Vidocq

Psihodelija !

Francuski filmovi su u posljednjih par godina dosegli jednako vizualnu kvalitetu kao i američki filmovi, ako ne i bolju.Sjetimo se samo Vučjeg Bratstva, Grad izgubljene djece, oba nastavka o Obelixu i Asterixu, Fan Fan Tulip ili pak Ivane Orleanske.A i što se tiče akcije i priča u filmovima mogu također bez problema parirati američkim filmovima(Taxi trilogija, Doberman, Wasabi, odlične Grimizne Rijeke-očekujem da se nastavak pojavi u našim videotekama itd).dakle ovo je jedan vizualno impresivan film, odlične fotografije, kamere, scenografije, kostimografije itd.A još kad se uzme u obzir da je to prvi film snimljen HD digitalnim kamerama(prije Star Warsa)i večina toga je dodano kompjutorski, nije ni čudo što je vizualno tako impresivan.Čak je i priča relativno zanimljiva, i dramaturški ispričana(na početku vidimo Vidocqovu smrt a zatim paralelno pratimo kako je došlo do toga i kako jedan novinar istražuje njegovu smrt da bi se na kraju te dvije paralelne priče stopile u jednu sa zajedničkim ciljem).Gluma je također solidna, no ništa posebno, Gérard Depardieu je odradio i boljih rola.No kad je režija u pitanju, moram reči da je to največi minus filma.Režija je često kaotična i psihodelična.Brzi rezovi izmješani često sa krupnim planovima lica, zubiju i ostalih kojekakvih detalja, jednostavno su previše, prebolesno.Ti kadrovi na mjestima uopšte nisu potrebni.A onda opet film često i gubi na ritmu, meni osobno je na momente bilo malo dosadno, dok sam ga gledao.No opet neki akcijski djelovi su dobro izrežirani, posebice borba Vidocqa i ubojice sa maskom na kraju, koja je prikazana kao borba dvaju zvijeri a ne ljudi.Dakle, vizualno zbilja impresivan film sa Francuskog tržišta, koji se isplati pogledati, ako ništa drugo barem zbog toga, no režija je mogla biti bolja, malo mirnija, a ne tako kaotična mjestimice.Dvoumim se, dao bih mu četiri zbog vizualne kvalitete, ali zbog slabe režije dat ču mu ipak tri, iako zaslužuje više.Pogledajte, pa odlučite.

Ocjena recenzije: 2.33 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

solidno

na samome početku napomenuo bih da je ovo prvi film gdje je scenografija napravljena sasvim kompjuterski. fim ima sasvim dobru priču, likovi su također dobro okarakterizirani, čak je i gerard depardieu dobro odglumio, za promjenu. solidna četvorka zbog scenografije i efekata.

Ocjena recenzije: 0.67 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

vidocq

Možda će činjenica da je film rađen u digitalnoj tehnici odmah neke odbiti od njega i stvoriti predrasude da je film neuvjerljiv, ali to nije tako. On je uistinu rađen na drugačiji način i vizualno je odličan. Digitalna tehnika upotrijebljena na ovaj način ide odlično uz samu radnju filma, koja je vrlo dinamična i na kraju rezultira potpuno neočekivanim obratom... Preporuka za gledanje je i scenarij Jean-Cristophea Grange-a, koji je sudjelovao i u nastajanju Grimiznih rijeka.

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju