Chopper

za 5

odglumio dobro do neba, jedan od najboljih biografskih filmova

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

kočoper

Da sam Choppera pogledao prije Hulka, zasigurno ne bi živio godinama u zabludi da je Bana obična šlapa! Iako film nema filmsku kičmu, glavu ni rep, zaplet, rasplet, Bana sa svojim bipolarnim ispadima u gledatelju stvara suprostavljene osjećaje. U jednom ga trenu žališ, a onda opet mrziš. Taman kad pomisliš, ajde ima i nešto dobra u ovoj seljačini, on opet besmisleno ubije nekog i sve pada u vodu!!film za prepruku

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

remek djelo

neznam kako poceti uopce,jer sam ga odgledao 2 puta u jednom danu i jos nevjerujem koji lik,ocjena definitivno maksimalna za glumu,neznam koji je jos glumac ovo sposoban odradit na ovaj nacin,film je brutalan i zabavan,u pogledu CHOPPERA shvatimo odmah da ima sve i jedan psihicki poremecaj sto postoji,agresivan,lud,zaljubljen,ljubomoran,shizofrenicar nove kategorije,bolesniji od svih,najveca faca od svih,iz sekunde u sekunde nemozete ni zamisliti kako ce reagirati,svaka cast,e to se zove gluma,najbolesnije je sto je film istinit,ovo je nesto posebno iskustvo kada se skuzi,a buduci da u svakom ima nesto ludila tako da se jednostavno prepustite filmskoj zabavi,jedini minus filma je to sto je prekratak,sat i pol prode jako brzo,definitivno nesto drugacije i jedan od najboljih uopce australskih filmova,ocjena 6 od 5.

Ocjena recenzije: 5.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Tko je Eric Bana?

Konačno imamo priliku pogledati film koji je lansirao australskog glumca Erica Banu put Hollywooda. Priča o ubojici Marku Chopper Readu ispripovijedana je na nadrealan način i uz puno "pjesničke slobode". Naročito u prizorima nasilja koje Copper provodi prema drugima, a i sebi (scena rezanja ušiju u zatvoru). I dok sam film zbog odustnosti neke značajnije radnje i smisla(prikazuje mali djelić Chopperova života, kojeg je uglavnom proveo u zatvoru, ako je suditi po viđenome)podsjeća na loše televizijske uratke, nadahnuta izvedba Erica Bane i par scena u krvavom "Pulp fiction" stilu pomažu da ga se odgleda u jednom dahu. Glavni problem i dalje ostaje odsutnost bilo kakve dubine karaktera i motivacije glavnog lika.

Ocjena recenzije: 3.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju