Nanut TV: Mimi Metalac i ostale noćne ptice - Specials
Home      Specials      Nanut TV      Nanut TV: Mimi Metalac i ostale noćne ptice

Nanut TV: Mimi Metalac i ostale noćne ptice

Kod nas dobri filmovi startaju tek između ponoći i 3 ujutro, a serije se emitiraju u duplim dozama. Kakva Amerika! Hrvatska je obećana zemlja...

Jasna Nanut 03.04.2008 0 komentara

Nanut TV: Mimi Metalac i ostale noćne ptice

I tako jedan od najzanimljivijih naslova sljedećih dana, 'Točka na i', počinje u utorak oko jedan u noći (bolji termin ima čak i 'Na rubu znanosti'). Na kokošjoj zabavi (suprotno od momačke zabave) buduća mladenka upoznaje dečka koji će joj promijeniti život, a glumi ga oku vrlo ugodni Gael Garcia Bernal. Slijedi niz iznenađenja koja nećete moći predvidjeti, ali će vas dobro zabaviti ostanete li budni u taj kasni sat.

Tko još nije, svakako mora pogledati i Carpenterov nabrijani klasik Napad na policijsku stanicu, kao i kultnu talijansku komediju Line Wertmüller, koju neki pamte pod naslovom 'Mimi Metalac' (1972.) ali je, kao i mnoge naše ulice i trgovi, promijenila ime, i to u 'Oskvrnuta čast metalca Mimija' /naslovna/. Radi se o zavodljivom Mimiju (Giancarlo Giannini), zbunjoli, lučkom radniku i komunjari koja na lokalnim izborima odbije glasovati za utjecajnog mafijaša, zbog čega dobije otkaz, pa se pritisnut neimaštinom i ženinim prigovaranjem, zaposli u firmi jednog drugog mafijaša... Treba li napominjati da film počinje u tri ujutro?

'Poput njezina mentora Fellinija, Lina Wertmüller naginje groteski, a 'Mimi' je  urnebesno duhovita politička farsa o licemjernom društvu u kojem pojedinac neminovno gubi ideale', kažu upućeni. Bit će to dugoočekivana premijera za mene, a nadam se i za vas.

Čak pola sata prije ponoći počinje 'Kaskader', kažu, 'jedan od najboljih, ali ujedno najpodcjenjenijih i najnepoznatijih filmova 80ih'. Nisam gledala, ali zvuči zanimljivo. Bježeći od policije, lopov se krije filmskom setu pretvarajući se da je kaskader. Peter O'Toole je megalomanski režiser koji mu sjeda na kičmu, dajući mu zadatke koji su sve opasniji po život, ali neophodni za njegovo remek-djelo...

Ne kaže se bez vraga 'Život u Hollywoodu može te proslaviti, ali smrt u Hollywoodu pretvara te u legendu'... Svakako preporučam i Hollywoodland, odličan noir triler baziran na tajanstvenom ubojstvu glumca Georgea Reevesa, najpoznatijeg po ulozi TV Supermana, koje je 1959. potreslo Hollywood, a istražuje ga privatni detektiv (Adrien Brody). Spomenutog muškarca u tajicama vrlo uvjerljivo tumači Ben Affleck, a Brody kao Brody – uvijek je kul. 


Scena iz 'Trave' - lekcija o masturbaciji (nadasve edukativna...)

Od serija, starta 'Trava' o kućanici iz predgrađa (Mary-Louise Parker) koja živi od dilanja trave po kvartu. Scenarij kvalitetom parira 'Vatrenim dečkima', a jedino što morate izbjegavati dok gledate 'Travu' jest upravo trava, jer nećete uloviti ni polovicu pametnih fora.

I da, 'Trava', kao i većina hit-serija kod nas, emitira se u duploj dozi i s konstantnim natpisom 'nova serija' odnosno 'nova sezona', te bez odjavne špice, a možda i par zadnjih kadrova, ali čemu cjepidlačiti... 

Tjedni raspored za gledanje bez kajanja:

  • RTL čet. 22:50 'Trava'
  • FTV čet. 23:30 'Kaskader'
  • NOVA čet. 02:07 'Azil' – sočna drama o preljubu snimljena po romanu Patricka McGratha, s Natashom Richardson i Ianom McKellenom, te u izuzetno atraktivnom terminu primjerenom njezinoj kvaliteti.
  • HTV 2 pet. 23:00 'Elizabeta I.' – ide druga epizoda, uključite se hitno! Super huper serijal o arogantnoj engleskoj kraljici-djevici koja je znala biti tako bijesna da bi padala u nesvijest. Glumi je nepogrešiva Helen Mirren.
  • HTV 1 sub. 22:15 'Američka pita' – teenagerska komedija par excellance.
  • HTV  1 sub. 23:55 'Napad na policijsku stanicu'
  • HTV 1 sub. 02:55 'Oskvrnuta čast metalca Mimija' – btw Lina Wertmüller režirala je još jedan kultni film, 'Travolti da un insolito destino nell'azzurro mare d'agosto', po kojem je Guy Ritchie snimio katastrofu 'Valovi sudbine' s Madonnom.
  • HTV 1 ned. 00:30 'Balcancan' – makedonska crna komedija na dobrom glasu.
  • HBO ned. 20:05 'Hollywoodland' – tako je glasio prvobitni natpis u brdima iznad La La Landa, da bi 1949. maknuli zadnja 4 slova.
  • HBO pon. 20:05 'Usta na usta' – kome nakon 'Juna' nije dosta Ellen Page, evo je i u ovom filmiću sumnjiva podrijetla.
  • HTV 1 uto. 01:10 'Točka na i'
Komentari

Nema komentara.