Nanut TV: Čista stotka - Specials
Home      Specials      Nanut TV      Nanut TV: Čista stotka

Nanut TV: Čista stotka

U TV danima koji predstoje, konačno ćemo doznati tko je top model by Tatjana Jurić i što je baka Slavica pitala Christiana Slatera u Cannesu.

Jasna Nanut 29.05.2008 0 komentara

Nanut TV: Čista stotka

Bakanalije na stranu, jer osim znatiželje moći ćemo zadovoljiti i dijete i romantičara koji čuče u svima nama, dijete uz najvećeg i najgladnijeg morskog psa kojeg je ljudsko oko ikad vidjelo, a koji vreba iz 'Dubokog modrog mora' majstora akcije Rennyja Harlina, a romantika uz junake naše mladosti...

'Cura upozna dečka i zatrudni, cura i dečko skupljaju lovu za abortus, cura i dečko se putem zaljube', premisa je romantične drame 'Ljubav s potpunim neznancem' koja će nas podsjetiti na nikad zaboravljeni šarm Stevea McQueena, kao i neodoljivu privlačnost Natalie Wood, dok nam se Paul Newman nudi u jednoj od rijetkih uloga negativca, kao 'Hud', amoralni buntovnik koji ženama postavlja jedno jedino pitanje: 'Kad ti se muž vraća kući?'.

Oba filma snimljena su 1963., a točno 40 godina kasnije nastao je, po mome skromnom sudu, najbolji kockarski film svih vremena, 'Moćni Mahowny'. Kao Dan 'The Iceman' Mahowny, uspješni bankar koji krade milijune od banke za koju radi kako bi kockao dok ne pukne zora, Philip Seymour Hoffman je apsolutno fantastičan. U otrcanim odijelima i krntiji od auta, masne plave kose i s naočalama debelih okvira, paranoični i opsesivni Mahowny gleda samo u pod ili stol u casinu. Koliko god imao u džepu, neće se smiriti dok ne potroši sve. On se ne zna niti želi zaustaviti, a zanimaju ga samo gđa Sreća i rebarca bez umaka, s colom...


Scena iz 'Moćnog Mahowneya' u kojem mu 9 milijuna dolara prolazi kroz prste

Film je snimljen po stvarnom događaju o najvećoj prijevari banke u povijesti Kanade koju je izveo jedan jedincati čovjek, a strast kojom Dan Mahowny prokockava i posljednju ukradenu kintu toliko je impresivna da me uvelike tješi činjenica što stvarni Mahowny danas radi kao stručnjak za prijevare, dakle bit će da je na dobrom putu ka ozdravljenju. Jedino ne znam što je napravio po pitanju slijedeće činjenice:
Psiholog: Kako bi, na ljestvici od 1 do 100, ocijenio uzbuđenje koje osjećaš kockajući?
Dan Mahowny: Hmmm... 100.
Psiholog: A najveće uzbuđenje koje si ikad osjetio mimo kockanja?
Dan Mahowny: 20.

Philipa Seymoura Hoffmana upoznala sam jednom davno tijekom 5-minutnog intervjua povodom'Studengore'. Došao je u košulji s uzorkom kuhinjskog stolnjaka i s mrljom od kave (ili čokolade?), jedući kroasan koji se mrvio posvuda, i s isprikom: 'Sorry što jedem, ali to je jače od mene...'

Apsolutno ništa što je rekao ili napravio u tih pet minuta nije otkrilo genijalca u njemu, dapače, jedino nekog tamo četverookog bezveznjakovića. Kao i svaku esenciju talenta, božji dar, kako god hoćete, bilo je nemoguće dodirnuti ga prstom. PSH, taj 'neustrašivi pjesnik implozije', kako ga opisuje Roger Ebert, živi samo na platnu. PSH koji je tih pet minuta sjedio sa mnom u hotelskoj sobi, samo je bucko koji mu posuđuje tijelo.

Tjedni raspored za gledanje bez kajanja:

  • HTV 2 čet. 20:05 'Sjever-sjeverozapad'
  • HTV 2 pet. 20:05 'Wicker Park'
  • RTL pet. 20:05 'Duboko modro more'
  • HTV 2 sub. 14:30'Patton' – Snažna biografska ratna drama koja je osvojila sedam Oscara, ne bez vraga. George C. Scott je odlučni general George S. Patton poznat po izjavama poput: 'Zapamtite da nijedno đubre nije dobilo rat time što je poginuo za svoju zemlju. Pobijedio je natjeravši druge da ginu za svoju zemlju'.
  • HTV 1 sub. 20:15 'U dobrom društvu' – Simpa komedija čiji je adut, osim Scarlett Johansson i Dennisa Quaida, i Topher Grace, Eric Forman iz 'Tih ludih 70ih', koji se pokazuje možda čak većim potencijalom od Ashtona Kutchera.
  • TV SLO 1 sub. 00:40 'Ljubav poslijepodne' – Ciklus genijalca Erica Rohmera se nastavlja, a na putu do prosvijetljenja stoje vam jedino slovenski titlovi.
  • NOVA sub. 04:30'Hud'
  • RTL ned. 20:05 'Hrvatski top model by Tatjana Jurić: Finale' – Šmrc, gotovo je, samo se nadam da će Borut dobiti neki svoj show by Borut.
  • NOVA ned. 02:20 'Ljubav s potpunim neznancem'
  • HTV 2 ned. 21:40 'Bijeg u pobjedu'
  • RTL uto. 20:00 'Koledžicom po svijetu'
  • NOVA uto. 21:00 'Veseli kamperi' – Vesela komedija s Benom Stillerom čiji scenarij supotpisuje Judd Apatow, redatelj 'Junfera u 40oj' i 'Zalomilo se'.
  • TV SLO 1 sri. 19:55 'Moćni Mahowny'
Komentari

Nema komentara.