najbolji scenarij na međunarodnom filmskom festivalu u Chicagu nagrađen i dvjema nagradama na prošlogodišnjem Berlinaleu. 'Ubojstvo iz nužde' u Art-kinu Croatia igra od 17. travnja dok prikazivanje 'Krvne osvete' kreće 18. travnja.

Dokumentarni film u režiji Roberta Bezbradice i Mladena Đakovića, 'Voda – misterij života', održat će se u subotu, 21. travnja u 19 sati. Posljednjih se godina obnovilo vjerovanje da voda posjeduje moći koje nadilaze ono što možemo zaključiti iz njene kemijske strukture. Ona, kako vjeruju mnogi istraživači, ima stanovitu moć memorije. Dokumentarni film 'Voda - misterij života' obrađuje problematiku eksploatacije, zagađenja i manipulacije vodom. Ulaz je slobodan.

Komentari

Nema komentara.