Skyline

Ne gledaj gore

Braća Colin Strause & Greg Strause zajednički potpisuju još jedan akcioni SF spektakl kojima nas Hollywood u poslednje vreme bombarduje.Ideja je već '1000 puta' eksploatisana u brojnim, pretežno, američkim filmovima.Pogodili ste, opet nas napadaju vanzemaljci. A prva meta je Los Angeles normalno, pa nismo ni sumnjali.Jaka plavičasta svetlost dolazi sa neba i zbunjene zemljane skuplja, odvodeći ih u nepoznato.Grupa prijatelja ćaska u stanu mladog i uspešnog japija Terryja (Donald Faison) koji im objašnjava kako je grad pravo mesto za život i nudi dobru perspektivu za posao.No iznenadni napad sa neba ih prekida u lagodnom ćaskanju, pa ubrzo počinje očajnička borba za život protiv nadmoćnog neprijatelja...Loš scenario koji su napisali Joshua Cordes & Liam O'Donnell, ovde je samo 'nužno zlo' između brojnih scena akcije, gde se polagalo toliko puno u stvaranju spektakularnih specijalnih efekata.Stoga, ako napomenem da je snimanje filma koštalo svega $10,000,000 od čega je čak 95% utrošeno na efekte, onda je i malom detetu jasno šta je bila namera filmske ekipe.Audio-vizuelni ugođaj prikazan u formi video-spota primeren nekakvoj rok grupi, je suština radnje, a sama priča je totalno pojednostavljena, bljutava i nezanimljiva.Logično je da su i likovi ovde u drugom planu, jer svi ljudi su predstavljeni kao žrtve vanzemaljskih osvajača (ženski likovi uglavnom svoju glumu baziraju na vriskanju i zapomaganju).Posebno sam razočaran pojavom Erica Balfoura, glumca za koga mi nije nimalo jasno šta zapravo on traži u ovom filmu.Rad kamere je na mestu, jer su scene napada prikazane iz dosta uglova, čime je samo naglašen akcioni aspekt ove SF-priče.Da rezimiram:loša priča, uz glumatanje, sa nabacanim specijalnim efektima, ima za rezultat jedan loš film koji treba zaobići.

Ocjena recenzije: 5.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Užas u punom smislu te riječi

Ne mogu vjerovati da postoji netko tko ima nešto pozitivno za reći o ovom filmu.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Pravo osvježenje

Film je dobar,baš po mjeri zaljubljenika u S.F.

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

skyline ???

Dobro ljudi, zar vam se ovaj film cini stvarno toliko los?? Napokon jedan direktan film, bez previse "nevidimnista" scena, prava bitka sa solidnom pricom cak. Nema veze cega je mjesavina, i treba da je mjesavina,ali film je bas direktan,mada su drugorazredni glumci, ali je sasvim gledljiv SF! Sta onda reci za Spilbergovu 8-cu? Nemojte biti samo pre-kriticni. Ovo je solidan SF film sa brzom radnjom i slodnom pricom, s obzirom na budzet filma i glumacku postavu. Ima mnogo "boljih" filmova koje smo popljuvali kao od sale. Meni je dobar..hrabro snimljen sa hrabrom pricom.

Ocjena recenzije: 3.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Razočarenje žešće

Nema se tu sta pisat previse. Vecina filma koliko toliko dobra da bi na kraju sam zavrsetak filma bio glup do bola!!!!

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

a ono

meni čak i nije toliko loš, očita mješavina rat svijetova i cloverfielda. Samo kraj je toliko loš u biti preloš, nema ni zrnca logike..

Ocjena recenzije: 4.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Bez veze

Film je jednostavno glup.

Ocjena recenzije: 5.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Ne zasluzuje recenziju

Tocka.

Ocjena recenzije: 5.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju