Cirkusanti i konji u Rijeci - Specials
Home      Specials      Art-kino Croatia      Cirkusanti i konji u Rijeci

Cirkusanti i konji u Rijeci

Ovaj tjedan u Art-kinu Croatia: novi esej Jacquesa Rancièrea, projekcija 'Torinskog konja', premijera filma 'Čitanje grada' i 'Posljednji cirkus'.

filmski.net 23.03.2012 0 komentara

Cirkusanti i konji u Rijeci

Predstavljanje novog eseja Jacquesa Rancièrea, 'Bèla Tarr, vrijeme od poslije', održat će se u utorak, 27. ožujka u 18 sati u atriju Art-kinu Croatia nakon kojeg će se u 19 sati održati i projekcija posljednjeg Tarrovog filma 'Torinski konj'. Rancière, koji je 2010. godine gostovao i u Rijeci, u svom eseju Tarrove filmove interpretira kroz prizmu temporalnosti, govoreći tako indirektno i o posljednjih 30 godina istočnoevropske povijesti.

Služeći se knjigom 'Kako čitati grad' Radmile Matejčić redateljica Danica Mračević Jurišić bavi se paralelama postanka Rijeke i života poznate riječke arheologinje i povjesničarke umjetnosti. Dokumentarni film s elementima animacije, inspiriran likom i djelom Radmile Matejčić, obiluje materijalima, fotografijama i starim filmovima iz obiteljske baštine. Hrvatska premijera filma 'Čitanje grada' održat će se 29. ožujka u 20 sati u Art-kinu Croatia.

Novi film u režiji španjolskog redatelja Álexandra de la Iglesiasa, 'Posljedni cirkus', uz brojne nominacije i nagrade, dvostruki je dobitnik nagrade Goya, ali i i nagrade za najbolju režiju i scenarij na festivalu u Veneciji. Ova tužna balada, prema originalnom naslovu, crnohumorna je drama datirana u vrijeme Španjolskog građanskog rada. 'Posljednji cirkus' u Art-kinu Croatia igra do 1. travnja.

Komentari

Nema komentara.