Nije zlato sve što sja

Fool's Gold

Nakon uspjeha filma „How to Lose a Guy in 10 Days“, McConaughey i Hudson su ponovno zajedno u novom filmu, „Fool's Gold“, avanturističkoj romantičnoj komediji u kojoj glume posvađani bračni par u potrazi za španjolskim blagom na Bahamima. Očekivano naći će blago i očekivano obnoviti svoju izgubljenu ljubav po putu. Rekao sam to odmah jer ionako svi znamo kako će završiti ovakav tip filma i prije nego što počne. To i tvorci znaju pa je jedino pitanje da li će uspjeti nasmijati publiku u potrazi za neprocjenjivim blagom. „Fool's Gold“ za razliku od prvog zajedničkog filma poznatog glumačkog dvojca, u tome baš i ne uspijeva iako se izrazito trudi s plejadom glupavih likova, poput lokalnog gangstera Bigg Bunnya i njegove nesposobne ekipe ili Gemme, kćerke multi-milijardera Nigela Honeycutta. No, te fore ovdje ne pale, a i kemija između McConaugheya i Hudson je puno slabija, pa se cijeli film oslanja na McConaugheyevo hodanje bez majice (postaje već standard u svakom njegovom filmu) i povremen trenutak inspiracije pošto on jedini ima donekle zanimljiv lik. Hudson je većinu vremena povučena i nekako se dobiva dojam da je više došla odraditi posao nego zapravo nešto odglumiti. Lijepe lokacije (snimano na Bahamima i Australiji), simpatični glumci, bez prevelike priče odlikuju ovo nimalo impresivno djelce, ali možda će se i svidjeti ovaj film onima koji žele na 100-injak minuta pobjeći od svojih problema i opustiti se uz nikakvo naprezanje moždanih vijuga.

Ocjena recenzije: 5.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Ko prvi, njemu blago

Pustolovine u kojima se traži blago na nekom egzotičnom ostrvu, pa onda okršaji sa opakim gusarima i raznoraznim protuvama, uvek su imale svoju publiku, s obzirom da se tu uglavnom radi o atraktivnim ''filmskim pričama''. Moćnici iz ''Warner Brosa'' odabrali su proverenu ekipu. Iskusni Andy Tennant (''Hitch'', 2005.) režira po scenariju zasnovanom na romanu ''Fool's Gold'', čiji su autori John Claflin&Daniel Zelman. Udružili su snage i adaptirali scenario za potrebe snimanja, koje se odvijalo mahom na Bahamima i nekolicini ostrva po Australiji. Avanturista Benjamin ''Finn'' 'Finnegan (Matthew McConaughey) opsednut je nalaženjem legendarnog miraza španske kraljice iz 18. veka, koji čine 40 kovčega neprocenjivog blaga koji su potopljeni u moru 1715. godine. Takva opsesija, koštala ga je braka sa Tess (Kate Hudson). Pokušavajući da ga potpuno izbriše iz svog života, Tess se zapošljava kao hostesa na luksuznoj jahti milijardera Nigela Honeycutta (Donald Sutherland). Kada Finn dođe do podataka koji bi ga mogli odvesti do lokacije na kome se nalazi blago, potrebno je pronaći nekoga ko je u stanju da finansira potragu. Ponovni susret dvoje bivših supružnika na jahti pokrenuće lavinu vratolomnih avantura, u koje će biti uključeni mnogi, uključujući Finnovog nekadašnjeg mentora, Moe Fitcha (Ray Winstone), ali i lošeg momka, lokalnog gangstera po imenu Bigg Bunny (Kevin Hart). Ko će biti najbrži i najspretniji u lovu na blago? Sa popriličnim budžetom od $70,000,000 (zbog nekih problema vezanih za logističku podršku, menjane su lokacije, a što je povećalo troškove), film nije ostvario gotovo nikakvu zaradu, jer cifra od nešto preko $70,000,000 (podaci sredinom 2008.), daleko je od očekivane, budući da se radi o ''zahvalnoj'' filmskoj priči. Glumačka ekipa je odradila posao profesionalno, pogotovo Kate i Matthew (već sarađivali u hitu "Kako izgubiti dečka za 10 dana" iz 2003.). Kamera je živa, daje nam lep prikaz kadrova, što i ne čudi imajući u vidu izuzetno atraktivne lokacije, pa ponekad imamo utisak da gledamo marketinški blok namenjen turističkoj promociji Kariba. Sve je manje-više korektno, osim činjenice da smo već ovakve filmove ranije gledali, tako da ovde nema ničega posebnog (osvežavajućeg) što bi običnog gledaoca naročito impresioniralo. Preporuka samo za razbibrigu, da ne kažem samo za one koji nemaju neka preča posla.

Ocjena recenzije: 5.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

nije zlato...

... ali ubio mi je dosadu u ovim kišnim danima, možda previsoka ocjena, hudsonica mi je prava, a ovaj se baš i nije snašao

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

pristrana

ma film nije dovoljno dobar ni za jednu komediju, ali ima smiješnih scena. malo usiljenih, ali dobro nisu nepodnošljive. ja sam inače pogledala skoro sve filmove od hudsonice i ona mi je super simpa makar njeni filmovi nisu. ima jako dobrih ali ovaj je jedan od loših, na dnu ljestvice. mcconaughy je inače isto super lik, kakva uloga, takav on. nitko drugi ne bi mogao bolje odglumiti takvu smiješnu facu, u pozitivnom smislu. kad bolje razmislim nisam ni očekivala više, već sam skužila da dobrih komedija ima na kapaljku u zadnje vrijeme, a ta kapaljka je još i začepljena tako da ako čovjek hoće pogledati neku komediju ova i nije tako loša. nije naporna i preduga, pogotovo kad je ovakvo sjebano vrijeme i kad sam ja sva prehlađena...

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Ne očekuj previše

Očekivao sam od filma jednu zabavnu morsku avanturu a dobio sam samo dosadu. Sam početak filma i nije loš (čista komedija), no kasnije se razvodnjava pa ga nemreš "popiti" kak spada, ni kao komediju, ni kao dramu, a ni kao avanturu pogotovo. Meni osobno film miriše na čisti plagijat filma "Opasno plavetnilo" sa J.Alba i P.Walkerom iz 2005 koji mi je daleko bolji...i puno "zlatniji"..

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

nije loš ako ne očekuješ previše

Iako je to nemoguće jer Kako se riješiti frajera je bio zabavna romantična komedija, stoga je zapretpostaviti da će još jedan s istim glumcima biti još bolji ali ipak NE. U ovom filmu su me razveselile slike podmorja i slatka Kate koju volim, i kojoj leže ovakvi filmovi. S najboljom namjerom i ne prevelikim očekivanjima pogledah ga jednom i ne bi više. (Inače filmove volim pogledati par pute-naravno one koji to i zaslužuju)

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Čista klasika

Ovo je klasična avanturistička komedija sa redom akcije, redom komedije i nažalost nizom klasičnih klišej radnji. Sam film je doživio „uspjeh“ isključivo zbog pojave Matthewa Mconaugheya kojem uloga definitivno ne leži, za razliku od njegove kolegice Kate Hudsnon koja je standardno briljirala. Film je u rangu Nacionalnog blaga, dakle večernji film od kojeg ne treba ništa specijalno očekivati, već se prepustiti se i ubiti vrijeme. (ako nemate pametnijeg posla)

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Veliko razočarenje

Nakon ovog filma shvatio sam da 'Kako se riješiti frajera u deset dana' i nije tako loš film. Kada sam čuo da isti tandem nastupa u pustolovnoj romantičnoj komediji čak sam pomislio da bi moglo biti dobro ali grdno sam se prevari. Ovdje nema ni pustolovine ni romanse ni komedije.. Priča je nezanimljiva, humor naivan i priglup, pustolvina se svodi na malo ronjenja, jedrenja i nekoliko `mlakih` okršja sa lošim momcima i to je to. Sve je već viđeno ranije i to u znatno boljim izdanjima. Ovo je očit primjer da ni atraktivna glumačka ekipa ne može spasiti totalno neinspirisano djelce od propasti bar kada govorimo o kvaliteti budući da je film ostvario sasvim solidnu zaradu.

Ocjena recenzije: 3.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

film... je užasan

ne savjetujem vam da ga pogledate- nema smisla i užasno je dosadan, otišla san iz kina na pola filma! za sve one koji vole dobre filmove savjetujem vam da pogledate Narniju- odličan film s puno mašte i čarolije... Uživajte

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju