Nepomirljivi

Guns don't kill people...

People kill people. Eastwood nam je pokazao pravo lice Divljeg zapada u ovom (po meni njegovu najboljem) film u umirovljenim ubojicama koji pristaju otići na jedan zadnji posao baš kad su pomislili da su se iskupili za svoje grijehe. Divlji zapad je, draga djeco,, jedno prljavo mjesto u kojem nema romantičnih junaka i usamljenih osvetnika, nego mjesto gjde nema jednakih prava. Mjesto gdje vladaju vlasnici bordela i nasilni i sadistički šerifi. Mladi i nadobudni naivci kao što su Scofield Kid samo laju a ne grizu jer, u ovom slučaju, ne vide dobro. Iako je Gene Hackman u potpunosti zaslužio osvojenog Oscara za sporednu ulogu, osobno smatram da je ogromna nepravda učinjena Eastwoodu jer je upravo u ovom filmu pokazao pravo, ispaćeno, iskreno ljudsko lice svojega lika. On je naprosto zastrašujuće dobar u ulozi otriježnjelog ubojica koji nije pet godina pio alkohol i koji odlučuje još jednom učiniti jedan, zadnji korak prema paklu. Koji je to korak, neću vam reći, jer time ću vam pokvariti gledanje filma. Film je toliko dobar, zastrašujuć i bolno istinit da čovjeka hvata jeza kao pri gledanju najboljih horora. Maestralno!

Ocjena recenzije: 4.5 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

nepomirljivi

Film je apsolutno zakon,savršen je!Nemam što više dodati!

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

nezaboravno

Zadnje scene filma kada ih sve poroka, to je nešto neponovljivo.

Ocjena recenzije: 2.67 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

dojmljivo

nisam baš neki pobornik vesterna, ali ovaj film je dojmljiv. najveći adut su uloge i odlična gluma. priča i nije neka, ali gluma je briljantna. clint, morgan i hackman su genijalno odigrali svoje role. posebno gene hackman koji je nagrađen oscarom. odličan film. nije bez razloga nagrađen sa puno nagrada solidna četvorka+

Ocjena recenzije: 2.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Remek djelo velikana filma

A što reće o filmu o kojem je sve rečeno. eastwood savršeno gradi priču o ljudima šta su se smirili negdje u zabiti ali nemogu pobječi od svoje naravi i prošlosti. Savršen film u svaku ruku sa odličnom podjelom uloga u kojo svako briljira.

Ocjena recenzije: 3.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju