Zatoići samuraj

Mama hoču biti samuraj !!!

Izvanradno,nemam riječi.Savršeno od početka do kraja.Do sada sam pogledao samo Yakuzu iz Kitanovog opusa,no Zatoići mu je definitivno bolji od Yakuze.režija je savršena, lagani pokreti kamere,a u akc. scenama brzi rezovi koji naglašavaju brzinu pokreta glavnog protagonista.Kitano je fakat dobro odglumio Zatoićia.A mogu si mislit kako je teško bilo izvesti sve one opasne poteze i koreografuju borbi zatvorenih očiju.Sigurno je trebalo mjesecima vježbat.Borbe su fakat brze i krvave, baš kao i u starim samurajskim filmovima.Cijela priča je prožeta sa dosta humora.Sama priča je dosta jednostavna, sljepi samuraj pomaže siromašnim seljacima da se obrane od lokalnih bandi.Dobra fora je što je obrađena pozadinska priča jednog od tjelohranitelja na strani negativaca u kojoj vidimo da on prihvača taj posao jer mu trebaju novci za njegovu bolesnu ženu.Tako on dobiva jednu humanu notu u očima publike,jer kad dođe do dvoboja između njega i Zatoićima publika pomalo navija za obojcu.Slušao sam dosta pritužbi na račun efekata koji su korišteni u filmu,naime zbog kompliciranosti koreografije borbi mnoge scene su snimane zapravo bez pravih mačeva u rukama,naime glumci su imali samo drške od mačeva u rukama te su oštrice i krv dodavane naknadno(to se sad dosta koristi na filmovima).Kao osoba koja se i sama bavi komp.animacijama moram priznati da se na mjestima i vidi kako oštrica mača titra,tj.da je naknadno ubačena,no to je rijetko,a krv izgleda odlično,prava umjetna krv sigurno nebi izgledala tako dobro.Na kraju filma imamo malu glazbeno-plesačku točku, koja je baš simpatična i savršeno se uklapa u ostatak filma,naime ja sam to shvatio kao slavlje seljana što su s napokon riješili lokalnih kriminalaca koji su ih maltretirali,dok istovremeno vidimo Zatoićija kako ubija još preostale šefove za koje uopće nismo sumnjali da bi mogli biti umješani.Film završava odličnim kadrom u kojem Zatoići prvi put pokaže nekakvu slabost,naime popikne se.Odlično,definitivno za kućnu videoteku!

Ocjena recenzije: 3.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

-

Izbrisano na zahtjev autora.

Ocjena recenzije: 2.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Kitanova eklektika

Majstor ostaje majstor! Nevjerojatno je sto sve Kitano moze uklopiti u skladno ostvarenje. Zatoichi vrvi elementima povijesnog spektakla, akcije, komedije, pa cak i mjuzikla. I ni u jednom trenutku ne gubi smisao i nit vodilju. Genijalno! Biser koji ce, nazalost, zbog neamericke provenijencije gledati pretezno filmofili.

Ocjena recenzije: 4.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Savršeno

Gledao sam nekoliko njegovih filmova i ovoga stavljam na sam vrh. Dosta humora i puno akcije. Njegove tipične scene sa puno krvi su savršeno napravljene. Čista petica.

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju