Ratko Jagodić - Specials
Home      Specials      Animatori zavodnici i neke kokete      Ratko Jagodić

Ratko Jagodić

*primarna djelatnost - danas tražim neki naziv za sebe jer jednostavno ne znam kamo se svrstati. Dizajner, ilustrator, ma svašta nešto...

filmski.net 27.11.2004 0 komentara

Ratko Jagodić

...samo znam da mi je omiljena tema još uvijek ista - žena. Baš čudno, rekli bi neki. Sve je počelo s webom nekih davnih godina. Vremenom sam prebacio flash na TV ekran i rodili su se prvi spotove i reklame. Onda sam se zaljubio u vektorsku ilustraciju i ta ljubav još uvijek traje. Ostala je jedna od mojih najdražih tehnika.

*radovi - Motovun Film Festival u prošlom stoljeću, Zagreb Film Festival ove zadnje dve godine - www.zagrebfilmfestival.com. Serija špica, kratkih crtića povodom pet godina Motovun Online-a www.kioskstudio.net/online5. Veseli me i svakomjesečna izrada ilustracija za magazin PC Chip. Sve to još pomješajte sa serijom komericijalnih TVC-a, malo 3D-a i dobili ste moj omiljeni koktel. Onaj najslađi, s puno šećera i alkohola.

*omiljena tehnika, program - Flash. Bilo da se radi o webu, TV-u ili vektorskoj ilustraciji. Ljubav na prvi pogled, duge godine vjernosti. Osladili su mi se nešto vektori u ilustraciji, tako da upotrebljavam i sve programe vezane uz njih (AI, Freehand itd.). Nije za odbaciti ni Adobe Aftereffects ako radiš neku kompliciraniju reklamu za TV.

Ratko Jagodić

*hr biseri - jako volim mlade ljude i studente. Oni su super jer još uvijek nisu do kraja okusili gorčinu marketinške potražnje i ovog posla pa im cvjeta kreativnost. Zato bi posebno izdvojio www.mi3dot.org, ljudi se trude i rade to isključivo iz ljubavi, što je najbitnije.

*inozemni biseri - www.computerlove.net i www.designiskinky.com . Ilustracija - Steve Scott
http://www.stevescott.com.au i Giulia Balladore (vektori). I sve od Karima Rashida.

*krajnji goal (u poslu ili životu) - sad bih trebao reći nešto kao izmisliti ću eliksir života ili nešto što zvuči super cool, ali jednog dana, kad mi svega bude bilo dosta, postat ću samostalni ugostitelj na nekom jadranskom otoku. Titula je tako glupa da mi zvuči savršeno.

*najdraži animirani karakter - renutno su mi fora ona Happy Tree Friends farmica, ali definitivno najdraži neuništivi je Cartman iz Southparka. I za kraj: God damn it!

Komentari

Nema komentara.