Život drugih

remek djelo

Pogledao film jučer opet, film je još bolji nego kod prvog gledanja. Pravo remek djelo, glavni glumac je genijalan, preporučam svim ljubiteljima pravog filma.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

FANTASTIČNO!!!

Dobro,malo je onih kojima se gledaju strani(ne-anglo) filmovi iz raznoraznih razloga(titlovi, tematike,alternativa...), a još je manje onih koji će otići u videoteku i posuditi film na njemačkom. No, kunem se, ovoga puta nećete požaliti jer je film GENIJALAN! Zasluženi Oscar bez dvojbe; fantastična priča, veličanstveni scenarij, protagonisti odlični, film drži pažnju, izaziva emocije, i osvješćuje nas o ne tako dalekim zbivanjima u novijoj povijesti koje će vas zapanjiti jer su vješto protkani kroz ljudsku priču o idealima, ljubavi i preživljavanju, te svakako ljudskoj gluposti i užasa socijalističkih sistema. Da, ovo je film o jako ozbiljnoj temi, i da ovo je jako ozbiljna drama, no ovo je film koji je napet poput ozbiljno dobrog trilera, topao poput ozbiljno dobre romanse i veličanstven poput zasluženog dobitnika Oscara!

Ocjena recenzije: 4.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

realistično

Nisam baš naviknut na ovakve i to baš europske filmove s ovakvom pričom. Film nalikuje ispočetka kao na one TV filmove koji se prikazuju popodne. Vrlo je zahtjevan ali pažljivo i razumljivo režiran i odlično odglumljen, glumci se ponašaju potpuno prirodno što je rijetkost u američkim filmovima. U nekim trenucima imao sam osječaj kao da gledam kroz prozor a ne na monitoru, što dosta govori o realnosti ovog filma. Djelo govori o špijuniranju jednog umjetnika od strane neke nacionalne sigurnosti. Prisutna je stalna hladna, politička atmosfera, bez imalo akcije što je i dobro. U neku ruku ovaj film me podsjetio i na neke hrvatske uradke, npr. Priča iz Hrvatske i ostale. Uglavnom, ne mogu reći da je film vrlo originalan. Meni kojemu je europska kinematografija podosta strana, nije se baš ovo djelo učinilo nešto što već prije nije viđeno, ali zato film funkcionira kao uvjerljiva dramska priča o strogoj vladinoj službi. Ima tu malo i erotike kao i jedna malo šokantna scena. Sve u svemu, film je ostavio dojam na mene. Ne vjerujem da će se svidjeti ljubiteljima holivudskih blockbustera nego onima koji vole europske art filmove.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

ne znam kad je pisana recenzija, ali..

...samo bih dodao da je film već osvojio oscara za najbolji strani film.

Ocjena recenzije: 3.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju