300

dobar

dobar - dobar film!

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Robert Hrkac

Film je za mene prava katastrofa...posebice zato jer se toliko pričalo o 300..Scenarij je plitak,gluma očajna osobno sam se jako razočarao u film i nadam se da neću ništa tako ponoviti nikada...LOŠE LOŠE LOŠEE

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

ZAKON

Predobar film, jedan od boljih koje sam gledao, Gerard Butler je zakon zakon zakon! :)

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

this is funny...

odlicni specijalni efekti, odlicna gluma, super glazba, prekrasni krajolici a sve zacinjeno i vise nego poprilicnom dozom humora i brutalnosti. nesto sasvim novo ali nadam se ne i neponovljivo u svijetu filma. bravo za redatelja, svidio mi se i njegov remake zore zivih mrtvaca, oba su filma jako atmosfericna i to je ono sto vam najvise ostane u sjecanju, bravo zack. this is funny

Ocjena recenzije: 4.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

300

Odlican film

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Mandess?! This...Is...SPARTA!!!!

Stvarno odličan povijesni film. Sviđa mi se i način na koji je snimljen, a Leonida (Gerard Butler) me oduševio! Svatko tko ga nije pogledao ne zna što propušta.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Ponos Sparte

Priča o drevnoj bici kod Termopila je opšte poznata stvar. Neko je čitao o tome,neko gledao dokumentarac,a neko dugometražni igrani film. Polazeći od premise filma:'Pripremite se za slavu!', Zack Snyder (autor horora 'Dawn of the Dead') prihvatio se nimalo zahvalnog zadatka da nam prikaže epsku borbu, na jedan nov savremeni način. Pronašavši inspiraciju u stripu Franka Millera '300' i primenom tehnologije 'CGI' (Computer-generated imagery) uspeva da nam dočara antičku Grčku na jedan potpuno nov i originalan način.Naime pre same bitke kod Termopilskog klanca (480. godine p.n.e.),upoznaje nas sa višedecenijskom borbom između persijskog vođe Kserksa (Rodrigo Santoro) i Grka. Akcenat je stavio na mitologiju Sparte, a manje na precizne istorijske činjenice (u prilog tome scena transa sa Oracle devojkom,iz koje se izvodi zaključak da Spartanci nisu smeli otići u rat). Sama borba predstavlja vrhunac mržnje,rivalstva,načina razmišljanja,pa i načina života, između dveju sukobljenih strana.Predvođeni kraljem Leonidom (Gerard Butler) 300 Spartanaca junački se suprotstavljaju daleko brojnijem i nadmoćnijem neprijatelju.Persijska vojska je sastavljena od porobljenih naroda,tačnije vojnika koje je moćno persijsko carstvo tokom godina osvajačkih ratova,potuklo i potom regrutovalo u svoje redove.U protivnom, znala se sudbina vojnika koji je bio na poraženoj strani – smrt. No smrt je nešto savim normalno za Spartanca koga uspete da potučete u borbi.Dobra vojnička obuka i strategija ratovanja u kombinaciji sa hrabrošću i visokim moralom oličenim u činjenici da je žrtvovanje vlastitiog života prihvatljiva cena za slobodu,čine Spartance naprosto savršenim borbenim mašinama. Važan lik je nesumnjivo i kraljica Gorgo (Lena Headey),koja daje potrebnu dozu romanse ovom akcionom spektaklu. Gledalac posmatrajući sjajno odrađene scene borbe koje su brutalne (odsecanja glava,ruku,nogu),sa puno krvi,iako zna krajnji ishod borbe,ipak ostaje bez daha.Veliki budžet namenjen za snimanje i to na više lokacija (Montréal, Québec i L.A. California) jasno se vidi kroz brojne vizuelne efekte, bogatu scenografiju, izvrsno urađene kostime (tadašnje vojničke uniforme) i po vrlo profesionalnom pristupu glavnih likova tokom snimanja filma.Neki su morali da nabace mišićnu masu,neki da smršaju,sve u cilju vernog prikaza savršenstva spartanskog ratnika.Ovakav spoj priče i dobre glumačke podele čini ovaj film pravim malim remek-delom filmske umetnosti.Svako ko voli film ovo naprosto mora da odgleda! A Zack Snyder je sebi definitivno široko otvorio vrata Hollywooda.

Ocjena recenzije: 5.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Odličan film

Doista moćna priča o hrabrosti i ponosu 300 Spartanaca koji su svoje živote dali za Spartu. Bili ljubitelji žanra ili ne, ovaj film svakako morate pogledati.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Gledljivo

Ovaj film je gledljiv.I to je sve šta ću reći o filmu u kojem glumci ratuju,a izgledaju kao da su sad izašli iz wellness centra.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

300

Sigurno najbolji povjesni film ikada!!!!!!!!!!!!

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

odlično

film je odličan,efekti predobri.malo mašte+malo povijesti=perfektan film.

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Pa najbolji povijesni film!!!

iskreno nisam baš ljubitelj tog žanra i meni su svi ti filmovi na isti kalup ali ovaj je sam po sebi drugačiji...kad gledam film kao povijesni film nije neki jer je tipična borba koja na kraju završava nesretno ali kad pogledam koliko su glumaca i statist aokupili te odlične scene i prikazi krvi te krvavih brobi film je odličan...leonid je lik koji sam po sebi djeluje vrlo uporno i imam dojam kao da mu je jedino stalo do njegove slave i želi samo proslaviti spartu...kralj perzije djeluje zastrašujuće kao i njegova čudovišta koja je slao..sve u svemu najbolji povijesni film koliko uistinu može i biti...:)))...valjda ste skužili

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Dobro

Povijesno netočan ali svakako zanimljiv i nabrijan i sa odličnim specijalnim efektima. Jedino me smeta preglumljavanje i pretjerivanje s prikazivanjem muških torza. Ima mana ali vrijedi pogledati tek toliko da ubijete vrijeme.

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Glupost

Poprilično glup film... Toliko je nabrijan s tim Leonidom i njegovim prekenjavanjem tj. kretenskom glumom i samim likom kojeg tumači.... Uglavnom film mi je čista glupost i nakon što sam ga jednom pogledao ne pada mi napmet to ponoviti... dvojka zbok povijesne teme...

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Vrlo dobro

Visoka ocjena zbog dojma koji je film ostavio na mene. Spartanci izgledaju i bore se kao bogovi. Prikaz njihovog načina života i razmišljanja me ostavlja u strahu i razmišljanju da je taj narod nekada tako i živio. Možda malo pretjerivanje kod Perzijanaca.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

OVO....JE... SUPER!!!!!

film je žestok-ratni film kakvog nema a mogo bi ga još pogledati barem 10 puta. kog briga zbog ovih glupih komentara(na prvoj stranici filma) kao npr. iranski političari i nekakav spomenuti rasizam... kog briga za to mislim ipak je to sparta. svi sa slabim želucem barem pogledajte parodiju na you.tube-u, svi ostali uživajte u filmu

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Genijalno

S obzirom da je Gerard Butler moj trenutni favorit moram naglasiti da sam jako subjektivan kada se on šeta cijheli film gol. No međutim, film je smišljen kao povijesno sf borba non-stop i kao takav mi je genijalan. S obzirom da mi Frank Miller nekako u zadnje vrijeme leži film mi je došao u pravo vrijeme. Borab i u pozadini Metllica i slični, koljaža i mišići su mi zauvijek ostali usječeni u mozgić. Dakako priča mi se svidjela jer sam saker za poviejst(bilo to točno ili približno točno-svejeno). Stavrno mi je dosta Spidermana, Supermana, Ironmana i sličnih manova. Ovo je moj Staraman kad sma nabrijana i želim gledati dobru borbu uvijek pobnovo ubacim 300 i uživam. Naravno da volim pogledati kvalitetan film ali znaš ono kada nešto pogledaš i s obzirom na trenutno raspoloženje jednostvano mi je film došao kao naručen. Osim Hrbarog srca i Dvije nabijene puške this is my favorit. Razočarati će se prai filmofili kojim film mor imati i druge kvalitete ali nedostatak točne povijesne priče gluma i odlično snimljene scene meni su bili dovoljno.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

300

film vizuelno izgleda odlicno. pocetak mi je isto jako dobar, ali ostatak filma je korpa za otpatke. karaktera gotovo da nema, osim ako karakterom ne smatrate kad ovaj vikne "This is Sparta" i onda pocne borbu sa hrpom neprijatelja, to je uostalom i sva radnja filma, to je tacnije svaki dio filma.

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

300

jedan od boljih filmova u zadnje vrijeme. soundtrack odličan, jako dobra interpretacija stripa. čista petica

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Tristo

Ekranizacija stripa Franka Millera u startu ima za cilj pružiti sat i po ili dva čiste zabave. A kad film pritom i izgleda kao strip, odnosno, kao dinamičnija verzija samog stripa, može se samo zaključiti da se govori o punokrvnom popcorn proizvodu. Sraz malobrojne spartanske vojske na čelu s karizmatičnim kraljem i mnogostruko brojnijih perzijskih, a zapravo, azijskih trupa može se, naravno, gledati u širem dijapazonu. Ima tu dosta crno-bijele vizure u kojoj autori grade junačku sagu o srazu civilizacijskog zapada i okultnog, uglavnom nakaradnog istoka. Priča odiše i nabrijanim mačizmom i domoljubnim patosom. Svi se ti aspekti filma lako mogu smjestiti u sadašnje vrijeme, pa tako ovo potonje u zadnje vrijeme čak i sa svog okorjelo ljevičarskog aspekta promatram sve više blagonaklono, kao vid otpora ljigavoj, kanibalističkoj globalizaciji i sljepačkom, besramnom konzumerizmu. Sraz civilizacija još je lakše prenosiv u svjetlu ili mraku sukoba golijatske Amerike sa sve gorljivijim muslimanskim svijetom. No, sve bih to u slučaju 300 zanemario i rekao da sam se dobro zabavio. Dao bih ocjenu 3,5 da je ima, a ovako neka bude ipak dolje navedena 3.

Ocjena recenzije: 2.5 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Infantilna naprdaljka

Vjerujem da ćete se složiti sa mnom ako kažem da se možda ipak može reći da je donekle podnošljivo kada vam netko za slobodno vrijeme koje vam je maznuo zauzvrat da nešto doista korisno ili makar upotrebljivo. Za vrijeme koje je meni maznuto gledanjem ove infantilne naprdaljke u zamjenu sam dobio poučnu i nedvosmislenu poruku da se glupost, pogotovu ako je tehnički dotjerana, počesto može sjajno naplatiti - eto, to je ono korisno, ono zbog čega vjerujem u tvrdnju s početka teksta. E sad, eto znam ja, sad znate i vi i opet svejedno. Znate već kako to ide; tko sam ja da vam solim pamet. Prema tome, sva je prilika da je uzalud kad vičem da ovaj film ne vrijedi vašeg vremena, ili, ipak, zašto da ga ne pogledate, možda vi u zamjeni za uloženo vrijeme dobijete neku vrjedniju poruku od one koju sam dobio ja; recimo, onu o tome da bi, makar ponekad, bilo pametno učiti na tuđim pogreškama. :)

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

This is Sparta

Po meni je ovaj film zasluzio Oscara al samo sto se tice scena borbi i specijalnih efekata. Fil je zaista jedinstven i orginalno snimljen. Gluma je prilicno dobra iako nema poznatih imena. Prica je dosta stura, al dobro ipak je snimljen po stripu. Ovaj film svakako vrijedi pogledat ako zelite vidjeti nesto orginalno.

Ocjena recenzije: 2.5 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

300

Ovaj mi se film svidio zato jer ima dosta krvi aja volim takve filmove.Gledo sam ga u kinu i bilo je super.I svidio se mojim rođacima s kojim sam gledao.Film je zakon i odvija se u vrijeme Sparte u 5.st.Bore se protiv Perzijanaca koja su dovela veliku vojsku.Film je napravljen u virtualu.Moja ocjena 5.

Ocjena recenzije: 3.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

jadno

odmah ću kazati kako obozavam povijesne spektakle a pogotovo grčku mitologiju,ali ovo je definitivno sranje film.sada mi je jasno zasto ga je kritika sasjekla.film kao ovaj moze se svidit samo klincima od 10 godina ufuranim u videoigre i kronicnim nepoznavateljima filmske umjetnosti bez osjecaja za kvalitetu. Napravljen u maniri MTV spota film se protivi zdravoj logici, sa nizom gluposti,praznih dijaloga,specijalnih efekata i na kraju krajeva povijesnih netočnosti. mozda bi bolje prošao kao NIJEMI FILM,A?

Ocjena recenzije: 2.33 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Vizualna poslastica

Budući da sam primjetio da ima dosta negativnih recenzija o ovom filmu, treba odmah na početku konstatirati slijedeće: ovdje se radi o filmu koji je snimljen prema stripu. Kada se uzme u obzir navedeno, onda u drugi plan padaju tvrdnje o pretjerivanju, povjesnoj točnosti ili kvalitetnoj karakterizaciji likova u ovom filmu. Također ovaj film je snimljen prema stripu Franka Millera, a poznato je da Miller najviše pozornosti pridodaje vizualnom izgledu svojih djela (Sjetimo se Sin Cityja u Rodrigezovoj režiji). Upravo time se vodio redatelj Snyder prilikom snimanja ovog filma. Iako će mu neki zamjeriti njegovo slijepo držanje stripovskog predloška (neke su scene doslovno identitčne onima u stripu, npr. scena na početku filma kada Leonida gurne nogom Perzijskog glasnika u mračni ponor), s druge strane Snyderu na tome treba i čestitati. Odlučio se snimiti film gdje je naglasak stavljen na vizualni izgled i atraktivnost filma (gomila specijalnih efekata, likovi sa stripovskim ogromnim mišićima, mnoštvo usporenih kadrova prilikom prikaza bitki). Na taj način Snyder je izbjegao zamku u koju je mogao lako upasti da je htio povezati mnoštvo elemenata (i priču, i likove i vizualni izgled filma) u nekakvu cjelinu, jer tek tada bi dobili film koji ne liči na ništa. Sličnu stvar je znao napraviti npr. John Woo u filmu ''Teška meta''. Znao je da od Van Damma ne može očekivati veliku glumu, te je naglasak stavio na ono što on najbolje zna (odlično koreografirane borbe), a sve je to začinio svojim jedinstvenim stilom snimanja. Tako smo dobili Van Dammov zasigurno najbolji film. Na kraju, može se zaključiti da je ovo film koji će se prvenstveno svidjeti onima koji vole kako film izgleda, dok će oni koji u filmu traže točnost povijesnih činjenica ili velike glumačke role, ostati razočarani.

Ocjena recenzije: 3.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

debilizacija

Film je totalno sranje, toliko klišeja i isfuranih fora, ima više usporenih scena nego u matrixu. Uopće ne prati povijesne činjenice i toliko je nerealan da mi se čini da je bolji film 13 dijete. Likovi su glupo prikazani i izgledaju kao da su narančasto zlatne boje i oči su im kao farovi. Gluma je očajna i efekti su u kurcu. Film je valjda imao niski budžet kad je tako loše ispao. Pripovjedač je potpuno suvišan i zvuči kao starčina na umoru. Čak sam primjetio da se pojavljuju neki likovi tipa trolova, gnoma , osakaćenih, TIPA QUASIMODO, GOLUM i sl. što totalno nije u skladu sa stvarnosti. I da se u pozadini filma vrti heavy metal govori da je film namijenjen za likove niskog kvocijenta inteligencije. Jezik sadrži previše modernih izraza i zato je film debilizacija.

Ocjena recenzije: 1.83 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Srednja žalost

Ovaj film je toliko očajan da me još boli glava poslije gledanja.Mislim da im je budžet bio dolar jer počevši od grafike do zvuka,glume,režije,scenarije,čega godddddd......KATASTROFA!!!!I dijete bi bolji film snimilo.Pročitala sam da je rađen po stripu autora također stripa Sin citiya.Pa imam i tu nešto za reći.Sin city je sranje,zato me i ne čudi što je i ovaj film takav debakl,a taj Frank MIller očito ni on nema dume kad radi tako glupe stripove.Očito i on samo želi ismijavati povijest,jer ovo i je fijasko i mislim da bi se jadni Spartanci okretali u grobu da vide taj film!!!!Također još i nešto svima koji su pohvalili taj film,očito ili imaju kvocjent inteligencije djeteta ili su bili privremeno slijepi i gluhi za vrijeme ovog filma!!!!POsebno onaj dečko od 29 godina koji je pohvalio film,za njega jedna rečenica:Daj odrasti!!!Ljudi get real!!!!!Na kraju još samo nadam se da u budučnosti neće bit ovakvih filmskih katastrofa i da će se taj Frank mIller opametiti i primiti nekog drugog posla,a ostaviti pisanja stripova!OČITO MU TO NE IDE BAŠ!!!!

Ocjena recenzije: 1.57 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

kada fali inspiracije

kada fali inspiracije nekom producentu onda se baci na istoriju otvori neku enciklopediju i napravi film dovoljno je malo zaviriti u winkipediju i pronaci sve bas sve sto ste vidjeli u filmu malo specijalnih efekata i gotov je film procitajte mitove i legende stare grcke to je to ovo je dobar film za djecicu koja ne citaju lektiru

Ocjena recenzije: 1.67 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Film je!

Film je odlican da ne kazem perfektan!! Svi ti video i zvucni efekti su odlicni!Montaza isto! Sve je odlicno u ovao filmu!!!

Ocjena recenzije: 2.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Udri, ne žali

Meni je film totalno genijalan! Zašto? Scene borbi su jako realistične, slika ima svoj poseban štih, dobiva se osjećaj mistike i legende. Nije mi ni na sekundu palo na pamet razmišljati o tome zašto su izostavili malo povijesnog pripovijedanja o Sparti. Iskreno, to bi pokvarilo film. Jer ovdje se radi o jednom posebnom trenu u tom dijelu povijesti, invaziji na Spartu i kako je hrabrih i najboljih 300 uzelo mnoge živote a i dalo vlastite za Spartu. Naravno nesmijemo izostaviti bogovski isklesana tijela svakog spartanskog vojnika. Jer budimo realni, svaki muškarac će gledati da li je fight bio dobar i ako je onda film vrijedi gledati, njih ne zanima romantika u filmu. A ženska populacija je malo zahtjevnija, mi bi dobre komade i dobu šoru (no možda sam ja ipak izdvojeni slučaj):D. Sad ako ne volite krvave filmove i pune nasilja onda vam se film neće svidjeti. No ako ništa drugo, barem je za oči ugodan. Definitivno pogledati.

Ocjena recenzije: 3.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Udri do koske

bez prevelikih povjesnih blablarija, sa udarcima koje sam ja osjećao, bitkama sa kojima sam ja krvario. nekima fali to što film nema više priča koje se odnose na povjest Sparte ili toga doba.Njima toplo preporučam knjigu ili internet pa neka se educiraju...ovaj film prepustite vizualnim efektima, scenama, pravom i istinskom muževnošću. Odlično.Svaka čast kameri

Ocjena recenzije: 1.5 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Broj Jedan je lagao!

Pa zar ništa više nije sveto!? Nisam iznenađen što nam pravna država funkcionira! Nisam se ni iznenadio kad je Severina pobjedila na Dori! Nisam se ni iznenadio kad je Dnevnik kasnio! Ali da Broj Jedan nije u pravo, ne! Ja to ne mogu vjerovati! O čemu ja to trabunjam, pitate se. Pa oni koji su čitali Alana Forda znaju da postoje i Priče Broja Jedan u kojem nas Njegova visost uči o STVARNOJ povijesti. Tako On kaže da je bitka kod Termopilskog klanca završila tako što je spartanski kralj Leonida, koji je bio jako debel, upao u klanac i svojim dupetom ga zablokirao. A tu sad Frank Miller prikazuje Leonidu kao nabildanog momka sa 300 jednako tako nabildanih vojnika. Pa dobro, ko ovdje laže! Tam neki stripaš, ili čovjek za kojeg se ne zna koliko je točno star, ali se pretpostavlja da je Adamu mijenjao pelene?! Ajde vi meni recite?! No da se vratim na film. Dakle Adaptacija, i to mislim sa velikim slovom, Millerovog stripa 300 je još jedan akcijski spektakl koji nam donosi i prezentira Zack Snyder. Zaključak se nameće da je Miller sada posebno postao popularan u svijetu, posebno nakon fenomenalnog Sin Cityja. Ovim filmom Miller se polako nameće kao novi Stan Lee, ali u dobrom smislu. On neće dopustiti da neki tam nadri-redatelji izmasakriraju njegov strip. Snyder to, fala Bogu, nije učinio. Film vjerno prati, kako radnju, tako i izgled samoga stripa. Kadrovi itekako vuku na strip (tu posebno mislim na kadrove borbi) Borbe su spektakularne i doista zapanjujuće. Gledatelja naprosto uvuku u film i pred kraj filma, dobro da cijela dvorana ne kliče zajedno sa Spartancima. Naravno, nama muškarcima je film zakon zbog super borbi, ali isto tako nam oni glupi Spartanci sa svojim trokrilnim ramenima, six-packom pločica na abdomenu i bicepsima kojima ruše slonove nabijaju dosta velike komplekse. Eto, u moru loših akcijskih filmova, lijepo je vidjeti jedno osvježenje koje, iako dobrano liči na heavy-metal spot, zaslužuje vašu pažnju.

Ocjena recenzije: 3.5 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Spartanski Četverored

Bili jednom filmovi o partizanima,u kojima su borci iz šume bili lijepi, čisti, obrijani, anjihovi protivnici, zli švabe, pokvareni do boli. Došle zatim 90-te i Oja Kodar, Jakov Sedlar koji su malo okrenuli polaritet u korist momaka u crnim košuljama, naspram zlih SNB-ovaca. E pa autori 300 kao da su s užitkom gledali najgore i od jedne i od druge produkcije i sve su to nakalemili u antičku Grčku. Riječi koje izgovaraju Gerald Butler i njegovih 299 "Men's health" manekena kao da su prepisane iz Olujnih tišina. U redu, film je adaptacija stripa i Frank Miller je sjajan strip-pripovjedač, ali na velikom platnu to ne štima. Kserkso od 3 metra? Gubavci u vijeću mudrih? Ma dajte, molim vas. Ako su već adaptirali strip, trebali su se držati verzije iz Alana Forda: jednako nema veze s istinom, ali bi se bar vraški nasmijali. jedino što spašava stvar jest pakovanje, tj. specijalni efekti.

Ocjena recenzije: 3.5 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

odlicno!

posebna atmosferičnost upravo onog vremena prati radnju cijelog filma. vodi njegove junake kroz iako površno, savršeno odrađene situacije nabijene dramatikom i bajkovitošču koja čini dojam jačim i upečatljivijim. iakko nisam ljubitelj filmova ove tematike, mogao bih reći da me ovaj oduševio upravo zbog posebnog načina obrade teme. pogledati!!

Ocjena recenzije: 3.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Slow motion

Ovo je pravi film. Opet ponavljam, kada me se film dojmi, nemam puno rijeci... Fenomenalno. Prvo sto gledatelj uocava je posebna boja filma - sepia sa izrazenom crvenom bojom plasteva Spartanaca cime se postize uprecatljivost fotografije. Dobiva se dojam epskog, velikog, dogadjaja. Gerard Butler jako dobro glumi, dok me njegova zena i kraljica nije posebno odusevila. Mislim da je mogla odraditi to puno bolje, ili mi se cini da je reziser mogao odabrati neku drugu glumicu za tu ulogu. Mozda manje playboy-jevsku, neku sa vise karizme . Potrebno je obratiti paznju na jako dobre zvucne efekte (koplja, stitovi i macevi). Kretanje kamere je izuzetno kvaliteno. Gledatelj je u vrevi borbe. Kamera nas drzi napete cijelo vrijeme i ne dopusta nam da se dobro zavalimo u stolicu u kinu. Posebno obratiti paznju na poziciju kamere iznad desnog ramena u sceni koja prethodi otkidanju glave zapovjednikova sina. Cini se kao poznata scena iz filma Doom. A ono sto me je najvise impresioniralo - stvaranje slow-motiona tijekom cijelog filma. I to tocno u pravom trenutku - pravo usporenje. Naprosto - genijalno. Ocito je moguce stvoriti "pravi" epski film bez zvijezda i zvijezdica i bez nekakvih epskih minutaza i preseravanja. Sjetimo se samo Troje i Aleksandra (uzas!). Bravo Snyder, Bravo Butler!

Ocjena recenzije: 2.75 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

pa sad...

uglavnom, meni je film predobar. svida mi se cijeli koncept i sve to, ali mislim da je stvoren za uzak dio stripoljubaca i totalno se fura na borbu koja je poprilicno...hmmm...nabrijana. film bi svakome preporucio, ali nisam siguran kako bi to netko prihvatio

Ocjena recenzije: 3.33 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Kako stvoriti ep

Zack Snyder rekao je u intervjuu našem Stjepanu Hundiću da je jedini cilj njegovog filma "300" zabaviti publiku. Možda bi vlastiti film trebao pozornije pogledati. Film "300" rađen je prema istoimenom stripu Franka Millera i prilično se uspješno trudi zadržati impresivnu vizualnu poetiku stripa. Međutim, u Millerovom stripu, a time i u Snyderovom filmu, ima mnogo više od vizualne ljepote. Ne govorim o toliko spominjanoj homofobiji, već o sustavu vrijednosti, koji teritorijalnu i političku moć stavlja u drugi plan, ističući kodeks časti, hrabrost i snagu duha (da, duha, a ne tijela zbog kojih su se toliki pogledi prikovali za ekran). Takav sustav vrijednosti nismo vidjeli još od antičke Sparte, ali je, srećom, ovjekovječen u raznim medijima. Snyderov film ima nekoliko čudovišta viška: primjerice, perzijskog krvnika s oštricama umjesto ruku i čovjekoliko biće slično trolu na bojnom polju. Azijce prikazuje suviše perverznima i pretjerano karikira perzijskog kralja Kserksa, vjerojatno s ciljem da njihovu negativnost dovede do krajnjih granica. Međutim, isplati se oprostiti mu to u zamjenu za sve ostalo što nudi: za vrijednosti izvučene iz ropotarnice povijesti, umotane u neke od najljepših bitaka što sam ih na filmu vidjela. I nije bitno što krvi i odsječenih glava ima posvuda niti što Spartanci preziru "ljubitelje dječaka" (uostalom, kome to smeta, neka se najprije obrati na Millerovu adresu, jer replika je doslovce prepisana iz stripa). Bitna je činjenica da se 2500 godina kasnije još uvijek divimo snazi duha koja je krasila Spartance i da zahvaljujući upravo takvoj snazi određene ljude pamtimo i nazivamo ih velikima. Oko ljudi kao što je spartanski kralj Leonida, u odličnoj izvedbi Gerarda Butlera, pletu se velike priče. Zbog njih se pišu epovi. Stoga ne zamjeram Snyderu što pomalo kopira dijelove Jacksonovog "Gospodara prstenova" i Scottovog "Gladijatora", jer tako se stvaraju filmski epovi.

Ocjena recenzije: 4.33 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

300 !?

pad Sparte u ovom izdanju režije nije mi dalo dojam superiornosti. Krvi ima podosta, borbe dosta, ali za mene čudovišta kao da gledate neki već poznati film malko promijenjen .. Gosp.. prstenova lošije izdanje. Osobno slabija ocjena... Previše je razvikan.

Ocjena recenzije: 1.25 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Prepare for glory

Da ne duljimo previše, film je predobar! Kvaliteta na vrhuncu - od fantastične fotografije do zaista dobrih glumačkih izvedbi. Ostavlja dojam koji vas ne prolazi jos nekoliko dana nakon što ste ga pogledali. Čisto sa ženskog gledišta sve što mogu reći je - Harooh! Nekad su muškarci bili muškarci...

Ocjena recenzije: 2.8 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

300 - pravo smece

Film je totalno smece. Samo za one koji zele gledati veliku kolicinu krvi na platnu. Hrpa nabildanih kretena, koji naravno ne znaju glumiti. Usporene scene borbi. Kapljice krvi putuju po ekranu dobrih dvadesetak sekundi, naravno usporeno. Dijalozi kretenski, a zadnji monolog prezivjelog ratnika na kraju filma neizdrziv.

Ocjena recenzije: 1.67 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

to je to

svi koji traze zamjerke prici, nemaju blage o stripu, i njegovoj ekranizaciji, film je vrlo dobra obrada stripa, postoje deseci kadrova koji su doslovno, vrhunski skidani sa tabla stripa, koliko strip realno prikazuje povjesni dogadjaj, toliko ga slijedi i film, sve u svemu, za razliku od vecine ekranizacija stripova u zadnjih par godina, ovo je definitivno u toj domeni pogodak. a kaj se poruke tice, zalosno kaj se civilizacija razvila u smjeru atenske misli, a ne spartanske, je krvavije, ali je iskrenije!

Ocjena recenzije: 1.5 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Film je OK

Film svakako nije za one koji traze "suhe" povjesne cinjenice, niti za one koji ocukuju realne scene bitaka i ratovanja iz tog doba... Sve je karikirano, kako likovi , tako i dogadaji.... Film isto tako ima fantasticnu fotografiju i atmosferu koja mu svakako dize ocjenu.

Ocjena recenzije: 2.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

bit ce bolje

u vojsci prestaje logika,tako i u ovom filmu.film bi mogao imat nastavak koji se zove,a sta sad kad nema vise koga za ubit ;)

Ocjena recenzije: 2.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Perefect Fight - Sparta

Da odmah počnem sa pohvalama. Film je naprosto zadivljujuč. Od vrhunskog zvučnog doživljaja pa do gotovo savršenog prikaza borbi. Baziran je na borbi iako mnogi očekivaju drugačiju priču. naprosto če vas oduševiti hrabrost spartanskog vojnika i naravno doza crnog humora... u tome je i vjerojatno največa čar filma... savijet: za potpuni doživljaj obavezno pogledati film u kinu

Ocjena recenzije: 2.67 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

300

Kao prvo poruka toydollu: ako očekuješ od filmova tipa ovog ili tipa spiderman i sličnih kvalitetnu priču, onda nemoj ni gledat takve filmove, a ne ih još i kritizirat na ovakav način... Što se tiće filma - predobar je. Borbe su snimljene na do sada (bar za mene) daleko najbolji način i jednostavno je užitak gledati ih. Ljubavna priča se odlično uklopila a humor u filmu je više nego dobrodošao. Preporučam svakome tko ne spada u onu skupinu sa početka recenzije.

Ocjena recenzije: 3.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

THIS IS SPARTAAAAAAAAAAAAAAAAA

daklem, ja bi samo naglasila da je film radjen po stripu i da se nema sta tu pricati o boljoj ili losijoj prici. strip je remek-djelo fajta nabildanih celicnih spartanaca, tzv. "dobrih" s "losim" perzijancima koji cine sve da ih uniste.. ono sto nije strip je nadodana ljubavna drama koja se savrseno uklopila u cijelu stvar. spartanci su kao narod dobili neku humanu notu, uz sve povijesne cinjenice da su bili najbolji vojnici koji su ikad postojali, te da su po tome morali iskljuciti osjecaje. film ima na kraju predivnu poruku. "remember us". jednostavnost tih ljudi koji su umrli za visi cilj,visi ideal od svega. ja se ne sjecam kad je zadnji put snimljen takav film, pa da ga se ide nazivati klisejom.. sorry, al ne! radi se o cistoj zabavi, a ja sam se zabavila:)

Ocjena recenzije: 4.4 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

THIS! IS! SPARTA!!!!

Moram se složiti s Brontolom. Film ne treba shvatiti predoslovno. Priča je malo pomaknuta što meni sasvim odgovara. Volim se malo opustiti uz dobar film, i zbilja mogu sve i svašta probaviti ako priča nije šuplja a ova to definitivno nije. Vizualno film je zbilja impresivan, likovi su jaki, priča je zanimljiva i drži vodu, a i ima nešto u tome kad toliko nabrijani muškarci hodaju okolo u samo "donjem rublju" :D. Između ostalih, zanimljiv je i lik Gorgo, koja na svoj način vodi rat i njen odnos prema mužu te njihova ljubavna priča - u duhu Sparte. Sjećam se kada sam u osnovnoj iz povijesti učila o ovoj bitci i grčkim mitovima (koje sam i još uvijek obožavam)te kako me impresioniralo što se samo njih 300 usuprostavilo toliko nadmoćnom neprijatelju i mislim da je ovaj film dostojno ispričao priču o jednoj maloj ali moćnoj Sparti i ljudima koji se žrtvuju radi nečega većeg od njih samih. Mislim da je ovaj film dostojan jednog grčog mita i dala bi mu i veću ocijenu ali ipak nije Gospodar prstenova :).

Ocjena recenzije: 4.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Katastrofa!!

Istina, film je vizualno iznimno atraktivan i bio bi pravi užitak gledati ga - da priča nije toliko glupava, klišezirana i patetična! Nema klišea koji nije iskorišten, ali niti jednog! Da je film barem zabavan, to bi bilo podnošljivo... Svaki zahtjevniji gledatelj gledat će na sat umjesto na filmsko platno i čekati kraj... Šteta para i šteta svih vizualnih atrakcija - ne vidim zašto uz sav taj budžet i odlične ideje za vizualni dojam nisu mogli smisliti i dobru priču: tema je sjajna i moglo se tu smisliti divnih momenata, trebalo je samo uposliti malo mašte (i vjerojatno boljeg scenarista, ako je zbog njega pošlo po krivu)... Šteta. Mogao je ovo biti dobar film, a ispala je blago rečeno katastrofa.

Ocjena recenzije: 2.27 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

napetoo

jako strašan i napet film

Ocjena recenzije: 2.14 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

for sparta!

sta se tice borbe,film je prva liga,i u biti je to-to!

Ocjena recenzije: 1.83 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju