Na rubu

Ne očekivano

Nakon dugo,dugo vremena našla sam se očima prikovana za scene platna i mijenjanje kadrova.Svaka nova scena svaki novi preokret.Izvanredno napravljen film,izuzetno napet.Nisam očekivala nešto tako dobro već samo triler u nizu.Paralelne radnje isprepletene i sve u paketu odlično.Što se glumaca tiče mislim da je svaki odradio svoje vrlo pošteno.Iako prvi film Worthington već posjeduje bar mene kao prvu u redu za kupit kino kartu za sljedeći film!

Ocjena recenzije: 5.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Prosječno

Prosječan filmić sa dobrom idejom ali neuverljivo odrađen, posebno pljačka koja se odvija kroz veći dio filma što mu najviše zamjeram.

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Stvarno odlično!!!

Očekivao sam dobar film, ali film je stvarno odličan, sve je odlično napravljeno, razvoj radnje super teče, glumci ok, nema ni trunke praznog hoda, film proleti kako je napet, već dugo nisam gledao ovako napet film, od ovih novih filmova napetost je tako rijetka stvar da gotovo zaboraivš na nju, ali ovo je stvarno bomba. Preporučam svima također.

Ocjena recenzije: 4.5 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Predstava na visini

Nick Cassidy (Sam Worthington) je očajan mladi čovek, spreman da ide do samog kraja kako bi povratio svoj nekadašnji život.Nakon bekstva iz zatvora, nekadašnji policajac, odseda u elitni 'Roosevelt Hotel' u srcu New York Cityja.Posle naručene večere, piše oproštajnu poruku i penje se na sims zgrade, negde između 21. i 22. sprata.Tamo na nekih 65 visine, Nick započinje predstavu za mnogobrojne slučajne prolaznike, policiju i naravno neizbežne medije...Napeti, urbani triler potpisuje danski režiser Asger Leth i to je njegov prvi dugometražni igrani film.Za dopadljiv, intrigantan i inteligentno kreiran scenario, zaslužan je Pablo F. Fenjves.Radnja sadrži sve elemente modernog trilera, u kojoj se sudbine glavnih likova međusobno isprepliću.Dinamičan tok radnje sa brzom smenom kadrova na zgradi i obližnjoj okolini, postepeno podiže nivo adrenalina i uspeva da drži publiku na ivici sedišta, dok otkriva sve bitne deliće ove zapetljane slagalice. Odabrana glumačka postava je odlično obavila svoj posao u ovoj inteligentnoj filmskoj priči.Sam Worthington je na nivou, a dobro ga prate i Jamie Bell, kao i Elizabeth Banks (u za nju, pomalo netipičnoj ulozi, barem kada se radi o njenoj dosadašnjoj karijeri).Ed Harris u roli pohlepnog biznismena, takođe deluje glumački ubedljivo, što nije slučaj i sa njegovim fizičkim izgledom (nije mi poznato da li je posredi neka bolest).Pravo otkriće i praznik za muške oči, jeste mlada Genesis Rodriguez, koja tumači lik Angie, devojke koja živi na granici opasnosti i predstavlja važnu kariku pažljivo isplanirane operacije.Podatak da je snimano negde između 18. i 22. sprata, 'Roosevelt Hotela' na Manhattanu, jasno pokazuje koliko je cela filmska ekipa bila posvećena na setovima. Solidni muzički aranžmani, uz brz rad kamere (jako dobro napravljeni kadrovi, posebno u ključnim momentima filma), u kontekstu dramaturški dobro postavljene priče, imaju za posledicu jako dobar triler.Sitne nelogičnosti i to pre svega u prvom delu filmske radnje (npr. Nickovo bekstvo), kao i manje-više očekivana završnica jesu mane, koje istinski ljubitelji žanra mogu i da zanemare.Dakle, moja očekivanja su ispunjena, te ga preporučujem, jer je dobra zabava zagarantovana van svake sumnje.

Ocjena recenzije: 5.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

NAPETOOOO

Pošto nisam pogledala trailar nisam imala pojma o čemu se radi... Od samog početka akcija i vrhunski preokret radnje :))) Svakako pogledati.

Ocjena recenzije: 4.5 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Odlično

Odličan film, naper triler. Preporučam

Ocjena recenzije: 4.5 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Na rubu najboljih trilera godine!

Najtoplije svima preporučam.Odličan akcijski triler,bez praznog hoda.Nadao sam se solidnom filmu,a dobio sam jedan od naboljih trilera godine sa odličnim scenarijem,vrhunskom glumačkom ekipom.Od novajlije Sama Worthingtona do uvijek karizmatičnog Ed Harrisa dobili smo zanimljivu filmsku zabavu sa iznenadnim raspletom na kraju slagalice.Ljubitelji dobre akcije nimalo neće biti razočarani.Palac gore!:-)

Ocjena recenzije: 4.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju