Spartak osvaja Hrvatsku! - Specials
Home      Specials      Filmski.net Promo      Spartak osvaja Hrvatsku!

Spartak osvaja Hrvatsku!

Nova serija na HBO-u! Jedan čovjek protiv vojske izdajnika. Izdan od Rimljana. Otjeran u roblje. Preporođen kao gladijator!

s.p. 02.06.2010 0 komentara

Spartak osvaja Hrvatsku!

Na programu HBO-a od 04.06.2010. svaki petak u 21h možete pratiti popularnu epsku seriju 'Spartak: Krv i pijesak', koja je u Americi digla puno prašine zbog izravne golotinje (erotska scena 'Xene' i sl.), a i vrlo krvavih scena nasilja. Stilizirano nasilje u slow-motionu mnoge podsjeća na '300', s tim da je radnja sada smještena u stari Rim.

Klasična priča o najpoznatijem pobunjeniku Republike oživjela je kao eksplicitna i žestoka serija. Otrgnut od domovine i žene koju voli, Spartak je osuđen na brutalni svijet arene gdje su krv i smrt najpopularnija zabava. Ali ne vode se sve bitke na pijesku. Podmuklost, korupcija i privlačnost senzualnih užitaka bit će stalna kušnja za Spartaka. Ako želi preživjeti, mora postati više od čovjeka, više od gladijatora. Mora postati legenda!

Australski glumac Andy Whitfield ('McLeodove kćeri') kao Spartak, Lucy Lawless ('Ksena: Princeza ratnica') kao Lukrecija, John Hannah ('Mumija', 'Četiri vjenčanja i sprovod') kao Bacijat i Peter Mensah ('300', 'Nevjerojatni Hulk') kao Doktor tumače glavne uloge u jedinstvenoj mješavini igrane akcije, stripovskih efekata i brutalnih prizora borbe koja seriju 'Spartak: Krv i pijesak' čini televizijskim spektaklom.

SINOPSISI:

Nastavak 1.01 – Crvena zmija
Trački ratnik, koji će postati poznat kao Spartak, suočen je sa sigurnom smrću poslije nepredviđene pobune. Otrgnut od svega što voli, mora se boriti za život u krvoločnoj gladijatorskoj areni.

Nastavak 1.02 – Sakramentum gladijatorum (Gladijatorska prisega)
Kao rob u gladijatorskoj školi daleko od kuće, novoprozvani Spartak mora potisnuti želju za osvetom kada mu novi gospodar Bacijat obeća da će ga opet sjediniti s njegovom ženom Surom.

Nastavak 1.03 – Legende
Dokazavši se na obuci, Spartak sad nosi gladijatorsku opremu. Ali njegova upornost da nađe svoju ženu izdvaja ga od ostalih gladijatora i Doktora, strašnog voditelja obuke.

Nastavak 1.04 – Stvar u jami
Spartak mora preživjeti u Jamama, podzemnoj jazbini gdje nasilne borbe nemaju mnogo pravila ni preživjelih. U međuvremenu, Krikso ulazi u opasan ljubavni trokut s Lukrecijom i robinjom Nevijom.

Nastavak 1.05 – Igre u sjeni
Bacijat i dalje ima novčane probleme. Doktor priprema Spartaka i Kriksa za borbu života. Bit će bačeni u arenu s Teokolom, najstrašnijim i najbrutalnijim rimskim gladijatorom.

Nastavak 1.06 – Osjetljive stvari
Suša je odavno prošla i Spartak je postao novi prvak Kapue. Slava i čast daju mu priliku da pobjegne iz ludusa i napokon nađe Suru.

Nastavak 1.07 – Važne i nesretne stvari
Spartaku prijeti najgora degradacija u areni. U ulozi legendarnoga rimskog ratnika mora smaknuti šestoricu zarobljenika odjevenih u tradicionalnu tračku nošnju njegovih bivših suplemenika.

Nastavak 1.08 – Znak bratstva
Bacijat dovodi svježu krv u ludus u obliku mnoštva novaka. Spartak, sad najugledniji gladijator, obučava ih uz Doktora, ali Krikso ne želi pasti iz milosti bez borbe.

Nastavak 1.09 – Kurva
Bacijat naređuje Spartaku da spava s uglednom Rimljankom. Krikso znajući da se mora dokazati, napokon se vraća borbama u školi, a Lukrecija ima planove za Ilitiju.

Nastavak 1.10 – Darovi za goste
Prijateljstvo Spartaka i Varona mora biti stavljeno na stranu kad se njih dvojica bore u areni. Lukrecija nastavlja manipulirati Ilitijom, a Spartak se zbližava s robinjom Mirom.

Nastavak 1.11 – Stare rane
Spartaka u areni zamjenjuje Krikso koji želi vratiti naslov prvaka Kapue. Bacijat nastavlja opsesivnu borbu za vlast i ne odustaje od mjesta magistrata.

Nastavak 1.12 – Otkrića
Lukrecija i Bacijat čekaju Glaberov dolazak kako bi dobili njegovo pokroviteljstvo dok Spartak kuje plan za osvetu.

Nastavak 1.13 – Sve ih pobij
Spartak dobiva neočekivanog saveznika u svojoj borbi za osvetu.

Komentari

Nema komentara.