Daniel Šuljić - Specials
Home      Specials      Animatori zavodnici i neke kokete      Daniel Šuljić

Daniel Šuljić

*primarna djelatnost -radim animirane filmove i muziku

filmski.net 25.11.2004 0 komentara

Daniel Šuljić

*radovi - najpoznatiji film u Hrvatskoj mi je svakako Kolač, zatim Film s djevojčicom, posljednji Mogu si to jako dobro zamisliti (naslovna) dobio je nedavno 1. nagradu u kategoriji animacije na 1.festival of black white films u Portu, Portugal. Osobno, najdraži moj vlasiti film mi je Sunce, sol i more.

*omiljena tehnika, program - nisam vezan uz određenu tehniku nego biram onu koja najbolje može doprinijeti cjelukupnom konceptu filma, ipak, najradije radim s kavom ili uljanom bojom na staklu .

*hr biseri - od starih majstora naravno cijela zagrebačka škola na čelu sa Vukotićem, od 'srednjih' Joško Marušić, a od novih mi je Niki Hewitt naj-najinteresantnija.

Kolač

*inozemni biseri - puno ih je, previše za malo prostora, na svakom festivalu bude po nekoliko filmova koji ostave jaki utisak na mene i koje bih tu mogao navesti, evo, spomenut ću Billa Plymptona da ga malo reklamiram :-)

*krajnji tvoj goal (u poslu ili životu) - ostarjeli roker kojem će bakice bacati donji veš na stage ;-)

*najdraži animirani karakter - nije jedan nego dva i to pat i mat tojest 'a je to' kako se crtić zove u originalu, zapavo, ako se ne varam, u originalu njih dvojca ni nemaju neko ime.

Daniel Šuljić

Komentari

Nema komentara.