Koliba straha

koliba strahaaaaaa

film je glup uopste ne slici na horor

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

loše

loš film užasna gluma jedino mi se sviđa kraj

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Dobaarrrrrr....

Odmah treba reći da je redatelj Kolibe straha Eli Roth, lik koji je režirao Hostel, pa je to dovoljno da ovaj film uzmemo i obrišemo prašinu s njega. U jeku nadolazećih remakeova, Eli Roth je 2003 napravio film koji bi trebao ostati zapamćen i poštovan. Zašto? Evo vam odgovora. Napraviti horor u kojem nema tipičnog ubojice, a da to na nešto izgleda, nije lako, a Rothu je to pošlo za rukom. On je iz ničega stvorio nešto i to se održalo kroz cijeli film, a ni kraj nije za podcijeniti, tako da ono što se dobije iz ovoga filma je dovoljno originalno da se ne stavlja u koš sa stotinama drugih horora, a originalnost je ono što se oduvijek cijenilo u horor filmovima. Gluma je onako, za prolaz, ali to ne umanjuje sveukupnu ocjenu. Film je, naravno i posveta nekim drugim horor filmovima,prvenstveno Evil Deadu. Ovaj film neće postati klasikom žanra, no dovoljno je dobar da ga se pogleda i cijeni. I nakon ovog filma bi napokon trebalo svima bit jasno da se nije pametno zavlačiti u raznorazne kolibe usred ogromne šumetine jer će vrlo vjerojatno nešto krenuti po krivu.

Ocjena recenzije: 4.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Neoriginalno

Film je potpuno neoriginalan, sa nikakvom pricom. Cak ni ne moze da posluzi ni da ubije dosadu. Prica je potpuno bezvezna-zaraza u sumi izaziva samo gadjenje,nikako interesovanje. Potpuni promasaj!!!

Ocjena recenzije: 2.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

koliba straha......

sasvim slodan horror s obzirom na ponudu tog zanra danas. dajte nam jos te klasike, vec iskusane i provjerene kod gledatelja. mnogo je toga sto bi se moglo zamjeriti filmu, no nije potrebno baviti se mana u ovakvom tipu horrora. pogledati.

Ocjena recenzije: 3.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Čudan hororac!

Nakon što sam odgledao Kolibu straha, nisam se mogao odlučiti što misliti o njemu.Jer počinje kao standardni teen horor sa hrpom pohotnih tinejđera koji odlaze u šumu da bi se zabavili i tulumarili, zatim je na momente ozbiljan, pa onda imamo neke smiješne stvari i kadrove kojima uopšte nije mjesto u filmu, a da ne spominjem likove, koji su mi skroz čudni, klinac na klupici ispred dučana ili pak zamjenik koji stalno hoče tulumariti i sl. stvari.No opet za razliu od hrpe drugih sličnih hororaca u kojima imamo iste likova, dakle hrpu klinaca, ovdje namamo nikako čudovište ili ubojicu koji ih želi sve pobiti, več je u pitanju obična zarazna bolest koja najeda ljudsko meso.To ga ističe od hrpe sličnih hooraca.Naime tu nam film gotovo realno prikazuje kako se i najbolji prijatelji zbog bolesti okrenutu jedan protiv drugog te kako je lako postati sadistički ubojice koji se brine samo za to da izvuče živu glavu.No priča opet unatoč zanimljivoj ideji ima i podosta rupa, naime nije baš najbolje ojašnjeno što je izvor zaraze,u slučaju djece to je voda u koju je pao zaraženi muškarac koji ih napadne a oni neznajuči za to piju tu vodu, a on se je pak zarazio preko krvi svog mrtvog psa, ali neznamo tko je ubio psa i kako se je on zarazio itd.A ima tu još sličnih stvari, naime ja nisam skužio od kuda se je opet pojavio pas koji ih napada i zašto on ima crveni vid, dali je i on zaražen ili kaj?Gluma je solidna ali ništa posebno, posebne pohvale za filmsku masku, i krvave scene.A i kraj filma je zanimljiv te čak i pomalo zabavan, možda zbog toga jer je popračen melodijicom na Bendžu.Sve u svemu mjestimično dosta čudan film, ali zabavan i krvav sa zanimljivom idejom.Tko voli nek izvoli, za jedno gledanje.

Ocjena recenzije: 2.33 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Koliba ZARAZE ! ! !

Moram priznati da me film jako razočarao. Film nije uopće strašan. Uglavnom grupa ljudi odlazi u kolibu,koja se nalazi u šumi. Tu nalaze jednog čovjeka koji se doslovno raspada i koji ih napada. Kad njega ubiju,odjedanput se jedna od njih zarazi,ali umjesto da paze na nju ... oni ju zatvore u šupu. Na kraju saznajemo da su se svi zarazili od vode.Koja je bila zaražena mrtvacem. Uglavnom ništa novo. Film je dobar za pogledati,ali nije ništa poseban i nije strašan. Ali tko voli nek izvoli.

Ocjena recenzije: 3.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

ZARAZAN HOROR

Moram priznati da su mi već dosadili horori o serijskim ubojicama i jedva sam čekao neki originalan horor. Koliba straha možda nije 100% originalan film ali je svakako osvježenje. Sama ideja film je fascinantna i jako uvjerljiva. Danas imamo mnogo takvih sličnih zaraznih bolesti kao što je ova u film i ne slažem se sa onima koji govore da film nije uvjerljiv. Glumači nastupi su solidni, ali ono što je jako važno kod horora, fotografija je jako jeziva i odvratna. Redatelj Eli Roth je priznao da je i sam doživio neku sličnu kožnu bolest kao što je ova u filmu. Što se i vidi jer se nije bojao snimiti neke uistinu ljigave scene. Scenarij je pametan i sasvim logičan. Film je začinjen sa malom dozom humora, što niti ne šteti a niti ne pomaže. Ako očekujete neki klasični i glupi horor kao što je npr. Vrisak, onda ćete se razočarati, jer u ovom filmu nema nikakvim smiješnih serijskih ubojica, ubojica je u ovom filmu, tajanstvena zarazna bolest koja je puno strašnija i jezovitija od nekih tipova koji okolo trče sa nožem u ruci. Ocjena filma: 5

Ocjena recenzije: 2.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

da...

ako trazite horor -NE. alo hocete pogledat komediju dajte. ovisi koliko vam je stalo do 15 kuna! ocjena 1 jer nema 0!

Ocjena recenzije: 2.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Ništa posebno

Dobra ideja, loša izvedba. Dosadan početak, zbrzan kraj, gomila starih klišeja koji su me samo natjerali da potražim u videoteci neke stare i puno zabavnije filmove tog žanra. Definitivan dokaz da nije preporučljivo da isti čovjek bude i scenarist i redatelj i još koješta drugo...

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

dobar pokušaj

U najnovijoj poplavi horora,kojoj je kulminacija remake Masakra motornom pilom u Teksasu,ovaj film je prilično dobar pokušaj oživljavanja žanra. Počinje kao teenagerska komedija (tipa Američka pita - podjela karaktera glavnih likova je identična), a pretvara se u vrišti-i-umri noćnu moru od filma. Osim teenagera, ima i drugih karaktera koji također prije spadaju u kakvu parodiju nego horor - autistični klinac koji se na pokušaj komunikacije razmaše u nekoj kombinaciji kung-fua, zamjenik šerifa koji stalno traži partije, itd. Priča je na tragu Cronenebergovog "Rabid" i Romerove "Living Dead" trilogije, koji su očiti uzori. Ljubitelji horora trebali bi pogledati Cabin fever.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Moglo je i bolje.

Mažalost, nadao sam se nečemu boljem s obizirom na neke kritike koje sam pročitao, uglavnom na stranim siteovima. Ideja za film je pristojna, ali realizacija je krenula krivim smjerom. Plašenje se svodi na "jump"-scene tipa glasni, nagli zvukovi, a nije se toliko radilo na samoj atmosferi koja je trebala biti jeziva. Ovako ostaje nam u najbolju ruku solidan horor na pragu "Teksaškog masakra".

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

cabin fever

u poplavi osrednjih horrora ovaj film ne odskače previše , za razliku od apostrofirane legendarne " Zle smrti " cabin fever nema u dovoljnoj mjeri ironičan odmak prema svojim protagonistima ( sjajni Bruce Cambell ). Uglavnom se sve svodi na neke prilično degutantne scene , kao na primjer stvarno odvratno čerečenje trulog tijela od strane onog " strašnog " psa . Da je samo malo dodano onog jezovitog pritiska karakterističnog za klasične horrore npr. tv - film Something evil ( Spielberg ), bila bi to čvrsta 3 , ovako je to nategnuto iz poštovanja prena žanru ...

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

KOLIBA STRAHA

Moje je mišljenje da je film dobar, i može se pogledati. Ljubitelji horora trebali bi biti zadovoljni.

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju