Babel

g e n i j a l a n

Molim one koji nisu pogledali film, a imaju namjeru, da film gledaju do kraja! Iako traje dosta dugo, ja sam uživala u svakoj minuti i definitivno bih ga opet gledala. 4 radnje,4 jezika, 4 obitelji - sve to je genijalno spojeno i sve 4 radnje se isprepliću. Jedino što mi je zaista zasmetalo u filmu je jedan detalj, scena samozadovoljavanja marokanskog dječaka Yussefa - apsolutno bespotrebna, za razliku od scena gdje se gluhonijema djevojka pokušava "naći" nakon smrti svoje majki, njene scene skidanja barem imaju smisla - prikazuju njeno emocionalno stanje i psihičko rastrojstvo usudila bih se reći. Sve u svemu,film je preeedobar!

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Babel- oscar revija

Jedan hitac stare puške uvlači nas u dramatićne priče četiri obitelji koje se odvijaju na tri kontinenta. Kulturološki srazovi civilizacija pobuđuju burne emotivne reakcije dok se nastoji pratiti naizgled jednostavna radnja filma, u kojem likovi proživljavaju životne drame koje če im zauvijek izmijeniti živote. Oscarom nagrađen Gustavo Santaolalla napravio je nekoliko izuzetnih filmskih melodija koje se mogu usporediti samo sa muzikom iz filma Paris-Texas.Režija filma je izuzetno dobra, na trenutke dokumentaristička (gledatelju pruža mogućnost emotivnog odmaka od radnje) s dobrim prelazima između scenski različitih priča (s kojma nas izvrsna režija vrača krajnje emotivnim pričama), Drame koje likovi proživljavaju su svaka velike i potresne.Brad Pitt kao Ritchard, Adriana Barraza kao Amelia i Rinko Kikuchi kao Chieko svojim nas glumačkim izvedebama uspijevaju povezati s teškim trenucima koje njihovi likovi proživljavaju. Gluma, režija i muzika… ocjena:5.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Antiglobalisticka nota odzvanja

Stupidnost usa administracije se oslikava kroz citav film. Svojim strogim i bezdusnim ponasanjem unutar okvira pravnopoliticke misije koju namecu svetu, ne samo da besmisleno sporo uspostavljaju kontakt sa gradjaninom sticenikom, vec cesto postizu i suprotan efekat, te u datim situacijama idu na stetu svojih drzavljana. Njihove norme i drustveni standardi, koje su postale apsolut na svim kontinentima, ne nailaze na zdrav i normalan prijem i razumevanje u istocnjackim kulturama. Oslikavanje ovih problema se lepo vidi kada gluha devojcica ulazi u disko-klub i njen pokusaj da se uklopi u ambijent, te prikaz njenog dozivljaja...Bolesno!

Ocjena recenzije: 4.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

BABEL

Nekoliko ljudi koji su gledali ovaj film, a prije toga su gledali i Crash tvrdilo mi je kako Babel neodoljivo podsjeća na uradak Paula Haggisa i kako je Innaritu možda inspiraciju našao u njemu. Prošlogodišnji Oskarovac me se nije baš dojmio, a Inarritu ovakav stil pripovjedanja ima od samog početka stvaranja dugometražnih igranih filmova a to je prije nekih cca 7 godina, kada je nastao njegov prvijenac Pasja Ljubav..... Babel, moram reći, meni nije bolji od već spomenute Pasje Ljubavi i 21 grama, ali ipak i ovaj put Innaritu nastavlja s brilijantnom slojevitom režijom,(svaka scena je odlično odrađena), sa jasno razrađenim likovima i uz odličan scenarij starog partnera Guillerma Arriage. Film koji će vas držati u neizvjesnosti do samoga kraja, a bez suvišne akcije i pretencioznih dijaloga.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

babel

Ideja filma i nije tako loša s obzirom kako je režirana. Režija je katastrofa. Vrlo neuspio pokušaj kopiranja Siriane a film traje pun kurac predugo a jedino što valja je prikazan hendikep gluhe cure. Nevjerojatno realno prikazano i to je jedino što ima prolaznu ocijenu.

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

extrica

film je super uradjen. sjajni glumci, posebno oni mali marokanci. jeste da je malo forma isfurana, ali nije lose. mozda mi je "pasja ljubav" za nijansicu bolja.

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Tuga, pa očaj, pa opet tuga i odlična atmosfera

Već se počinjem pitati kad će prestati trend depresije i očaja u svim malo kvalitetnijim filmovima. Zar je toliko zabavnije, lakše i zanimljivije bavit se filmom koji je pun tuge, očaja i nepravde? Zar svi nalazae inspiraciju samo u nesreći? Tuga i očaj koji se cijede iz svake pore filma je moja najveća zamjerka Babelu. Film bi mogao biti doktorat na temu ''Tuga na filmu''. No, ako se prisilim to stavit na stranu, film je svakako fascinantan. Fotografija je odlična, atmosfera mjesta je za 5 plus i još jedan plus. Način na koji je prikazan Japan i gluma Rinko Kikuchi su za pet plus također. Film sa mnogo kvaliteta, ali ne bi ga išla gledat ponovo.

Ocjena recenzije: 2.5 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Problemi u komunikaciji

''What we've got here is failure to communicate.'' Ovaj citat iz Newmanovog filma ''Cool hand Luke'' kojeg citiraju i Guns n'Roses u svojoj kultnoj pjesmi ''Civil war'' može se primijeniti i u ovom filmu. Upravo je to poruka ovog filma; usprkos modernoj tehnologiji i povezanosti cijelog svijeta, susret različitih kultura, načina života i jezika ipak odvaja jedne ljude od drugih. Iako se ovdje radi o veoma dobrom filmu, ipak sam ostao malo razočaran. Od redatelja kakav je Inarritu, ovakav tip filma se mogao i očekivati, ali mislim da je ovaj put uzeo malo prevelik zalogaj čak i za sebe. Jer strpati u jedan film četiri priče koje su svaka za sebe jedinstvena i posebna nije nimalo lak zadatak, pogotovo kada se od svake priče mogao napraviti zaseban film. Inarritu je odličan redatelj koji svaku scenu učini savršenom do zadnjeg detalja, ali kada se filma gleda kao cjelina, on ipak nije toliko dojmljiv, jer svaka od priča u filmu mora biti kvalitetom ujednačena, a ovdje ipak to nije slučaj. Pri tome mislim na priču o američkom bračnom paru koja je vjerujem trebala biti okosnica cijelog filma. U toj priči su likovi najslabije razrađeni, a glumački potencijal velikih zvijezda nije do kraja iskorišten (pogotovo mislim na Blanchett). Isto tako mislim da je Inarritu pogriješio što je velika glumačka imena (Pitt i Blanchett) uopće stavio u ovaj film, jer ostaju skroz u drugom planu zbog glumačkih izvedbi najmlađih i anonimnih (dva marokanska dječaka i pogotovo mlade japanke). Na kraju, da ne bi ispalo da samo kritiziram, treba reći da se radi o veoma kvalitetnom filmu, sa odličnom režijom, odličnim pojedinim scenama i sa provokativnom porukom, koji svakako treba pogledati.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Problemi u komunikaciji

''What we've got here is failure to communicate.'' Ovaj citat iz Newmanovog filma ''Cool hand Luke'' kojeg citiraju i Guns n'Roses u svojoj kultnoj pjesmi ''Civil war'' može se primijeniti i u ovom filmu. Upravo je to poruka ovog filma; usprkos modernoj tehnologiji i povezanosti cijelog svijeta, susret različitih kultura, načina života i jezika ipak odvaja jedne ljude od drugih. Iako se ovdje radi o veoma dobrom filmu, ipak sam ostao malo razočaran. Od redatelja kakav je Inarritu, ovakav tip filma se mogao i očekivati, ali mislim da je ovaj put uzeo malo prevelik zalogaj čak i za sebe. Jer strpati u jedan film četiri priče koje su svaka za sebe jedinstvena i posebna nije nimalo lak zadatak, pogotovo kada se od svake priče mogao napraviti zaseban film. Inarritu je odličan redatelj koji svaku scenu učini savršenom do zadnjeg detalja, ali kada se filma gleda kao cjelina, on ipak nije toliko dojmljiv, jer svaka od priča u filmu mora biti kvalitetom ujednačena, a ovdje ipak to nije slučaj. Pri tome mislim na priču o američkom bračnom paru koja je vjerujem trebala biti okosnica cijelog filma. U toj priči su likovi najslabije razrađeni, a glumački potencijal velikih zvijezda nije do kraja iskorišten (pogotovo mislim na Blanchett). Isto tako mislim da je Inarritu pogriješio što je velika glumačka imena (Pitt i Blanchett) uopće stavio u ovaj film, jer ostaju skroz u drugom planu zbog glumačkih izvedbi najmlađih i anonimnih (dva marokanska dječaka i pogotovo mlade japanke). Mislim da bi film bolje funkcionirao da su umjesto Pitta i Blanchett uzeti manje poznatiji glumci, jer htjeli mi priznati ili ne, od njih se ipak najviše očekivalo. Na kraju, da ne bi ispalo da samo kritiziram, treba reći da se radi o veoma kvalitetnom filmu, sa odličnom režijom, odličnim pojedinim scenama i sa provokativnom porukom, koji svakako treba pogledati.

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

babel

ma kratko i jasno. sjajno!!

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

sta bi bilo kad bi bilo

decki s brda pucaju u autobus zvan čežnja.cudi me da nisu nasli ko je japancu prodao metke,jer su oni ubili ipak ;)

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

prezačinjeni recept

Prvijenac Pasja ljubav, drugi po redu 21 gram te Babel. Sve ih povezuje ime istog redatelja, te tematski modificirani „butterfly effect“. U prva dva prometna nesreća, u posljednjem puška. Suživljenost totalnih opozicija različitih kultura povezani su jednim predmetom; puškom. Situacija/e koja izrasta/ju iz pokretačkog motiva prikazuje nam stereotipe civilizacija: američku opsesivnost sobom, japansku međuljudsku otuđenost izazvanu prebrzom tehnologizacijom, meksičku sposobnost sretnog življenja unatoč sveopćem kriminalu i bezobraznom siromaštvu te nerazvijenost pojedinih arapskih zemalja. Odlična ideja, ali nažalost uklopljena u već provjerenoj formi, čime se gubi na onom prvotnom dojmu. Ponekad treba znati stati, ponekad je evoluiranje isforsirano i time se umanjuje vrijednost. Sve u svemu dobar film, ali kada ga pogledamo nećemo ga pamtiti kao unikatni, drugačiji, jer je već viđen s nekim drugim likovima u nekim drugim situacijama, samo ovoga puta nisu u istom gradu, već na različitim kontinentima. Kada provjerenom receptu dodamo previše začina dobijemo nešto što smo već probali, u ovom slučaju vidjeli, ali s prejakim okusom.

Ocjena recenzije: 3.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

4

Imam neodoljivu potrebu za ispravljanjem nekih recenzija. Bez ljutnje. Uocila sam dvije na koje cu se osvrnut. prvo: ispreplicu se 4 price, tj 4 jezika( ne 3 kako sam procitala). Iako se dvije price dogadaju u Maroku, razlicite su. I upravo je meni ova druga, o dvojici marokanskih djecaka ujedno i najbolja. Jako je dobra ona scena na kraju kad jednog djecaka upucaju. Tada vise nego u ijednom trenu gledatelj shvaca da je puska zapravo uperene u dijete. Dijete koje shvaca ozbiljnost situacije, dijete koje misli da je ubilo covjeka, i dijete koje se u tom trenu pokazuje kao najveci covjek, i moli za spas brata. Drugo na sto bi se zeljela osvrnuti je to da se ne moraju svi naslovi prevoditi( iako puno placamo prevoditelje??). Babel je staro hebrejsko ime za Babilon, i zaista nema potrebe za stalnim forsiranjem prijevoda. Jos bi htjela samo napisat svoju najdrazu scenu, a to je ona u kojoj japanska djevojka, razocarana ide kuci, i prolazi pokraj jednog benda na ulici. U tom trenu mi ne cujemo nista, dozivljavamo svijet kako ga ona dozivljava.. a opet u svemu tome nije ni bitno da cujemo, jer razocaranje koje ona osjeca u tom trenu se ni ne mora cuti, ono se u tisini osjeca. I to je tako lijepo docarano.

Ocjena recenzije: 3.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Inarritu opet po istom

Film je vrlo zanimljiv i premda traje skoro 2 i pol sata, i nije baš dosadan. No, film ima četiri različite priče koje baš i nisu po kvaliteti iste. Japanska priča o gluhonijemoj tinejdžerki je bez premca najbolja, nejemotivnija i najtužnija. Isto tako priča o dvojici marokanske braće je također jako dobra sa potresnim krajem. Priča o meksičkoj dadilji koja želi na sinovo vjenčanje i pritom uzme djecu od Pitta jer ih nema tko čuvati, je malkice dosadna i neuvjerljiva. Pitt& Blanchett priča je u početku vrlo zanimljiva a kasnije postaje sve dosadnija i zamorna. U totalu film je dobar i svatko bi ga trebal pogledati. Svi su glumci odlični ali posebno ona mala iz japanske priče. Ipak mislim da bi Inarittu trebal malo promijeniti film u svojem stvaralaštvu jer ipak ne mre snimati stalno takve filmove jer bu nam dosadil. Obrati pozornost na scenu kod zubara i kada japanka dočeka gola svog spasilaca policajca. OCJENA: 3,5 / 5

Ocjena recenzije: 2.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

babel...

... je film koji traje 142 minute previše i koji neodoljivo podsjeća na Crash.

Ocjena recenzije: 1.33 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

"Stoga mu je ime Babel..."

"...jer je ondje Jahve pobrkao govor svima u onom kraju i odande ih je Jahve raspršio po svoj zemlji." (Postanak 11:9) No, kome je muka od biblijske patetike? Ne, nije poanta u biblijskoj patetici, već u simbolici, koju smo, doduše, nazvali biblijskom, ali zapravo je simbolika ljudskog života - od "Postanka" do danas. Njenu univerzalnost iznova dokazuje Iñárrituov "Babel", spajajući motiv biblijskog Babela s modernim Babelom - svijetom u kojem nema razumijevanja među ljudima, bez obzira radi li se o različitim narodima ili različitim pojedincima. Univerzalnost "Babela" leži prvenstveno u pričama likova s četiri različita kraja svijeta (Tokyo, Maroko, SAD, Meksiko), koje su povezane nekom neraskidivom niti, unatoč ogromnim kulturno-jezičnim barijerama. Odvijaju se gotovo paralelno, ali bez jedne nema ni druge, bez druge nema treće, bez treće nema četvrte. Ljudi rasuti diljem svijeta, a tako čvrsto sudbinski povezani. Stoga nikako nije jasno kako je moguće da i dalje teško razumijevaju jedni druge. Jezična barijera nije nerješiv problem - zato je tu lik mlade gluhonijeme Japanke, da nas podsjeti na univerzalni jezik gluhonijemih. Kulturološka barijera već uvodi u teži problem - problem neosjetljivosti za drugog, koliko međunarodni, toliko i pojedinačan. Nitko ni s kim uistinu ne komunicira, sve dok se tragedija ne ukaže na vidiku - dok za neke ni takav alarm nije dovoljno glasan da ih trgne iz zatvorenosti u same sebe. Iñárritu i ovom filmu nastavlja ispreplitati nesretne ljudske priče, opet ostavljajući mjesto za sreću otvoreno. Nakon svih patnji kroz koje provlači svoje likove, ne dopušta im da potonu u bezdan, ali im postavlja uvjet: mjesto sreći mogu otvoriti samo ako prvo otvore mjesto komunikaciji i uzajamnom razumijevanju. Iako smatram da je "Babel" za nijansu slabiji nego "21 gram", Iñárritu ostaje majstor katarze. Zato je njegove glumce suvišno spominjati, jer da nisu vrhunski talenti, ne bi imali što tražiti u filmu ovog emocionalnog genija.

Ocjena recenzije: 3.6 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Muka!

Ovaj film je muka koja traje i ne prestaje - ovo je Magnolija, samo bez Toma Cruisa! U ovom filmu čak je i Brad Pitt ružan... Ne može se reći da je film loš i teško ga je zapravo prestati gledati - pravo mazohističko iskustvo.

Ocjena recenzije: 2.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

tri priče babela

Film Babel je film o tri priče koje se događaju na tri različita kontinenta, govori se na tri različita jezika, a opet je radnja usko povezana. To je najbolji opis filma. Kada bi još onako općenito rekli da je režija vrlo dobra, glumci prilično uvjerljivi, montažer je obavio maestralan posao, kamera je prilično dobra, vi (koji niste gledali film) shvatili bi da se radi o poprilično dobrom, dapače vrlo dobrom filmu i pohrlili biste ga gledati. Ja vam onako općenito mogu reći da je to sve istina, ali dolazimo do onog dijela koji film gleda kao cjelinu, ali i nešto dublje, u srž stvari. Najveći problem kod ovog filma je ova dobra, artistička, dojmljiva režija, te kada bi je gledali ovako ona ne predstavlja nikakav problem. Meni je predstavljala. Ona ovako zasebno je izvrsna, no to sad kad stavimo u film, ona prema mom mišljenju odmaže gledanju filma. Previše artističkih tonova, kod filma koji nije trebao baš biti veliki art film, već drama. Režija je kroz cijeli film pre naglašena i nekako mi je odmagala gledati film. Zašto gore nisam spomenuo scenarij?. On je kao početna ideja izvrstan, no kada se provede on baš i nije toliko dobar. Cijeli početak japanske priče je o tome kako nijema japanska cura hoće pothitno imati spolini odnos, pa cijelo vrijeme gledamo njenu veliku želju za sexom, pa sex, pa sex... Brate mili stani više. Ne mogu te više gledati kako si dosadna s tim sexom. Meksička priča je vrlo dobra tek pred kraj (ali, mi je i zbog tog kraja i najbolja). U početku je pomalo dosadna i najveći događaj je ubojstvo pijetla. No pred kraj dolazi do vrlo dobre dramske situacije koja to sve ispravlja. Nekako u sredini mi je priča s Brad Pittom i djecom koja su mu prostrijelila ženu. Ona cijeli film umire i on se cijeli film brine za nju. To je zbogno, no nema toliko dinamike. Film kao sam nema baš puno dinamike. Film je teško komercijaliziran, time da govore da Pitt igra glavnu ulogu, a igra sporednu. Pogledajte,imajte pravo na mišljenje. 3-4

Ocjena recenzije: 3.14 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

jebo ja babel. za što uopće plaćamo prevodioce filmova? da ga nazovu babel? isuse kriste.

jedino sto je moglo spasit ovaj film je da se preobratio u neku japansku pornografiju ali ne. nema ni jebanja. ovaj film kao da je radio Dawson iz Dawsons creeka. jebo ga ja mutavog i jebo ovaj film. Naziv "Babilon" treba mi reći kako su to razne civilizacije koje se ne razumiju i pričaju drugim jezicima. Jebo ja to. Film za jadne ljude. I jadan Brad Pitt, on vjerojatno još uvijek misli da je Babel neki film o napadu vanzemaljaca ili Mr. and Miss smith 2. jebo ga ja mutavog i jebo ovaj film.

Ocjena recenzije: 3.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

I bi Babel

Fenomenalan film. Remek djelo čiji naslov potpuno odgovara sadržaju. Iz glumaca "naturščika" je izvučeno maksimalno. Još nisam vidio film sa toliko poruka izrečenih bez riječi. Sadržaj filma se itekako uklapa u suvremenost svijeta pogotovo relativiziranjem kultura i udaljenosti. A o savršenom prikazu skrivenog "butterfly-efekta" (poklon ....ubojstvo američke turistkinje), s nizom uzročno posljedičnih "sitnica", mogao bi se napoisati esej. No, za razumijevanje ovakvog filma potrebno je znati film gledati. Poseban problem je općenita "holivudizacija" shvaćanja filma, pa je veliki dio publike u kino dvorani očekijući potpuno drukčiji film ostao razočaran. A možda je i kino-distrubuter trebao odabrati drukčiji naslov za distribuciju u Hrvatskoj. U svakom slučaju film je prava poslastica i treba ga pogledati.

Ocjena recenzije: 2.6 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

babel

Tipično za redatelja Alejandra Gonzalesa Inarritua.Sve životne priče glavnih junaka su nečim povezane i tijekom filma se te priče i isprepliću.Film je odličan,ali nije za širu publiku jer ga treba pratiti uz potpunu koncetraciju da ga razumijete. Ukratko,filmu sve najbolje.Super režija,super napisan scenarij,odlilčna izvedba glumaca... Ma,sve je savršeno!

Ocjena recenzije: 2.4 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

babel-za 5

film je nadasve fascinantan posebno mi se svidjelo to što brad pitt kao najveća zvijezda u filmu nije odigrao toliku zapaženu ulogu već je ta uloga podjeljena manje poznatim glumcima koji su dominirali posebno mala japanka(rinko kikuci) ,čak je i japanski policajac-inspektor ostavio dublji dojam od brada pitta....sve u svemu bravo za Alejandra Gonzáleza Iñárritu, odlična priča,odlična režija, sve u svemu za 5!!!

Ocjena recenzije: 2.5 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Patim, patim...

Nakon dva i pol sata filma što reći… Prilično precijenjen film. Ooooogromna količina jada i patetike nagurana u predug film. Kvaziintelektualizam, neoegzistencijalizam (ah, te duge riječi – kao da sam gledao neki Inarrituov film…), weltschmertz, ja patim, ti patiš, sve ćemo patiti, život je težak, blabla… Spore "art"-scene valjda zbog nabijanja filma emocijama. Nelinearna priča – ajd ok, to dobro ispadne na kraju. Nije originalno, ali ok. I vrhunac ona nevjerojatno bedasta i slaba poveznica tri priče. Kao da su u nekoj HR sapunici to smislili. Japanac koji ide u lov (na…?) u Maroko??? Ali, ni to nije sve! Koliko mora ilegalni doseljenik (Meksikanac, ovdje Meksikanka) biti retardiran da nakon 16 godina rada na crno, ide totalno nonšalantno preko graničnog prijelaza. I to s BIJELOM dječicom… Yeah, right! Jedino je "japanska" priča bila interesantna i bilo bi bolje da je film napravljen samo s tom jednom pričom. Samo gluma te Japanke i muzika u filmu izvlače ovaj naporan (ovdje to mislim negativno, ne u smislu "težak") i pretenciozan film. No, ima i slabijih filmova u kinima. Stoga, pogledajte film. Svidjet će vam se…

Ocjena recenzije: 2.6 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

stopila se s filmom

totalnouzivala...gledas 4 dijela svijeta, krajolike i atmosfere tih mjesta i osjecas kao da si tamo i razumijes zasto je sve kako je..mlada japanka savrsena bila, savrsena! na kraju se ameri uvik nekako izvuku a drugi nastradaju hmmm ili je to pravedna raspodjela nesrece neznam...gledajte i gustajte

Ocjena recenzije: 2.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Zasto je film dobar?

Evo jednog kompleksnog pitanja. Malo sam razmisljao sto napisati o "Babelu", jer - da se razumijemo - film je fenomenalan, ali sto reci, kako ga opisati poblize? Nekako mi se cini da odlike dobrog filma jednostavno - nema (!?). Pomalo zbunjujuce, zar ne? Alejandro González Iñárritu nije ucinio niti jednu pogrsku, film mu nema nedostatka, kao ni viska . Moram li jos sto reci, osim pisati da je gluma fenomenalna, rezija isto, kadriranje, fotografija, muzika, zvuk, radnja, napetost, itd. Treba nam jos takvih filmova!

Ocjena recenzije: 2.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

fascinantno

iskreno, ovaj film cu svrstati medju naj filmove koje sam dosad gledala.. nadam se da ce dobiti oscara u, i to ona super japanka za najbolju zensku ulogu.. japanka me se najvise dojmila; tako je nesretna, tuzna, razocarana i bas mi ju je zao.. 2 naj scene s njom - u discu; sharenilo, mjuza tresti a ona nista ne cuje nego se krece tako da druge imitira i gleda frendicu kako brije sa 'njenim' deckom.. i druga scena, kad se rasplace, gola, u zagrljaju tate.. prekrasne scene.. rasplakala sam se kad je upucan, tj. ubijen onaj stariji brat marokanac pa se mladji brat prisjecao kako su se odupirali vjetru na onoj planini.. pretuzno.. film je stvrano savrsen! nisam nasla nijednu manu! soundtrack je isto predobar i svidja mi se to sto mjuza ne upravlja radnjom, nego se pojavi u pozadini tek tol'ko da ne bude sama tisina i zvuk pustinjskog vjetra..

Ocjena recenzije: 2.14 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Babel

Već nekoliko godina gledam onu reklamu za Heineken s čašom i satima u različitim gradovima, i samo čekam kad će se netko od filmskih teškaša poslužiti tom formulom svevremene istovremensoti. Uf što mrzim kad se rasplačem, pogotovo kad me uhvati kao Nooteboomovog profesora u 'Priči koja slijedi' da cmizdrim na slikice, nikad na stvarni život. Čudno je to, osjećam se uhvaćeno protiv svoje volje. Film mi je cool. Uvijek sam htjela da netko negdje uhvati one momente koji u komunikaciji ostaju prešućeni, neizrečeni, neuspješno iskazani, a zbog kojih ljudi često reagiraju agresivno, tuku i ubijaju. Zgodan pokušaj Inarritua i Arriage nije me posve oduševio ali nije ni loš. Bilo bi mi draže gledati ga u međugeneracijskoj obiteljskoj drami. Pitt fenomenalan, siv, ozbiljan, kao da mu je i nos malkoc narasao. Blanchett se nije uspjela iskazati - pola filma leži i stenje, al ok. Mlada japanska glumica Rinko Kikuchi koja glumi gluhonijemu djevojku je sjajna. Šta više reć. Prezahtjevan, ali svakako humanistički pothvat globalnog razmjera za svaku pohvalu. E, da, i nadam se da je Inarritu platio male Marokance - naturščike izdašnije no što je Borat platio Rumunje koji su glumili Kazahstance.

Ocjena recenzije: 3.33 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Babel

Nedjelja popodne. Silno mi se ide u kino, nikome od mojih prijatelja ne. Naravno odlazim sama. Priznajem da sam se dvoumila između Babela i Pokojnih, ali mislim da je intuicija dobro proradila (iako ne sumnjam sa su Pokojni dobri kako se i priča).Inarritu mi je inače jedan od omiljenih redatelja pa nisam sumljala da će opet snimiti odličan film. Na kraju sam ostala šokirana koliko je film dobar. Naprosto sjajan. Prekrasno snimljen, sjajno ispričan i iskren. Što cjenim.Definitivno, po mom mišljenju, pretedent za Oscara( kao i Pitt i Rinko Kikuchi).Znam da zvučim zaneseno, ali već jako dugo nisam bila ovako zanesena filmom! Svaki daljnji komentar je nepotreban; Sjajan film! ocjena: 5

Ocjena recenzije: 2.56 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju