U Zagorje na filmsku radionicu - Specials
Home      Specials      Filmski.net Promo      U Zagorje na filmsku radionicu

U Zagorje na filmsku radionicu

Zagorska filmska radionica školarcima nudi mogućnost da od stručnih filmaša nauče napisati scenarij, snimiti i montirati film.

filmski.net 25.05.2010 0 komentara

U Zagorje na filmsku radionicu

Projekt 'Zagorska filmska radionica' zamišljena je kao filmska i umjetnička radionica koja bi prvenstveno srednjoškolcima i osnovnoškolcima pružila mogućnost da od renomiranih ljudi i filmskih stručnjaka nauče osnove filma. Planirano trajanje radionice je 3 dana, a mjesto i datum održavanja predviđa se za 18.-20. lipanj 2010. u Muzeju krapinskih neandertalaca na Hušnjakovom, Krapina te na Vuglec Bregu na Škarićevom. Veliku podršku projektu dali su Društvo hrvatskih filmskih redatelja (DHFR) i Hrvatski audiovizualni centar (HAVC).

U sklopu radionice očekuje se ljetno kino i bogat filmski i glazbeni program. U petak 18. lipnja na otvorenju u atriju novog muzeja prikazat će se filmovi ususret ovogodišnjem 8. Tabor film festivalu. U subotu 19.6. na Vuglec Bregu slijedi otvaranje ljetnog kina s početkom u 21:00 sat, te edukativno-filmskim programom Hrvatskog filmskog saveza- ususret 12. školi Medijske kulture dr. Ante Peterlić. U 22:00 sata očekuje se veliki koncert mladog pjevača Tihomira Kožine. U nedjelju 20.6. slijedi svečano zatvaranje radionice i filmski program udruge Studio Nezavisne Produkcije zajedno s nastupom Gordane Ivanjek.

Ove godine na radionici bit će nekoliko predavanja od kojih su najbitnija: pisanje scenarij i redateljski trikovi, snimanje filmova, pc fcp montaža i uvod u produkciju. Svaku od pojedinih sekcija na radionici vodit će brojni hrvatski i svjetski stručnjaci pod vodstvom Daniela Kušana, mladog redatelja iz Zagreba, koji priprema snimanje dugometražnog filma 'Koko i duhovi'. Uz Daniela na predavanjima se očekuje redateljica Aleksandra Urošević iz Beograda, te montažerka Ema Carić i snimatelj Robert Krivec.

Neki polaznici će uz predavanja moći i snimiti svoj film, a sve one koji već imaju neku ideju pozivamo da prijave svoj scenarij na natječaj www.zagofir.com. Svi zainteresirani amaterski i profesionalni filmaši i produkcijske kuće pozivaju se da prijave svoje filmove bez vremenskog ili bilo kakvog drugog ograničenja. Svi odabrani filmovi ostvarit će prikazivanje filma u sklopu završnog dana radionice na Hušnjakovom. O pobjedniku ZagoFiR-a odlučuje publika svojim glasovima, a pobjednik ostvaruje priznanje radionice i sponzorski paket.

Komentari

Nema komentara.