Dokumentarci u Art-kinu Croatia - Specials
Home      Specials      Art-kino Croatia      Dokumentarci u Art-kinu Croatia

Dokumentarci u Art-kinu Croatia

Dva dokumentarna filma obilježiti će tjedan u riječkom art-kinu - jedan je ozbiljan i sirov, a drugi prelazi granicu dokumentarnog i igranog.

filmski.net 27.01.2012 0 komentara

Dokumentarci u Art-kinu Croatia

'Slava kurvi' – bez imalo senzacionalizma i lažne patetike – trodijelni je film o ženama, prostitutkama, seksualnim radnicama u Tajlandu, Bangladešu i Meksiku. Redatelj se suzdržava od komentara i s punim povjerenjem u žene pred kamerom i njihov vlastiti osjećaj dostojanstva pušta da na vidjelo izbije njihov sram i poniženje, ali i njihova nepokoriva radost koju im nitko ne može oduzeti. Moćni kontrapunkt slikama je žestoki ženski soundtrack sastavljen od ljubavnih pjesama.

'Slava kurvi', trailer

Drugi naslov dokumentarnog tjedna, 'Još sam tu: izgubljene godine Joaquina Phoenixa', redateljski  je prvijenac glumca Caseyja Afflecka. Riječ je o lažnom dokumentarcu, odnosno o takozvanom mockumentary žanru. Kamera prati povlačenje glumca Joaquina Phoenixa iz svijeta glume i prelazak u glazbene hip-hop vode. Prema Phoenixu, film je nastao kao reakcija na opčinjenost ljudi reality emisijama za koje smatraju da nisu režirane. Casey Afflack je u Veneciji 2010. godine ovjenčan nagradom za najbolji biografski film.

'Slava kurvi' i 'Još sam tu' igraju od 28. siječnja do 3. veljače.

Komentari

Nema komentara.