Jakov Ereš - Specials
Home      Specials      Sirova hrvatska animacija      Jakov Ereš

Jakov Ereš

Skroman mladić, radim na diplomskom i na vlastitom igranom, prvom hrvatskom zombie filmu 'Marlboro Man' za koji se nadam da će biti barem simpatično loš.

filmski.net 25.11.2004 0 komentara

Jakov Ereš

Status: student 4. godine

Zašto animacija? Zato jer mogu glumi 'umjetnika', a usput nešto i zaraditi… nadam se. Ah da, i iz ljubavi prema animaciji.

Planiraš li se u životu baviti animacijom, kojom vrstom i u koje namjene? Da, 3D animacijom, ali i videom, prvenstveno u takozvanoj nezavisnoj produkciji, gdje je kakti svašta dozvoljeno, u kreativnom smislu. I raklame tipa Mister Muskolo, jer me fasciniraju.

Marlboro Man

Što pruža naš studij animacije? Naš studij pruža sve i svašta, ali jede puno živaca. Dobra strana je to da radiš šte želiš sa svojim idejama, a loša – ponekad naletiš na nekoga kome nisi baš drag…

Opiši nam svoj film.. Moj diplomski film još nema ime, a ideja je iskoristiti medij zvan DVD i njegove interaktivne mogućnosti. Korištene tehnike su animacija, 3Danimacija i video, a inspiracija su mi 8-bitni Nintendo, Hideo Kojima (autor nekoliko poznatih igara među kojima je i 'Metal Gear' serijal op.a.), medijsko bombardiranje i Žorž Bush.

Koliko je trajala izrada filma? Trajat će najmanje 6 mjeseci, a 'Marlboro Man' je već u montaži.

Jakov Ereš

Kako je rađen film? 'Marlboro Man' sam radio sa zabavnom ekipom koja loše glumi :), a diplomski, zasada, radim solo.

Uzori, ideali, omiljeni animatori, likovi iz filmova, osobe ili stvorenja koje te inspiriraju ili na neki način utječu na tebe? Moji uzori… ideali… ajoj!

Komentari

Nema komentara.