Hrvatska premijera: Pacifik! - Specials
Home      Specials      Filmski.net Promo      Hrvatska premijera: Pacifik!

Hrvatska premijera: Pacifik!

Među prvima u svijetu ekskluzivno smo gledali prve epizode ratne serije 'Pacifik', a 15.03. možete je vidjeti i vi na programu HBO-a!

s.p. 05.03.2010 0 komentara

Hrvatska premijera: Pacifik!

Ovaj četvrtak je održana promotivna projekcija serije 'Pacifik' koja će sigurno imati veliku popularnost, osobito među ljubiteljima ratnih i povijesnih djela. Kao što smo već i najavili, riječ je o seriji HBO-a od 10 epizoda koju su pripremili izvršni producenti Tom Hanks, Steven Spielberg i Gary Goetzman koji su zaslužni i za kultnu seriju 'Združena braća'. Dok se 'Združena braća' bave europskim bojištem, serija 'Pacifik' prati isprepletene istinite priče trojice američkih marinaca Roberta Leckieja (James Badge Dale), Eugenea Sledgea (Joe Mazzello) i Johna Basilonea (Jon Seda) tijekom njihova sudjelovanja na pacifičkoj bojišnici Drugoga svjetskog rata. Trojica marinaca bili su članovi 1. divizije marinaca, kolektivno nazvane 'Stara vrsta' zbog svoje reputacije najstarije i najveće aktivne divizije marinaca u Americi.


'Pacific', trailer.

Miniserija prati te vojnike i njihove drugove od prve bitke protiv Japanaca za otok Guadalcanal, bitke za prašume rta Gloucester te osvajanja uporišta na otoku Peleliu, do krvavih borba na pijescima Iwo Jime, ratnih strahota Okinawe i, napokon, njihova trijumfalna, ali i u neku ruku, mučna povratka kućama nakon pobjede nad Japanom. Ova epska priča je dijelom zasnovana na knjigama 'Šljem kao jastuk'('Helmet for My Pillow') Roberta Leckieja te 'Sa starom vrstom' ('With the Old Breed') Eugenea B. Sledgea, kao i dodatnim materijalima iz knjiga 'Crvena krv, crni pijesak' ('Red Blood, Black Sand') Chucka Tatuma te 'Kineski marinac' ('China Marine') Eugenea B. Sledgea i originalnim intervjuima provedenim od strane producenata.

Koliko smo vidjeli u prve tri epizode - riječ je o seriji koja će se svidjeti svima onima koji su voljeli i 'Združenu braću'. Prva epizoda upoznaje nas s glavnim junacima i njihovim obiteljima, a zatim gledatelj dosta brzo upoznaje prvo bojište - slavni Guadalcanal. Padaju prve žrtve, nakon dugog iščekivanja marinci se sukobljavaju s fanatično hrabrim Japancima. U drugoj epizodi imamo najžešće bitke, s borbama prsa i prsa, žestokim bombardiranjima i noćnim jurišima Japanaca koji napadaju Amerikance koji ostaju bez zaliha i municije.


'Pacific', drugi trailer.

Treća epizoda mogla bi se zvati i 'Odmor ratnika' jer u njoj hrabri marinci nakon velike pobjede na Guadalcanalu odlaze na zasluženi odmor u Australiju. Ova epizoda mogla bi se osobito svidjeti ženama jer se uglavnom bavi romansama Amerikanaca i australskih djevojaka, a ako se pitate ima li u ovoj epizodi i akcije - ima! Akcija se odvija u krevetima Australki, pa muškim gledateljima preporučujemo da prate lijepu Claire van der Boom koja u ulozi Stelle pokazuje kako izgleda bez odjeće.

Fanovi krvave akcije ne moraju se bojati da kasnije neće biti dovoljno scena bitaka. Serija prati sudbine marinaca koji će se boriti i na najkrvavijim ratištima Iwo Jime i Okinawe, pa u sljedećim možete očekivati scene u stilu 'Spašavanja vojnika Ryana' - ipak su i ovdje producenti Tom Hanks i Steven Spielberg! Hrvatsku premijeru 'Pacifika' možete pogledati i vi, i to ako 15. ožujka 2010. (samo dan poslije američke premijere!) u 20.05 upalite program hrvatskog HBO-a!

Komentari

Nema komentara.