Hrvatski rockeri u zečjoj rupi - Specials
Home      Specials      Filmski.net Promo      Hrvatski rockeri u zečjoj rupi

Hrvatski rockeri u zečjoj rupi

Mladi kreativni trojac sprema izložbu fotografija 'U zečjoj rupi', koja predstavlja hrvatske glazbenike kao likove iz 'Alise u zemlji čudesa'.

filmski.net 11.03.2010 0 komentara

Hrvatski rockeri u zečjoj rupi

'Počni na početku, a kada dođeš do kraja - stani', rekao je Cerigradski mačak mladoj Alisi kad je kroz zečju rupu upala u razne neobične svjetove kojima su mnogi posljednjih stoljeće i pol pripisivali razna značenja, no trojac Igor Jurilj (ideja i realizacija), Dario Belić (fotograf) i Karla Andrić (pomoćnik realizacije) su ga 'zarokali'!

Oni su par mjeseci fotkali jedanaest hrvatskih glazbenika koji su utjelovili likove fantastičnih priča Lewisa Carrolla 'Alisa u zemlji čudesa'i 'S druge strane ogledala', ali na sasvim jedinstven način, posve drukčiji od onog što smo vidjeli u adaptacijama Walta Disneya i Tima Burtona.

Njihova je Alisa karizmatična Anđa Marić koja upada u rupu Bijeloga zeca (Tomfa - Kawasaki 3p) i dok ga pokušava uhvatiti, putovanje joj kompliciraju Cerigradski mačak (Ivan Dečak), svadljiva braća Cvilibim i Cvilibum (Aljoša Šerić kojeg ćete po prvi put vidjeti s kosom), potom zločesti zmaj Hudorakija (Jerko Marić), bahata Gusjenica (Ida Prester) te Crvena kraljica (Josipa Lisac) koja zapovijeda vojskom karata (Sejo Sexon - Zabranjeno pušenje) i zasjenjuje neurotičnu Bijelu kraljicu (Ivanka Mazurkijević). Dakako, na ludoj čajanci našao se i histerični Šašavi Klobučar (Davor Gobac) u ružičastom izdanju, te Ožujski zec kao mafijaški boss (Demirel Pašalić - Kawasaki 3p).


Kako je nastajala izložba 'U zečjoj rupi'

Stilist projekta bio je Ivan Friščić, za frizure je bio zaslužan Zvonimir Franić, dok je glavna vizažistica bila Lisa Jericevich te Josipa Brigljević.

Izložba 'U zečjoj rupi' će se održati s prvim danima proljeća u novootvorenoj glazbenoj knjižari Rockmark, a popratit će ju i glazba svjetskih glazbenika insipiriranim upravo Alisom, poput Toma Waitsa, Marilyna Mansona, Jefferson Airplanea te Dannya Elfmana.

Komentari

Nema komentara.