Siječanj u Art-kinu Croatia - Specials
Home      Specials      Art-kino Croatia      Siječanj u Art-kinu Croatia

Siječanj u Art-kinu Croatia

Početak godine donosi u riječko art kino ciklus Wima Wendersa, nagrađivane dokumentarce, europske uspješnice i queer film.

filmski.net 03.01.2012 0 komentara

Siječanj u Art-kinu Croatia

Art-kino Croatia započinje 2012. godinu Ciklusom filmova Wima Wendersa koji obuhvaća selekciju iz redateljevog opusa posljednja tri desetljeća 20. stoljeća. Ciklus filmova Wima Wendersa traje od 7. do 18. siječnja.

Nastavak već tradicionalnih Queer MoMenata, 18. siječnja u 20 sati, donosi 'Ljepotu', južnoafrički film, koji je 2011. dobio Queer Palmu za najbolji LGBT film na filmskom festivalu u Cannesu. Ljepota je priča o sredovječnom muškarcu koji se, nakon što postaje opsjednut 23-godišnjim mladićem, mora suočiti sa svojom seksualnošću koju je skrivao pod maskom heteroseksualnog braka. Ovaj je film južnoafrički kandidat za nagradu Oskar.

Svečana riječka premijera dokumentarnog filma Aleksandra Črčeka i Marina Marušića, 'Konvoj Libertas', održat će se u četvrtak, 19. siječnja u 20 sati. Cilj akcije nazvane Konvoj Libertas bila je okupljanje čim većeg broja plovila koji bi u Dubrovnik donjeli humanitarnu pomoć i poruku nade.


'Le Havre', trailer.

'La Havre', novi film poznatog redatelja Akija Kaurismäkija, donosi priču o ostarjelom čistaču cipela s neostvarenim snovima te afričkog dječaka koji doplovljava u luku zajedno s teretom. 'Nader i Simin se rastaju', film koji već sada broji oko 30 nagrada, obiteljska je drama o paru koji budućnost svoje obitelji vidi drugačije. 'Nader i Simin se rastaju' igraju od 20. do 26. siječnja, dok 'Le Havre' igra i dan dulje, do 27. siječnja.

Povodom međunarodnog Dana sjećanja na holokaust, 27. siječnja, premijerno prikazujemo dokumentarni film Dorina Miniguttija 'Iza žice' koji progovara o koncentracionom logoru za civilne zatočenike u Gonarsu, u Udinskoj provinciji. Impresije događanja dokumentirane su crtežima i riječima djece i slikara koji su bili zatvoreni.

Kraj mjeseca siječnja rezerviran je za dokumentarni film. Najprije, riječ je o naslovu kojeg smo premijerno gledali prošle godine u sklopu Festivala filmova o ljudskim pravima – 'Slava kurvi'. Drugi naslov dokumentarnog tjedna, 'Još sam tu: izgubljene godine Joaquina Phoenixa', redateljski  je prvijenac glumca Caseyja Afflecka. 'Slava kurvi' i 'Još sam tu' igraju od 28. siječnja do 3. veljače.

Komentari

Nema komentara.