Prljavi ples

Unikatno..

Za Prljavi ples mogu samo reci da mi je najdrazi film..Nisam fan koji gleda filmove i prati top liste ali danasnji filmovi ne obecavaju mnogo..Romantika,muzika...SAVRSENO!!

Ocjena recenzije: 5.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

čisti ples

Nježno i romantično, plesno i bajkovito. Tako bi mogla ukratko opisati ovaj film. Tipičan film osamdesetih godina, i kao svaki drugi film ovoga plesnog i muzičkog žanra, za osnovu ima neku slatku pričicu. Ali priče u ovakvim filmovima nisu toliko bitne (sjetimo se Briljantina, Flashdance, Groznica subotom uveče i sličnih), nego je bitan ples. Sve što se dešava u filmu je samo pokriće za nekoliko dobrih plesova i izvrsnu glazbu. Svi soundtrackovi iz ovakvih filmova, pa i iz ovoga vrtili su se na pločama i presnimavali na kazete i slušali do beskonačnosti. I upisali se u evergreene, jer se i dan danas vrte na raznim radio postajama. Film je gledljiv, Patrick Swayze se s ovom ulogom probio dalje (nemojmo zaboraviti da je do tada bio samo plesač), i što je veoma bitno, nakon odgledanog filma možete ugodno zaspati plešući u mislima i pjevušeći nezaboravne pjesme. Film za nepopravljive romantičare i sve koji se takvima osjećaju.

Ocjena recenzije: 4.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

The best

Uvijek bio i ostao naj... Najbolje glazbeno ostvarenje ikada. Klasika, ali u dobrom spoju muzike, plesa i ljubavnog zapleta. Film me iznenadio spajanjema svih materijala bez ikakvih nedostataka. Mozda je klasik, ali jedan od boljih filmova koje sam ikada pogledala, ali definitivno najbolji plesni film ikada snimljen. Step up je neslavna kopija tog film, film nastao mijesanjem flashdancea, prljavog plesa i honey-a. Stvarno smatram da ovaj film zasluzuje samo najbolje pohvala, vjecan film, evergreen koji dokazuje da je sve moguce, te koji razbija svaku dosadu, film koji mogu gledati stlno, a da mi nikada ne dosadi. Eto to je moje misljenje o ovom glazbeno-humoristicno-romanticnom filmu ciji me nastavak nadasve razocarao.

Ocjena recenzije: 5.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Danas 4, nekad 5

Trudio sam se gledati na film iz perspektive tadašnjeg vremena, no ipak se dojam ne može u potpunosti kontrolirati. Uvjeren sam da bih u tom razdoblju, potaknut nedostatkom ostalih djela a i relativno novoj ideji prkošenju starijoj generaciji, ocjenio ovaj film odličnim. Danas sve to stoji, samo je umanjeno za 1. Karikiranje likova kao predstavnika grupa u ovom filmu nije stran postupak. To čak i nije negativna strana- jer kako bi se inače dobivali "pravilni" dojmovi o likovima i njihovim odnosima. Ideja svojevrsnog bunta prema uštogljenosti prethodnika (a i klase iz koje dolazi) poprima veće razmjere u ono doba, i za to mu se mora odati priznanje. Vizualno-auditivni karakter filma je jedan od boljih koje sam vidio jer fantastično prati priču i konkretno manipulira ugođajem kojeg stvara gledateljima. Gluma je poprilično prihvatljiva čak i u današnjim okvirima. Budući da je film nastao u doba kada klišej nije niti bio toliko definiran pojam, onda mu je teško i zamjeriti na istome. Tako da se čak i taj aspekt filma pretvara u plus. Dakle, imamo jedan film prepun pozitivnih stvari i osjećaja i ne toliko priglupe poruke kao što ste mislili. Pogledati. Ali ne više od jednom.

Ocjena recenzije: 4.5 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

PRECIJENJENO, ALI SOLIDNO...

Prljavi ples je film koji je mogao postati remek-djelo. Jednostavno rečeno, previše je klišeja i stereotipa ubačeno u tih 100 minuta koliko film traje. Zašto u toliko puno filmova mora postojati djevojka koja se zaljubi u mladića, a djevojkin otac im zabranjuje vezu? To je već viđeno milijun puta. Takav zaplet je dobar za sapunice, ali svakako ne za ovakav tip filma. U filmu nema nikakvih iznenađenja, sve je predvidljivo i tako tipično. I kraj je toliko sladunjav da sam osjećao da mi se kvare zubi. Sada malo o dobrim stranama. Glazba u filmu, premda ne po mom ukusu, je upečatljiva, baš kao i plesne točke. Kemija između Jennifer Grey i Patricka Swayzeja je jaka, ali ipak smatram da su svoje uloge odigrali tek prosječno. Režija je dobra, tu nema prigovora. Sve u svemu, Prljavi ples je dobar film, ali po mom mišljenju, nikako ne zaslužuje kultni status. Ocjena filma: 3

Ocjena recenzije: 3.33 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Ukusi se mijenjaju...

Sjećam se da mi je ovo bio super film u nižim razredima osnovnjaka. Obožavale su ga i sve moje frendice, pokušavale smo ponoviti korake... No, sad nisam izdržala dalje od polovice. Priča je totalni kliše, glazba kuruza, Patrick Swayze ne zna glumiti, što je još bolje pokazao u slijedećim filmovima. Samo za klinke. Relativno dobra ocjena samo zbog nostalgije.

Ocjena recenzije: 1.33 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Dirty Dancing

Film ima klišeiziranu radnju. Cura vidi momka, zaljubi se u njega. Spoji ih čudna igra sudbine. Tada se poigra još malo s njima i izgleda kao da su nesuđeni ljubavnici. No kakav bi to bio romantični film bez sretnog kraja? To je bit ''Prljavog plesa''. Zvuči loše? Ali nije. Niti malo. Dapače, film je izrazito zabavan, pogotovo za nepopravljive romantičare. Prljavi ples kao takav možda jest bio prilično lascivan za ono doba, no danas je ovakvo što smiješno i nazvati prljavim plesom. Ali tu ima strasti i to je ono zbog čega je ovaj ples i dan danas prljav. Istina da film pati od pretjeranih moraliziranja ( tipa nije dobro imati predrasude o drugim ljudima, promisli prije nego s nekim imaš vezu), ali tijekom gledanja dobro se osjećate i to je najbitnije. Patrick Swayze i Jennifer Gray izvrsno funkcioniraju, kao i ostali glumci. Neodvojiv dio filma svakako je njegov soundtrack, a ''Time of My Life'' je postala najpopularnija pjesma s njega. Ostatak glazbene podloge čine pjesme iz razdoblja šezdesetih pa sve do osamdesetih. Nikada se nisam služio vinil pločamaa, pamtim samo kasete i CD-ove, no uvijek kada vidim na filmu kako svira glazba s vinilki, to za mene ima posebnu draž. Jednostavno izgledaju osobnije od modernijih proizvoda. ''Prljavi ples'' nije film bez mana, ali užitak je zajamčen. Kraj je izrazito sladunjav, ali je savršen. Bilo kakav drugi kraj i to ne bi bilo to. ''Prljavi ples'' neće filmofila u vama poučiti eksprimentalnim kutevima i načinima režije, niti superbnim dijalozima, ali će ga itekako zabaviti. A sat i pol vremena svakako je vrijedan toga.

Ocjena recenzije: 4.5 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

djetinjstvo

Ajme, ovo je film koji je obilježio odrastanje mene i mojih prijateljica...znale smo se naći i satima premotavati određene scene tako da većinu teksta znamo napamet, a o pjesmama da ne pričam...unaprijed i danas znam u kojoj će sceni biti koja pjesma. Nije to neki sjajan film, radnja je jednostavni ljubavani klišej ali za mene ima posebno mjesto jer to je "Prljavi ples" kultni film mog sazrijevanja. Plesne scene su zbilja odlične, i molim vas nemojte mi reći da barem jednom za vrijeme gledanja filma niste poželjeli upoznati tako nekog frajera koji bi vas zaveo svojim plesnim i ostalim vještinama i zbog vas ostavio sve...:))) I nemojte mi reći da niste bili neopisivo sretni kad je majstor Swayze upao u onu salu, uzeo dragu nam Baby za ručicu i otplesao s njom zadnji ples:) Aaaa...kako je to romantično!:) Da, da...the time of my life...:)

Ocjena recenzije: 3.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Ples!

Prljavi ples je prića o ljubavi, plesu i odanosti. Nebih rekla da je to bajka. Film ima dobru priću, i izvanredne plesne korake. Nemogu a da ne pohvalim muziku i glumce. Ovaj je film s pravom proslavio Patricka Swayzija. On je perfektan plesać i prava je šteta što nije nastavio snimati ovakve filmove. Njegovo gostovanje u nastavku je gotovo nezamjetno, ali i tu je pokazao što može. Film je odlićan

Ocjena recenzije: 3.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

preteča modernih bajki

Dirty dancing je moderna bajka o uštogljenoj djevojci koja ulaskom u magični svijet " prljavog plesa" spoznaje prave životne problema. Iako film nosi otrcanu pričicu s predvidljivim krajem, može se s pravom reći da je priča manje bitna, a pravi naglasak je stavljen na odličnu glazbu i savršene plesne koegrafije, kojih u filmu ima zaista mnogo. Sve u svemu "dirty dancing" ipak zaslužuje titulu preteča modernih bajki i stoji uz bok Zgodne žene. Nakon ta dva filma svaki pokušaj stvaranja neke moderne bajke ispada totalni promašaj.

Ocjena recenzije: 1.67 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju