Nitko i Melankolija u Rijeci - Specials
Home      Specials      Art-kino Croatia      Nitko i Melankolija u Rijeci

Nitko i Melankolija u Rijeci

Art-kino Croatia studeni završava znanstveno-fantastično, susretima s planetima Mars i Melancholia.

filmski.net 25.11.2011 0 komentara

Nitko i Melankolija u Rijeci

Od 25. studenog na repertoaru je 'Gospodin Nitko' (Mr. Nobody), distopijska drama ispričana kroz lik Nema Nobody (Jared Leto), najstarijeg čovjeka i posljednjeg smrtnika na Zemlji. Nemovu priču pratimo kroz tri prekretnice u njegovom životu, u dobi od 9, 16 i 34 godine gdje još on uvijek ima mogućnost izbora, hoće li ostati s majkom ili otići s ocem, odnosno hoće li se vjenčati s Annom, Elise ili Jean. U razgovoru s novinarom, Nemo otkriva brojne putove svoje prošlosti u nastajanju.

Gospodin Nitko, film redatelja Jaco Van Dormaela, uz brojne druge nagrade, osvojio je i nagradu publike za najbolji film na Europskim filmskim nagradama.


'Gospodin Nitko', trailer

Studeni završava melankolično - zahvaljujući Larsu von Trieru ('Antikrist', 'Ples u tami', 'Dogville'). 'Melankolija', znanstveno-fantastična drama, priča je o nedostatku ljubavi, o odnosu bračnog para, o sestrama, o kraju svijeta. Radnja prati dvije otuđene sestre te mladi bračni par čiju svakodnevicu prekida planet Melancholia koji se ubrzano približava Zemlji.
Filmska kritika Melankoliju opisuje kao «prekrasan film katastrofe»


'Melankolija', trailer

Naravno, ne škodi istaknuti da se u jednoj od uloga našao i Alexander Skarsgård (True Blood) te Kirsten Dunst  koja je na Cannesu ove godine osvojila nagradu za najbolju glavnu ulogu, a film je nominiran i u kategoriji najbolji film za nagradu Palme d'Or. Nakon prve projekcije filma Melankolija, 29. studenog u 20 sati, slijedi razgovor s filmskim kritičarima Dejanom Durićem te Draganom Rubešom koji će nam pomoći u razumijevanju trierovske logike.

Više o programu na www.art-kino.org

Komentari

Nema komentara.