Besplatni Zagreb - Specials
Home      Specials      Besplatne projekcije      Besplatni Zagreb

Besplatni Zagreb

Angažirana videa umjetnice i teoretičarke Ursule Biemann provjerite u MM-u, po porciju rajske gej romanse odšećite u mamu, a po osnove SF-a u KSET.

p.h. 14.05.2007 0 komentara

Besplatni Zagreb

UTORAK, 15.05

MM Centar, Savska 25
20.00 Slobodne veze: Suvremene umjetničke prakse
Ursula Biemann, Performing the Border, video esej, 1999., 45'
Ursula Biemann & Angela Sanders, Europlex, video, 2003., 20'
Kroz pamfletarni angažman, hranjen američkim aktivističkim videom osamdesetih i europskom školom filmskog esejizma, švicarska teoretičarka i vizualna umjetnica Ursula Biemann kritički artikulira rodne konstrukcije i migracijske regulacije u primjerima svakodnevnice post-urbanih zona južnoeuropske granice ka Africi (Europlex) i meksičke granice ka sjevernoj Americi. (Izvođenje granice). Ursula Biemann (1955), vizualna umjetnica, teoretičarka i profesorica na Akademijama u Ženevi i Zurichu s prebivalištem u Zurichu autorica je velikog broja aktivističkih video radova kao što su Performing the Border (1999), Dosjei Crno more (2003-2005), ali i knjiga 'Been there and back to nowhere: Gender in Transnational Spaces' i 'Geography and the Politics of Mobility'.

SRIJEDA, 16.05

mama, Preradovićeva 18
19.00 Gledam AIDS 2006/7
Big eden, r. Thomas Bezucha, 2000., igrani, boja, 117'
U. Arye Gross, Eric Schweig, Tim DeKay...
'Big Eden' je malo, izmišljeno mjesto na američkom Zapadu. Henry Hart, uspješni njujorški umjetnik, vraća se u mjesto svog odrastanja da skrbi za djeda. Henry se mora suočiti sa Deanom Stewartom, svojim najboljim gimnazijskim prijateljom i neuzvraćenom ljubavi. No, u igru se upliće i treći...

SUBOTA, 19.05

Mama, Preradovićeva 18
19.15 HotAsian...Movies: Elfova Mama TV na daljinski
Iz svoje jazbine locirane negdje duboko ispod Vinkovaca biće znano samo kao 'Elf' počelo je korititi svoje moći kontroliranja umom i odredilo što će se gledati na ovoj projekciji. Sve što se zna je da je zajednička tema projekcije svemir.

NEDJELJA, 20.05

KSET, Unska 3
21.00 Stalker/NASLOVNA/, r. Andrei Tarkovsky, 1979., c/b i boja, 163'
U. Aleksandr Kajdanovsky, Alisa Frejndlikh, Anatoli Solonitsyn, Nikolai Grinko, Natasha Abramova...
U filmu pratimo tri čovjeka: pisca, znanstvenika i uhodu (stalker) kako putuju kroz čudan i zabranjen teritorij koji se naziva Zona. A u Zoni, ništa nije kakvim se čini, objekti mjenjaju mjesto, a krajolik se pomiče i mijenja... Tihi SF film u kome nema niti jednog specijalnog efekta.

Komentari

Nema komentara.