Traži se bodyguard

ATJ Lučko

Lepršava (dječja) drama-komedija. Glavni glumci trojica prijatelja koji su sustavno zlostavljani u školi odluče zaposliti bodyguarda (Owen W) koji se izdaje da je bivši SPEC, a zapravo je klošar.. Solidna gluma Owena, koji mi je uvijek smiješan (kad vidim onu njegovu facu), no sam film nebum gledao ponovo nekih 50-tak godina...

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Burgija Taylor

Steven Brill (''Little Nicky'', 2000.) dokazani režiser na polju komedije, servira nam još jednu tipično američku priču, od autora Johna Hughesa. Scenario su zajedničkim snagama adaptirali u urnebesnu filmsku priču Kristofor Brown i Seth Rogen. Film govori o beskućniku koji sticajem okolnosti, postaje telohranitelj trojici nezaštićenih tinejdžera. Polazak u srednju školu za dvojicu drugara Ryana i Wadea svakako je prekretnica u njihovim životima. Međutim ubrzo im se pridružuje, izgubljeni i zbunjeni omaleni Emmit, pa ovaj trio postaje meta lokalnog školskog grubijana, Filkinsa i njegovog pajtosa Ronniea. Umesto jurnjave za ženskicama u kratkim suknjicama, prvih ozbiljnijih zaljubljivanja, urnebesnih žurki...srednja škola postaje naprosto nepodnošljivo mesto za trojicu drugara. Ponižavanje, blam i podsmeh školskih drugova i drugarica, jeste njihova surova svakodnevica. Nešto je moralo da se preduzme, pa trio angažuje telohranitelja koji se javio na oglas, rukovodeći se kriterijumom cene koju su u mogućnosti da plate. Drillbit Taylor (Owen Wilson) se predstavlja kao žestoki momak, iskusni marinac, kome je opasnost srednje ime, garantujući im rešavanje njihovog problema. Ipak će i klinci ubrzo skužiti da je tip u suštini prava propalica, prevarant, koji beži od svake odgovornosti. Uz sve to ima problema i sa zakonom, jer je dezertirao iz američke vojske. Međutim bliskost sa klincima, što podrazumeva i odlazak njihovim kućama, probudiće savest u čoveku koji je stalno upadao u probleme, bez želje i volje da ih reši. Bob poznat kao Burgija (od uboda prsta bušilicom kad je bio tinejdžer) odlučuje da stvar ovog puta istera do kraja, bez obzira na posledice...Judd Apatow kao jedan od producenata obezbedio je prilično respektabilan budžet za snimanje ovakve komedije u visini od $40,000,000. To se pokazalo kao uspešan poslovni potez, ako imamo u vidu podatak o visini ostvarene zarade: oko $33,000,000 samo u USA (prema podacima iz juna 2008.). Zabavno, na momente urnebesno, pa čak i poučno (stvarni život je ipak najveća škola). Mlađarija koje se pojavljuje u rolama trojice tinejdžera-luzera, deluje sasvim solidno, dok je rola u kojoj (po zna koji put) gledamo Owena Wilsona, baš ono u čemu se on najbolje snalazi. Tačno je da mu karijera stagnira, jer nikako da izađe iz uloga komedijaša (sličnih ko jaje jajetu), ali to je ipak njegov problem (pored svima dobro poznatih ljubavnih problema, zbog čega je i digao ruku na sebe...). Sve skupa izgleda dopadljivo, dečački naivno, pomalo iskvareno, sa malom dozom romantike, te stoga preporuka da se pogleda.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Film nije uopće smiješan

Još jedan u nizu filmova gdje se čovjek baš i ne može nasmijati. Jedino što sam zapamtio je da je Owen Wilson uspio citirati Stevena Seagala na uspješan način. Jedan štos u filmu je ipak premalo, a ostalo je vrlo lako zaboravljivo.

Ocjena recenzije: 5.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju