Larry Crowne

Tehnološki višak

Larry Crowne (Hanks) je posvećeni radnik ugledne trgovinske kompanije.Ali, kada se efekti recesije američke privrede reflektuju na brojna otpuštanja radnika, siroti Larry na sopstveno zaprepašćenje shvata da je postao običan tehnološki višak.Sredovečni nesrećni čovek prinuđen je da pronađe novi smisao života.Kako se čovek uči dok je živ, Larry odlučuje da poradi na vlastitom daljem usavršavanju.Upisuje lokalni koledž gde upoznaje galeriju zanimljivih likova koji pokušavaju da obezbede sebi bolji život.Neočekivano tamo susreće i profesorku Mercedes Tainot (Julia Roberts), ženu koja počinje da zanemaruje kako svoj poslovni, tako i svoj ljubavni život...Tom Hanks se pojavljuje u trostrukoj ulozi u filmu, jer pored glavne role, režira po zajedničkom scenariju sa simpatičnom Niom Vardalos. Velike zasluge da ovaj scenario 'ugleda svetlost dana' pripadaju Tomovoj supruzi Riti Wilson (pojavljuje se u jednoj epizodnoj ulozi) koja je kao veliki poštovalac, svima poznate 'My Big Fat Greek Wedding' odlučila da odabere priču Nie Vardalos.Mada je gluma sasvim solidna, ipak je sve ispalo kao puko otaljavanje glumačkog posla.Objektivno, kada u zajedničkom kadru vidimo dva tako velika imena svetskog filma, očekivanja su prilično visoka.A između Toma i Julie nedostaje malo više hemije za likove koji su izgubili kontrolu nad sopstvenim životima.Zanimljiva priča sa dosta sekvenci iz kojih se manifestuje prirodan, jednostavan humor, ipak nije ostvarila pun potencijal, tako da smo dobili jedan krajnje prosečan film.Stoga ova komedija bi mogla da se preskoči, mada će fanovi pomenutih glumaca vrlo verovatno i ovo gledati, bez obzira što 'roba nije posebno kvalitetna, iako ima luksuznu, primamljivu ambalažu'.

Ocjena recenzije: 5.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

i da..

nevoljko dajem trojku.. minus tri

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

** *

sve o filmu možeš vidjet u traileru - i to je stvarno sve. cijeli film u verziji od 2min i stvarno te film ne iznenadi.. Čak mi se i dopada uloga ove nezainteresirane Julie. Nekak je simpatična. I ideja sa bandom na scooterima je simpatična. Eto, tolko o filmu, Moglo je puno, puno, puno bolje.. I da- Tom je u ovoj ulozi nekak ... loš

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Solidno

Nije glupo, kao što često zna biti dok su takve superzvijezde u pitanju, gledate i ne osjećate se bezveze. Ocjena je čvrsta trojka.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

tak tak

U pravilu klasičan film za ubit' nedjeljno popodne, ali očekivao sam nekako više jer se radi o Tom Hanksu i Juliji Roberts. Cijela priča je mogla biti malo dinamičnija, od početka znaš što će biti pa kao što rekoh.. za ubit' popodne.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Romantična drama

Nema ni jedna smiješna scena pa neznam zašto pod žanr piše komedija, no sve u svemu film nije loš zbog odlične glume Julia Roberts. Ocjena 3.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

solidan

solidan s obzirom da iz amerike u zadnje vrijeme dolazi mnogo smeća...

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

novi početak

Definitivno nije film koji će dobiti Oskara za najbolji film, efekte, muziku, scenarij, ali tijekom njegovog trajanja nekakav poluosmijeh vam ne silazi s lica i poslije se osjećate baš dobro. Gluma je odlična, a priča o novom početku nema veza s našom hrvatskom stvarnošću ali je zgodno vidjeti kako to u Americi izgleda kada ostaneš bez posla. Preporučam za ugodno nedjeljno popodne.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju