Hrvač

Hrvač

Ponajprije moram priznati da sam očekivao još jedan "sportski" film... u kojem se zadnja minuta igra 15 minuta sa svim onim usporenim kadrovima i ostalim površnofilmskim metodama... međutim... ovaj film ima potrebnu dubinu... ima svoj početak i kraj... potrebne međuljudske odnose... i sve ono što jedan dobar film traži... ono što ovaj film izdiže iz prosječnosti definitivno je Rourke... nikad mi nije do kraja „lega“ kao glumac... uvik je to bilo preglumljivanje... uvik je na mene ostavlja negativan dojam... do ovog filma... ako se nekad za nekoga moglo reći... uloga života... to je ova uloga za njega... svaka čast... i ovaj film ide u najuži krug filmova koji su obilježili novije doba upravo zbog njegove glume... načina na koji nam je približio ovaj nama relativno nepoznat i nepopularan sport... bolje reći show.... i smatram da su kečeri ovim filmom dobili mnoštvo novih poklonika... ili barem zadobili poštovanje... diljem svijeta pa i na našim prostorima... a svima nama pokazao da je teško u životu biti nešto drugo... nešto što zaista nisi... jer ako si rođen za kečera... to si dok god dišeš...

Ocjena recenzije: 5.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Hrvač

Možda sam previše očekivao, ali nisam baš pretjerano oduševljen filmom. Rourke je dobar, bolji nego mnogi njegovi filmovi, ali po mom skromnom mišljenju ne toliko dobar. Ali tko sam ja da sumnjam u sud Akademije...

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

osvježenje

kad sam počela gledati nisam se mogla osloboditi osjećaja - oh još jedan tužan i ružan film ali na kraju tužan i iskren film. bravo miki...

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Joj joj

pa film je previše razvučen i stvarno dosadan u ponekim dijelovima..kraj kao da nije gotov i da se treba nastavit a uostalom očekivao sam drugačiji kraj kao recimo da će bit sa svojom kčerkom al očito ništ od toga...dalje sam u filmu našao podosta grešaka..recimo koji slavni boksač nema novaca za kupit robu svojoj kčerki???pa se mora zaposlit u trgovini??ili zar je u boksu dopušteno koristit druge predmete izvan ringa??ili zašto je randy imao jaknu koju je poklonio kčeri kod sebe u ruci nakon što je ona rekla da joj se sviđa..hm..dosta loše i tako tipično..recimo sličniog sadržaja je djevojka od milijun dolara ali taj film se ne smije uopće usporedit s ovim..gluma cmi je onako ništa posebno...mogao je film bit recimo tragičniji i neočekivaniji..a ovako ne znam ni sam s koliko da ga ocijenim..recimo da će to bit ipak 2 i da mu ne mogu pogledat kroz prste...

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

odlično

Ovo je pravi primjer kako se može napraviti nikobuđetni film koji je , lišen svake patetike, odličan u svemu od glume do režije.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

POGLEDAJ SAD

Odličan film,uz Milijunaša s ulice,najbolji film u zadnje vrijeme. Tko nije pogledao Hrvača,trk u kino ili do frenda koji prži pirate(rađe preporučam ovo prvo,stop piratima). Snažan,dojmljiv film,meni več nekako viđen,ono topla američka priča(naravno malo crno humorna),no već viđena ako je netko gledao JUNO,MALA MISS AMERIKE, GHOST WORLD.No takve priče osvajaju i ja ih rado gledam i isto to vama preporučam...

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

the wrestler

Savršena gluma,glazba i režija;Mickey Rourke je definitivno trebao osvojiti Oscara.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

jebenica

film je predug, negdi čak i dosadan, al rourke je vjerojatno odradio najbolju ulogu u svom životu. ne mogu virovat da za ulogu nije dobija oscara. opet ponavljam možda je dosadan, ali ga definitivno trebate pogledat. i još nešto. kako film koji na IMdb-u ima prosječnu ocjenu 8,6, i na Rotten Tomatoesu 97%, što ima malo koji film, ode ima 3.57 do mog ocjenjivanja???

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Rocky-like

Film odiše socijala-atmosferom kao Rocky 1. Dojmljiv je Rourke, jer takav je, pretpostavljam, i njegov životni put. Život white trash-a briljantno je ocrtan. Nikakvih grandioznih scena, velikih rečenica, melodramatičnih obrata - sve je as is! Prilično dobro!

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

The Ram

Mene je ovaj film zaista dirnuo. Uloga Randy The Rem-a je kao stvorena za Mickey-ija i on ju je odradio predobro. Potpuno se ogolio i to ljudi prepoznaju. Mickey Rourke se apsolutno vratio.

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Uskrsnuće Rourkea

Aronofsky nastavlja svoj niz dobrih filmova s ovim naslovom koji se mora pogledati (ako zbog ničega onda zbog Rourkea). Film je priča o ostarjelom wrestleru Randy 'The Ram' Robinsonu i njegovom životu. Uvod u svijet wrestlinga je odličan gdje se vidi da su svi pokreti izrežirani no ima tu i rana, krvi, brutalnosti...što najbolje prikazuje odlična scena kada ex-wrestleri čekaju da se potpišu malobrojnim ljudima pa kamera kruži po prostoriji - tu vidimo mnoge u kolicima, invalide, koji nemaju za život, zaboravljeni od iste one publike koja ih je pred par godina dizala u nebesa. Tu je jako dobro prikazan odnos Amerikanaca prema tom sportu. Oni su samo potrošna roba... U liku Randya ima puno emocija i ta uloga je savršena za Rourkea jer to kao da je priča njegovog života. Jedino Penn se ove godine može nadmetati s ovako jakom izvedbom no mislim da uskrsnuće Rourkea akademija neće zanemariti. Sjajno mu pariraju Tomei i Wood, a kod redatelja mi se posebno sviđa njegov rad s 'hand camerom'. Jako je bitno reći da je cijeli budžet filma bio malih 6 mil. dolara što je ništa i zato skidam kapu svima okupljenima u ovom projektu a posebno Rourkeu koji je za par dolara odigrao ulogu života. Bravo!!

Ocjena recenzije: 2.75 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Polu Art film

O ovome filmu se nema što puno za reći. Izgleda kao lice Mickey Rourka. Skrpan na sve strane, bez ikakvog scenarija, depresivan i strašno dosadan. Ipak, s obzirom što se sve danas snima može proći. Ali kao što Mickey reče u filmu: Osamdesete su bile zakon, a devedesete pušiona, tako isto možemo reći: 'da je ovaj film sniman u strašnoj konkurenciji filmova osamdesetih i devedesetih, prošao bi potpuno nezapaženo'. S obzirom na kvalitetu današnjih filmova ipak je ovo neka mršava dvojka. Samo za ljubitelje polu-art filmova.

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Randy The RAM Robinsooooon!

Ovo je ODLIČAN film. Ja inače nemam puno vremena u životu (posao, faks, cura, band...) a ovaj film sam u 2 tjedna pogledao 3 puta. Inače nemam običaj filmove gledat po nekoliko puta. Mickey Rourke je u ovom filmu ostvario ulogu života. Vidi se da se našao u liku Randy Robinsona. Toliko je prirodan da ti se čini da uopće ne glumi. On je Randy The RAM! Ako je netko zaslužio Oscara ove godine onda je to on. U filmu je odlična kamera, muzika, režija....ma sve. Meni definitivno film ulazi u mojih 5 najboljih filmova.

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Paradoksalno

Na trenutke, dosadan, na trenutke predvidljiv, na trenutke odličan. To bi bio sažetak ovog filma. Susreo sam se s mnogim filmovima ovakve vrste i po svojoj sam ih prilici nastojao izbjegavati, no sama pojava Mickeya Rourka me prisilila da pogledam ovaj. Nakraju sam čak bio i zadovoljan viđenim, no upravo zbog dobrog starog Mickeya. Maestralna glumačka izvedba baca sjenu na Brada Pitta jer se s Rourkeom ne može mjeriti. Ovaj bi uradak bio ispodprosječan da nema njega, ali on ga spašava u tolikoj mjeri da zapravo postaje sjajan.

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju