Baš kao Beckham

Beckham se ne mora sramiti što mu je ime u naslovu filma!

Na prvi pogled se čini da je ovaj film već prožvakana tema koja neće donjeti puno zadovoljstva običnom gledatelju željnom opuštanja uz light komediju. No, tu bi ste se prevarili. 'Bend it like Beckham' je jako dobra romantična komedija koja u centar radnje stavlja indijsku obitelj koja živi u Londonu. Crna ovca obitelji je Jesminder (Jess) koja obožava igrati nogomet, što naravno nije primjereno curama a pogotovo ne curama iz tradicionalnih indijskih obitelji koje moraju samo završiti fakultet, oženiti Indijca i znati skuhati tradicionalna jela. Odličan kontrast je napravljen i sa likom Juliette (Jules) koja dolazi iz engleske obitelji, čija majka nema pojma o nogometu i nije oduševljena činjenicom da se njena kćer ne oblači kao ostale cure niti izlazi van s dečkima. Jessinu nervozu pojačava sestrinu vjenčanje ali i razvijanje osjećaja prema treneru Joeu. Formula filma je jako slična onoj iz 'My Big Fat Greek Wedding' no mislim da je ovo bolji film jer na zabavan način promiče obiteljske odnose, ljubav, prijateljstvo i sport u prvi plan. Jedino nerealno je kako se sve divno poklopilo za cure na kraju, što se naravno događa u 1% slučajeva u pravom životu. No, to je film koji nam dozvoljava sanjariti. 'Bend it like Beckham' je jedna lagana komedija koja nikome neće štetiti a u moru loših i besmislenih komedija se ističe i zbog razrađene priče i zbog odlične glume svih likova (kako glavnih tako i sporednih). Dobar film kojeg toplo preporučam!

Ocjena recenzije: 2.75 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Bolja od Beckhama

Lagana i vrckava komedija o Indijki koja se želi baviti nogometom i idol joj je Beckham. Jedini problem su njezini roditelji jer se čvrsto drže svojih običaja. Genijalna ideja spojiti ženski nogomet i indijansku kulturu. Nasmijat će vas do suza mlada Indijka, skromna ali ipak želi postići ono žto želi unatoč preprekama. No, ovo nije samo priča o nogometu nego i o ljubavi i prijateljstvu. Sve je moguće kad se hoće.

Ocjena recenzije: 4.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Baš kao klasični Britanci...

Svaki put kada naletim na film britanske produkcije koji na duhovit način govori o njihovim društvenim prilikama, posebno o problemima manjina, bez puno razmišljanja posegnem za njim. Slično se dogodilo i s ovim filmom, no o njemu sam mjesecima slušao dosta pohvala, za razliku od sličnih radova koji su uglavnom bili nepoznati do dolaska u video klubove, budući da su redovito preskakali kino dvorane. Mogli bismo reći slično kao "Istok je istočno" (za one koji ne znaju taj film govori o Pakistancima u GB), "Baš kao Beckham" uvjerljivo prikazuje konflikte manjinskih obitelji koje žive u modernoj Engleskoj. Starci su konzervativni, trude se očuvati tradiciju i običaje, dok djeca, potaknuta utjecajima iz škole te s ulice, žele više slobode, samostalnosti i donošenja vlastitih odluka. Kod Britanaca u filmovima ovakvi konflikti obično rezultiraju zabavnim problemima koji su, ipak, "teški" i nimalo veseli. No, ovakav način prikaza tih problema privlači veći dio publike koja kroz zabavu uspijeva doznati ponešto i o stvarnim problemima ljudi izvan svog svijeta. Sama priča u filmu pomalo je banalna, no svakako je u službi gore opisanog. Glumci su vrlo dobri, režija također, sve u svemu, prepoznatljiv britanski rukopis autora... Zabavan film za ugodno poslijepodne ili večer uz pokretanje malih sivih stanica kojeg mogu preporučiti gledateljima koji u filmu uvijek traže nešto više od puke zabave, ali, isto tako, i potpuno nezahtjevnim gledateljima željnim zabave. Ocjena 4,5/5

Ocjena recenzije: 5.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

BECKHAMU U ČAST

Mislim da je ovo jedna od boljih komedija snimljenih u posljednjih nekoliko mjeseci.U ovom filmu mi se sviđa što je uistinu prikazan život Indijaca,njihov odnos prema vjeri,njihova konzervativnost i njihov život.Prikazuje borbu mlade djevojke koja unatoč obiteljskoj tradiciji ruši prepreke pa makar se i služila lažima samo da ostvari svoj cilj.Odana prijateljici koja voli istog dečka opire se ljubavi samo da održi prijateljstvo i sačuva dostojanstvo obitelji.Ali kako pravda na kraju pobijedi,tako i pobijedi sama ljubav i Jess postigne svoj cilj,spremajući za Božić novo iznenađenje za roditelje.Nadam se samo da možemo očekivati drugi nastavak.

Ocjena recenzije: 4.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju