Seks i grad

Venčanje

HBO i New Line Cinema zadovoljni zavidnom popularnošću koju je stekla TV-serija 'Sex and the City', odlučili su se i na filmsku ekranizaciju.Režira Michael Patrick King, kome je kao jednom od izvršnih producenata i autora serije, već jako dobro poznata materija o četiri bliske prijateljice.Takođe je adaptirao scenario na osnovu kolumni koje je Candace Bushnell pisala za 'The New York Observer', pretočenih u knjigu 'Sex and the City'.Filmska radnja se praktično nadovezuje na dešavanja iz serije.Carrie (Sarah Jessica Parker) je srećna pored Zverke (Chris Noth), čoveka svog života.Smatraju da je sazrelo vreme da zajedničku vezu podignu na jedan viši nivo.Stoga odlučuju da se venčaju, a oduševljena buduća mlada ovu vest saopštava prijateljicama.Počinju pripreme za glamurozan događaj, a broj pozvanih raste iz dana u dan...Filmska ekipa igrajući na kartu koja je u vidu TV-serije, svakako bila dobitna, odlučili su se da ama baš ništa ne menjaju.Zato film izgleda kao nekoliko spojenih epizoda serije, jer svi likovi ponovo defiluju, sa svojim postojećim problemima koji ih opterećuju i čine im život komplikovanijim.Jedino istinsko osveženje je pojava simpatične Louise kao lične asistentkinje glavne junakinje, koju sa tumači Jennifer Hudson.Lako je izvući zaključak da je film namenjen prevashodno ženskoj populaciji, jer raspreda o temama koje su sastavni deo života svake zrele žene.Gluma je samo prosečna, jer angažovana glumačka ekipa samo odrađuje posao, kroz brojne, brze dijaloge, koji su već dobro poznati i deluju kao čist kliše.Ništa novo, niti neočekivano.Oni koji su voleli seriju, verovatno će gledati i film, a ostali...hm, pa izvesno je da neće trošiti svoje vreme na dokono ćaskanje grupe prijateljica, već će se opredeliti za neku drugu opciju.

Ocjena recenzije: 4.83 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Sex i grad

Predugo... presporo... i ne znam gdje se izgubija onaj lagani ironično posprdni humor iz serije... zahvaljujuć kojem je serija i uživala toliku naklonost svih ovih godina kako kod ženskog tako i kod muškog... našeg dijela publike... loš pokušaj... film se može pogledati... ali predlažem svima da se drže serije jer ovo je samo jedna blijeda kopija...

Ocjena recenzije: 4.5 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

predvidljivo

Zašto se film zove "Seks i grad", nkad nema seksa? Jedan od instant filmova koje instant zaboravite

Ocjena recenzije: 4.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Sex and the City

Film sam gledala u kinu prošle godine, a sada i na dvd-u.Moram priznat da me tada više oduševio nego sad.Film se nastavlja na seriju, ali unatoč trajanju situacije nisu ni izbliza toliko secirane kao u seriji. Nemam zamjerke protiv glume, ok je odrađena, dijalozi su nešto ozbiljniji ali i cure su prešle četrdesetu i dosta tog naučile. Drago mi je da je na kraju Samantha odabrala ono što ona i je (kako je uopće izdržala 5 godina SAMO sa Smithom!?), Carrie je očekivano završila s Facom, Miranda i Steve su se pomirili, a Charlotte je (napokon) dobila dijete.Sve je pomalo bajkovito, ali tako je i serija završila. Sve u svemu, grad je tu, moda je tu, nešto je manje seksa, ali mislim da je film zadovoljavajući s obzirom na sve loše rimejkove i komedije.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

užassssss

za 1

Ocjena recenzije: 5.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Seks i grad

Slatki filmić, isplati ga se pogledati.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

sex i grad

Možda filmu nedostaje podosta cinizma, britkosti, drskosti - nazovite to kako hoćete - u odnosu na seriju, no uzmimo u obzir da su Carrie i ostatak ekipe ipak NARASLE I POSTALE ZRELIJE...U svakom slučaju nepretenciozna zabava, pa ako želite pustit mozak na pašu pogledajte

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

sex

film je zabavan ali pomalo i dosadan.

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

ako medju nogama imate pisu

a niste modni macak, nikako nemojte nasjesti na moljakanje svoje bolje polovice da idete u kino gledati film!!! jer kad udjete nema izlaska a imate osjecaj da film traje barem 4 sata!!! sva sreca gledao samsa svojom draganom piratsku verziju pa sam 20 puta skoknuo do frizidera na wc, popusiti .....;))) istina, film je za zeeeeeene!! (oprostite muskobanjaste feministice i muskobanjaste lezbijke)

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

što god vi rekli, film je ok

Ma ne samo ok. Iako je radnja naravno pomalo očekivana i sve to, film me je ipak iznenadio. Ne sjećam se u kojem sam se drugom filmu istovremeno toliko nasmijala ia opet i zaplakala. Vi niste? Za Novu godinu kad je Steave došao po njihovog sina, kad su se njih dvoje našli na mostu, ili kad su se Carrie i Faca pomirili? E pa ja jesam. A nisam u filmu plakala nekoliko godina. A kad je cijela kino-publika prasnula u smijeh kad je miranda obukla badić. Nezaboravno. Koliko god patetično, kod mene prolazi!

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

isforsirano

Film je isforsiran i nimalo nalik serijalu. Cak se cini kako je svaka scena pomno ispregovarana sa glumicama i sponzorima tako da uopce radnja nema neki spontani tijek. Bila sam naravno veliki fun serije, no film me uvelike razocarao. Vrlo je predvidljiv, gluma neuvjerljiva s puno puno nerealnih modnih pretjerivanja.

Ocjena recenzije: 5.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

- SEX i GRAD -

Nemam previše komentara, onaj kome su se svidjele serije jamačno se neće dosađivati gledajući film. Doduše, raspleti su očekivani, ali nikome neće zasmetati jer film u potpunosti prati seriju, njen tijek, običaje i osobnosti glumica. Užasno je smiješan, zanimljiv i očaravajući. Mene osobno ne zanima previše moda, ali će vas vjerujte mi zaintrigirati kostimi, cipele, torbe i svo blještavilo Manhattana i samog filma. Odličan film, mene je prikovao za stolicu, totalno sam se isključila gledajući ga, toliko da me iznervirala pauza od 15 minuta. ;)

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Otužna slika grada (bez seksa)

Zanimljiva stvar se dogodila oko ovog filma. Naime, primjetila sam da se ljudi prisiljavaju da ga vole. I onda ako kroz razgovor dobiju dojam da se vama uopće ne sviđa, onda će im početni entuzijazam ipak splasnuti, da bi na kraju svi zajedno zaključili da je film zapravo promašaj. Prvo da napomenem da sam veliki obožavatelj serije. Film sam usprkos tome počela gledati bez velikih očekivanja, samo sam se nadala da je nastavak na seriju,i tu je počelo moje razočaranje(negdje u prvih 5 minuta filma). Gluma je kao prvo OČAJNA. Nema ni traga onim lajavim ženama, koje i sa 50 imaju volje za život kao što su imale sa 20. Od toga su ostale očajne kućanice, a ako uzmemo u obzir da ni jedna od njih nije kućanica, ostaje nam samo očaj. Od početka do kraja. Dva i pol sata, ako se ne varam. Bojim se da je onih 1000 komada dizajnerskih krpica koje su prodefilirale kroz film više zaokupilo pažnju producenta nego sami tijek filma, pa sve pomalo liči na modnu reviju u kojoj se odjeća izmjenjuje brzinom svjetlosti, a vama sve manje postaje jasno čemu sve to?? Tko uopće dođe na pomisao da snimi ovako nešto? Ali onda shvatite da je to ipak neki drugi svijet u kojem se tuga zbog napuklog nokta liječi kupovanjem torbe za čiju cijenu možete dobiti manji auto. Sada toj cijeloj reviji dodate malo radnje, vrlo malo humora, još manje uvjerljivosti i nimalo osobnosti. Začinite sa MNOGO patetike i dobili ste ovogodišnji Sex i grad. Još jedan dokaz kako se lijepo može živjeti na staroj slavi. Na žalost.

Ocjena recenzije: 3.5 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

bolje nego očekivano

film su svi popljuvali tak da sam mislila da će biti čisto sranje a kad ono bio je dosta solidan. malo predug, ali opet ne dosadan. ne može se očekivati ništa više nego ok zabavu za ljetne dane, ali ne znam da bih ga uspjela pogledati cijelog da ga nisam pogledala u kinu. mislim da bi mi ipak bio malo predug. u svakom slučaju dovoljno je živopisan da čovjek pogleda film koji zapravo i nema neku pravu radnje već se nadovezuje na seriju.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Malo više Samanthe!!!

TV serija mi je bila daleko bolja i zabavnija i to ponajviše zbog Samanthe koju je besprijekorno utjelovila Kim Cattrall koja je po mom mišljenju i ukrala show zasjenjivši glavnu junakinju Carrie. U filmu pak njen lik i nije baš preslika one Samanthe iz serije koja je puno više pričala o sexu, vibratorima, pozama i veličinama i bila san svakog frajera. I humor u seriji mi je bio dosta bolji i intenzivniji nego na filmu. Ali sve u svemu i nije tako loše mada je prvenstveno namjenjen nježnijem spolu

Ocjena recenzije: 5.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

O filmu....

Film je jednostavno stvoren za nas.....žene i cure! Iako imam 15 godina film mi se jako svidio! Svakako pogledati! Moda,krpice,ljubav.....jer trebam dalje????

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

jednostavno - dobro

jedan od uspjelih nastavaka jos uspjesnije serije. ono sto mi se najvise svidjelo jest kako je snimljen, pritom ne mislim na hrpu krpica, nametanje modnog stila koji mi se nikako ne uklapa u moju garderobu (pogotovo one cipele, gojzerice na petu). sad bih ja mogla spomenut kako je on kvalitetno snimljen, al buduci da snimatelj nisam, pa to ne mogu reci. to nisu toliko niti boje krpica koje glavne glumice nose, nego jednostavno zene koje u svojim četrdesetima i dalje žive. Žive životom, s hrpu uspona i padova, jednako kao i kad su imale 20. godina, istina je da s dvadeset godina imas drugacije brige, al one su i dalje brige, kakve takve. ljubav, posao, dom, odnosno seks i grad. opiru se monotonom životu, životu koji mijenjaju iz dana u dan, što mi katkada ne vidimo i ne cijenimo u svojim životima, one male promijene koje se dogadjaju u nama i oko nas. uglavnom, ... sviđa mi se što se na glavnim glumicama vidi koliko imaju godina, da nisu 10 godina mladje, silikone nisam vidjela, botox tu i tamo (cak se i spominje), al nekako je to jednostavna je priča, tako da niti ne mozes vise zeljeti od onoga sto je prikazano.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Savršeno!!!

Sex i grad je pravi ženski film, za fanove te kultne serije, šećer na kraju. 2 i pol sata vrhunskog vizualnog užitka, jedina zamjerka je što se Carrie u više navrata pojavljuje s istim remenom :)

Ocjena recenzije: 2.5 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

...O KRPICAMA, CIPELICAMA, PRIJATELJSTVU I BAJKAMA

Odmah da napomenem da nisam tipična dvadesetpetogodišnjakinja, da me ne zanimaju tipične «ženske stvari». Zato me malo i nerviralo što su i kinodistributeri u najavama prije filma pokazali što misle o nama. Naime, prikazivale su se najave za neke girly filmove kojima nisam zapamtila naslove jer su nebitni, zatim reklame za drogerije i šminku «poznatih svjetskih šminkera»... Iako, priznajem, veliku većinu žena to jedino i zanima. Jedino kaj mi je bilo žao nekolicine muškaraca koji su morali to preživjeti, iako mi nije jasno zašto su ouopće bili tamo. Ili su papučari, ili pederi, ili možda jednostavno zaljubljenici u seriju. Ta sam! Film je zabavan, ponekad urnebesno smiješan i iskren. Kakva je bila i serija. I nemaš baš dojam da gledaš film nego više kao da gledaš nove epizode serije bez najavnih i odjavnih špica. Apsolutno ništa spektakularno nisam očekivala tako da me film nije razočarao. Vjerujem da je tako bilo i ostatku poklonika serije jer su se kroz čitavu projekciju mogli čuti uzdasi kad god je na scenu stupila neka noga u štikli, neka dizajnerska krpica ili neki prezgodni muškarac. A bilo je tu i spontanog pljeska kad god se dogodila neka jaka ženska «pobjeda». Film, kao i serija, slavi žensko prijateljstvo i (bajkovitu) ljubav, oko kojih se vrti cijela priča svih šest sezona serije. I tako, snimili su i film jer ljudi žele vidjeti što se dalje dogodilo, a i da se «malo» još zaradi. A bome i jesu. Za one koje zanima što se sve dogodi na kraju filma neka čitaju dalje. Oni koji žele saznati kad ga pogledaju-pozdravljam! Carrie se na kraju ipak uda za Big-a (ma zamisli! J ), Charlotte rodi dijete (ma zamisli! J ), Miranda Steve-u oprosti nevjeru (pametno J ) a Samantha, kao najjači ženski karakter serije, napušta svog «ljepotana» i ostaje vjerna sebi, samostalnoj ženi koja zna što želi (a vezati se ne želi J ). Eto, sve završava kao dobro izrežirana bajka, što u pravom životu nije tako čest slučaj. Al dobro, zato volimo filmove. Pa i ovakve.

Ocjena recenzije: 3.5 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju