Nanut TV: Program minus - Specials
Home      Specials      Nanut TV      Nanut TV: Program minus

Nanut TV: Program minus

Jednom davno, nosila sam bedž s natpisom 'Što će mi stvarni život? Imam televizor', ali i ovo ljeto proživjet ću sasvim obratno...

Jasna Nanut 26.06.2008 0 komentara

Nanut TV: Program minus

Prošla su ta dobra stara vremena kad smo utorkom u školi raspravljali jučerašnju epizodu 'Dinastije', a četvrtkom (ili petkom?) molili učiteljicu da nas pusti ranije kući kako bismo stigli na 'Galacticu – svemirsku krstaricu'. Tada smo kupovali Bravo, iako nismo znali ni riječ njemačkog, a ljeti smo gledali Program plus i bili sretni...

Ni ljetne TV noći nisu što su nekad bile. Znaju programatori da se ne mogu natjecati sa Zrćem i birtijom, pa unaprijed odustaju. I HTV i NOVA bombardiraju maratonima 'Zvjezdanih staza', a RTL Bondovima s Rogerom Mooreom. Uz dodatak 'Gospodara prstenova', hrpetine jeftinih komedija i 'Kineske plaže' koju ne gleda ni staro ni mlado, ljetna shema je složena!

U poplavi stoput viđenih naslova koji su zavladali programom, ipak se nađe pokoji dragulj, primjerice 'Stari komadi', lepršava komedija o tri ostarjela, ali dobrodržeća MILF-a (Shirley MacLaine, Debbie Reynolds i Joan Collins, s poštovanjem) koja dobivaju priliku voditi glamurozni TV show. Međutim, kako to biva među divama, cure se međusobno ne podnose. Tu na scenu nastupa Elizabeth Taylor kao agentica koja će ih pokušati pomiriti... 'Stari komadi' pružaju odličnu zabavu za sve uzraste, a i koristan vodič za sve žene koje bi voljele biti kučke, ali ne znaju kako, i zato, Alex Grdić, navali!

Da nam brže prođu vruće ljetne večeri, pobrinut će se još pregršt 'luckastih' komedija od kojih nijedna nije vrhunska. 'Bio je na pravome mjestu u pravo vrijeme, ali u krivoj cipeli', premisa je polusmiješnog 'Čovjeka sa crvenom cipelom' (1985.) koji se ipak ističe među slabašnim ostvarenjima istog žanra s mladim Steveom Martinom, Ellen DeGeneres itd., koje treba gledati jedino ako se na njih naiđe slučajno.   

Ima samo jedan film koji se ovog tjedna, suprotno svome naslovu, u potpunosti izdvaja od ostalih: 'Beznačajnost' ('Insignificance', 1989.). Režirao ga je Nicolas Roeg, britanski filmaš totalno drukčiji od drugih, mrzitelj storyboardova i razrađenih scenarija, najpoznatiji po kul(t)-filmovima 'Don't Look Now', 'Walkabout' i 'Čovjek koji je pao na Zemlju'.

U ovom slučaju, nekadašnja Roegova supruga Theressa Russell je neimenovana glumica, očigledno Marilyn Monroe koja se jedne večeri nađe u istoj sobi s Albertom Einsteinom, senatorom MacCarthyjem i Joeom DiMaggiejem (Michael Emil, Tony Curtis i Gary Busey). 

Ako vam se gleda neka nova serija, svake srijede na OBN-u nudi vam se 'The L Word'. One su lijepe, pametne, uspješne, spretne, ali ne uvijek i sretne, jer nikome nije lako na burzi usamljenih srca, pogotovo kad si žena koja voli žene...

Moja mala kći, ni ne znajući, najbolje kuži ljetni program - stalno moram vaditi baterije iz daljinskog jer ga voli žvakati više i od dude i mobitela. Tu i tamo ih vratim, ali sve rjeđe. Nemam zašto, iako imam i stvarni život, a i televizor koji je triput veći od onog koji je jednom davno emitirao Program plus...

Tjedni raspored za gledanje bez kajanja:

  • HTV 2 pet. 11:00 'Vrući petak' - Po mnogima ekstra smiješna novozelandska komedija vrlo prigodnog naslova, o sitnim lopovima koji idiotskim prevarama pokušavaju zaraditi koji cent.
  • HTV 1 pet. 00:50 'Domovina' – Rutger Hauer i Miranda Richardson u zgodnom filmu koji pokazuje što se događa sa svijetom nakon što je Njemačka pobijedila u II. svj. ratu.
  • RTL sub. 11:40 'Hombre' – Zabavna kaubojada iz 1967., snimljena po predlošku Elmorea Leonarda, o Paulu Newmanu kojeg su odgojili Indijanci, a sada pokušava preživjeti u svijetu bijelog čovjeka.
  • RTL sub. 14:00 'Stari komadi' - Ujedno prvo 'ujedinjenje' dvaju diva nakon skandala iz 1959. kad je Eddie Fisher ostavio Debbie Reynolds zbog Liz Taylor.
  • FTV sub. 23:25 'Beznačajnost' – Dakle, okrenite na 852. kanal Max TV-a i nećete požaliti.
  • HTV 1 sub. 23:20 'Joe... i to je Amerika' – Filmski debi Susan Sarandon neki su proglasili kultnim, a drugi precijenjenim. 
  • RTL ned. 13:55 'Muškarac sa crvenom cipelom'
  • OBN sri. 20:55 'The L Word'
Komentari

Nema komentara.