Smrtna tišina

misterija strave, straha i užasa

Ovo je jedan od onih horora koji ljudima stvara nesanicu i kada ljudi nakon ovog filma zatvore oči više ih se neće usuditi otvoriti. Svi koji su pogledali ovaj film znaju o čemu pričam , i koliko je strašan no to nije sve pozovite i prijatelje pa neka vas bude 5 -6 i nitko neće biti hrabar tijekom filma zato jer nam tjera strah pod kožu a na oči strašnu i ubijenu MaryShaw zato nikad ne vrištite i preživjeti će te

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Jednostavan

Ovaj film bi okarakterizirao ovako: ako ne očekivate puno od ovog filma, na kraju bi moglo ispasti da ste dobili jako puno. Postoje filmovi koji su jednostavno ono što jesu, bez nekih posebnih skrivenih značenja, a ovo je takav film. Iako prepun, ali doslovno prepun svih horor klišeja, ovaj film ipak uspijeva zastrašiti, a to je primarni cilj horor filmova. Ukoliko se jednostavno prepustite filmu, vidjet ćete da ima dovoljno scena koje će vas zastrašiti i ubrzati vam puls. Nije jedan od onih ''teških'' filmova u kojima vam mozak mora raditi tijekom cijelog filma. Daleko od toga. Ovo je jednostavan, sasvim solidno napravljen horor film koji pruža dovoljno i dokazuje da se i s plitkom radnjom i lošom karakterizacijom likova može zastrašiti oslanjajući se isključivo na klišejiziane varijabilnosti koje možda jesu prokušane,isprobane, ali su ovdje dobro upotrebljene. Ništa više, ništa manje.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

P aokej je filmić

pa ovak ne volim baš takve filmove o lutkama i o duhovima ali ovja film je nekako drugačiji i sivdio mi se dosta...lutke izgledjau strašno tj onaj lutak,kraj je neočekivan i izvaredno odglumljeni likovi su i vidim da je kompjuter imao pune ruke posla i naravno neočekivan kraj...ma super film

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

vrlo dobro ostvarenje

Mene je ovaj film ugodno iznenadio. Radnja i sama priča već je dista puta viđena ali to ne umanjuje užitak gledanja. Režija je odlična kao i kamera, ima tu mnoštvo efekata i virtuoznoh kamera. Tko pažljivo gleda film primjetit će kako su kadrovi i scene pomno izrežirane i detaljne. Sviđa mi se atmosfera filma, misteriozna i tajanstvena. Odlične su vizualne scene i scenografija - onaj lutak je zbilja nekako pogođena stvar. Baš stvara nekakvu atmosferu a tome i pridodaje stalna noć, maglom ovijen gradić, tajanstvene kuće, lutke i razni crteži, sve to podiže film na veću razinu i ćini ga zanimljivim. Ovaj film je režirao mladi autor Saw-a i posao je napravio odlično. Film nije niti malo naporan i zbilja mu ne mogu naći manu osim što je glavna uloga Jamie mogla pripasti i nekome malo boljem glumcu. Sviđa mi se i obrat na kraju. Mislim da bi mogao biti i nastavak. Nadam se da neće jer se ovdje radi o odličnom filmu u moru horora. Svakako pogledati.

Ocjena recenzije: 3.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Hommage klasičnim hororima

Da se ovaj film ne reklamira kao novi uradak autora ''Slagalice strave'', sigurno bi prošao potpuno nezapaženo. Međutim, to ne bi bilo pravedno jer je riječ o solidnom horor filmu iz kojeg je očita zaljubljenost autora Jamesa Wana i Leigha Whannella u ovaj žanr. Ovim filmom kao da su htjeli napraviti svoju posvetu klasicima horora čiji je osnovni zadatak uplašiti gledatelja. U tome su prilično uspjeli. Priča filma je viđena nebrojeno puta u drugim hororima (imamo ovdje lokalnu legednu kojom su se plašila mala djeca, napuštene i maglom ovijene stare kuće, duhove, noćne scene na grobljima, veliku tajnu koja se krije iza svega). Ipak, izgleda da su autori jednostavno morali staviti svoj pečat i u ovaj film po čemu su se proslavili u serijalu ''Slagalica strave'' (mislim na mnoštvo krvi i unakažena ljudska tijela), ali to ovdje nije stavljeno u prvi plan. Naravno, tu je i neizbježna lutka (možda je to neki zaštitni znak) koja i ovdje igra presudnu ulogu. Posebno mi se svidjela u filmu sama priča na kojoj se temelji film (lokalna legenda o starici s lutkama), a sam lik strašne Mary Shaw je napravljen u maniri legendarnog Freddy Krugera. Također, budući da se radi o autorima ''Slagalice'', očekivao sam malo drugačiji film, ali ovako sam ostao priličo ugodno iznenađen. Posebno treba istaći atmosferu u filmu (zapušteni i maglom ovijen mali gradić) te kameru (gdje prevladavaju sive i tamne boje) koje samo pridonose stvaranju horor učinka. Glumci su svoj posao odradili solidno, uz posebnu pohvalu Judith Roberts u ulozi Mary Shaw. Na kraju, ako volite ovaj žanr svakako pogledajte ovaj film, jer za razliku od većine modernih horora gdje se sve temelji na krvi i dijelovima ljudskih tijela, ovdje je u prvi plan stavljena priča i atmosfera filma.

Ocjena recenzije: 4.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju