Što to ima TAMO? - Specials
Home      Specials      Machinima      Što to ima TAMO?

Što to ima TAMO?

Želiš li chatati uz filmske video-emoticone, i natjecati se na virtualnom filmskom festivalu? E, pa, tamo je pravi virtualni svijet za filmofile.

s.p. 04.04.2008 0 komentara

Što to ima TAMO?

Znate li što se sve krije tamo, u virtualnom svijetu na web lokaciji www.there.com? Svašta što velike korporacije dogovore. Paramount je prvi studio koji je započeo suradnju s There.com, te će stanovnici tog virtualnog svijeta moći koristiti isječke iz Paramountovih filmova u svojoj interakciji. Naime, smiley-i su odrasli i postali video-emoticoni, koji emocije (smijeh, tugu...) izražavaju preko filmskih scena (naslovna).

Paramount je ustupio svoj bogati filmski arhiv iz kojeg će korisnici There.coma moći uzimati klipove i kreirati vlastite video-emoticone. To će se raditi preko programa VooZoo, a ti emoticoni zvat će se 'Voohoos'. Trajat će vrlo kratko, ali će unutar jednog Voohooa biti dovoljno vremena da se čuje kultna rečenica nekog lika, koja može služiti i kao potpis korisnika.

Izbor filmova je povelik, od 'Footloosea' i 'Flashdancea', pa do 'Policajca iz Beverly Hillsa' i 'Zoolandera'. Ah, da, da ne zaboravimo javiti i da će se sve plaćati. Iznos je sitan, ali će biti nužan za daunlodanje klipova - 1 $. Paramount će iskoristiti priliku pa će korisniku koji skine klip iz određenog filma, odmah ponuditi i da naruči i kupi DVD s tim filmom - i virtualni svijet je dobar za stvarni biznis.


'Cowboy Adventure', r: Meret - pobjednik 2. There Film Festivala

U svijetu There.coma ima još filmskih doživljaja. Tamo se ljudi zabavljaju kao i u stvarnom svijetu, što znači da je za dobar provod potreban i filmski festival. There Film Festival prima kratke filmove u trajanju između 1 i 8 minuta, a glavni uvjet je da je snimljen u svijetu There.coma. U računalno kreiranom svijetu moguća je apsolutna sloboda, jedino su filmaši upozoreni da moraju poštivati autorska prava.

Posljednji natječaj završio je 31. listopada 2007., a festival je trajao od 5. do 12. studenog. O pobjedniku je odlučivao žiri na temelju kriterija originalnosti, kreativnosti i popularnosti koja se procjenjivala prema glasovima članova There.com zajednice. 

Inače, osim There.coma, još jedan virtualni svijet sprema se  za korištenje VooZoo programa - MTV-ev virtualni svijet vMTV. vMTV će za video-emoticone nuditi klipove iz svojih popularnih emisija, a omogućit će i virtualno sudjelovanje u emisijama, uključujući i u reality showu, koji i inače gladateljima prodaje iluziju 'TV realizma'. Najveća ironija bit će u tome da će se MTV-ev avangardni reality show Real World sada zvati - Virtual Real World. No, fraza 'virtualni stvarni svijet' postaje sve više opis stvarnosti - u kojoj živimo.

Komentari

Nema komentara.